• Te’n lleparàs els dits!

    receptes 2

     

    Després de llegir les vostres receptes, ha arribat l’hora de compartir-les. I per fer-ho,  les escriurem  en el nostre blog   Receptes   i  així demostrarem que som uns grans cuiners.       cuiner

     

     

     

    Després de llegir-les  i  de fer-les,  ben segur que “ens en lleparem els dits”   boníssim

     

     

    Apa, doncs, a veure qui és el primer a escriure la seva recepta!

     

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Ernesto

    22 maig 14
    18:41 #

    Conill amb vi blanc

    Ingredients

    1 Conill
    1 fulla de llorer
    1 cabeça d’alls
    1 got de vi blanc
    sal i pebre
    1/2 got d’oli
    1 cullerada de farina

    Elaboració

    En una cassola de fang posem l’oli a escalfar.
    Quan estigui calent, posem la fulla de llorer, els alls amb un tall al mig, el conill tallat a trossos no gaire grans i ho salpebrem.
    Esperem que el conill estigui dauradet, s’ha de remenar de tant en tant perquè no es cremi.
    Afegim el got de vi blanc (si és bo millor) ho deixem coure uns cinc minuts perquè redueixi el vi.
    Hi afegim una cullerada de farina perquè espesseixi la salsa (si penseu que hi ha poca salsa podeu afegir una mica d’aigua). Penseu que la salsa és el millor del plat.

    Ho emplatem i bon profit

    PD. Si es vol, una mica abans de tirar el vi s’hi pot afegir una ceba tallada en juliana i unes patates fregides a daus

    Ernesto Sánchez

  2. Ernesto

    22 maig 14
    18:50 #

    COCA DE L’ÀVIA

    Ingredients

    El iogurt és una mida
    4 ous
    4 iogurts de sucre
    4 iogurts de farina de rebosteria Gallo
    1 IOGURT DE LLIMONA (aquest no és una mida)
    1 sobre de llevat en pols
    ½ iogurts d’oli
    La pell d’1 llimona ratllada
    1 grapat ¿?, de pinyons
    1 cullereta de sucre
    Cireres i fruita en almívar

    Elaboració

    En un cassó de batedora hi posem els 4 ous, el sucre, la farina, el iogurt, el sobre de llevat, l’oli i la pell de la llimona ratllada. Ho batem tot bé i ho posem en un motlle per a forn. Abans posem una mica de farina al motlle, perquè no s’enganxi, paper d’embolicar i paper d’alumini. Després ho posem al forn (cal esbrinar la temperatura) fins que la massa pugi (cal esbrinar el temps), depèn de cada forn, uns 30 – 35 minuts. Abans de posar-los a la coca, mullem els pinyons amb una mica de suc de les cireres en almívar i els posem una cullereta de sucre. Posem a la coca una altra mica de sucre hi distribuïm els pinyons, les cireres i la fruita en almívar. Aleshores apaguem el forn i encenem el grill i ho deixem uns cinc minuts i llest.

    Es menja freda.

    Ernesto Sánchez

  3. Marta

    23 maig 14
    8:37 #

    Gràcies, Ernesto. Ets un “crac”.

  4. Assia

    25 maig 14
    22:37 #

    Us presento una recepta típica del Marroc:

    TAGIN DE CARN PICADA AMB OUS(TAJIN DEL KEFTA BELBAYD)

    Ingredients per preparar la carn picada per a dues o tres persones :

    -300 grs aprox carn picada de vedella
    -1 ceba petita picada
    -1/2 c cafè de comí
    -1/2 c cafè de pebre dolç
    -1/4 c cafè de pebre negre
    -Pebre vermell picant al gust
    -1 c sopera de julivert
    -Sal

    Senzillament barregeu bé les espècies amb la carn picada.

    Ingredients pel tagin

    -300 grs de carn picada preparada per a kefta
    -3 ó 4 tomàquets
    -1 ceba petita picada
    -Tants ous com comensals
    -1 c sopera de tomàquet fregit
    -Pebre negre
    -Pebre vermell
    -Pebre vermell picant
    -Comí
    -Sal
    -Oli d’oliva

    Preparació:

    Escalfeu al tagin o la cassola una mica d’oli. Hi tireu la ceba, saleu-la i deixeu-la fins que transparenti. Llavors hi afegiu els tomàquets pelats tallats ben petits, amb la cullerada de tomàquet fregit, que donarà més intensitat a la salsa. Afegiu-hi el pebre negre, el vermell dolç, el picant i el comí. No dono mesures, us ho deixo a la vostra elecció (penseu que la carn també porta aquestes espècies). Deixeu-ho fer una bona estona fins que tingueu la salsa feta i amb certa consistència.

    Llavors feu boletes amb la carn picada (us mulleu les mans per facilitar la feina), i les tireu directament al tagin. Tireu-hi un got petit d’aigua, tapeu-ho i deixeu-ho fer uns deu minuts. Si us queda massa líquid al tagin, destapeu-lo fins que redueixi. Quan ho tingueu gairebé a punt, trenqueu un ou per persona i els tireu al tagin, tapeu-ho i deixeu-ho fer un parell de minuts i serviu-ho amb pa acabat de fer.

    Mmmmmmmmmmmm Bessaha, bon profit!

  5. M.Angels Hidalgo

    25 maig 14
    23:51 #

    CONILL A LA CANYELLA

    Ingredients

    * 1 conill gros tendre
    * 3 grans d’all
    * 2 cebes
    * 1 canó de canyella
    * 1 gotet de conyac
    * 1 got d’ aigua
    * sal, pebre i oli

    Per començar tallarem el conill a trossos, els adobarem amb sal i pebre i els farem enrossir en una cassola al foc amb l’oli ben calent.
    Hi afegirem les cebes pelades i picades i els grans d’all i ho sofregirem fins que la ceba agafi un color daurat.
    Hi agregarem el gotet de conyac, el got d’aigua i el canó de canyella i ho deixarem coure poc a poc.
    Ho presentarem en una plàtera amb patates fregides tallades a daus.

  6. Andrea

    26 maig 14
    11:46 #

    FILET EN CROSTA DE PASTA DE FULL
    Ingredients
    – 2 filets
    – 3 pomes golden
    – 2 masses de pasta de full
    – 2 cullerades de sucre
    – 50 g de mantega
    – 1 rovell d’ou
    – pebre, sal i oli

    Elaboració
    Per començar, salpebreu els filets i daureu-los en una paella. Reserveu-los.
    Després, peleu les pomes, traieu-ne els cors i talleu-les en làmines. En una altra paella poseu la mantega, afegiu-hi el sucre i les pomes. Caramel.litzeu-les i reserveu-les.
    Tot seguit, poseu en una safata paper de forn i a sobre una massa de pasta de full. Repartiu una capa de poma caramel.litzada per damunt. Poseu-hi els filets i cobriu-los amb les pomes restants. Tapeu-ho amb la massa de pasta de full. Pinteu-la amb el rovell d’ou.
    Finalment coeu-ho en el forn a 160º C uns 30 minuts.

  7. Mati Ojeda

    26 maig 14
    12:34 #

    OUS FARCITS

    10 ous
    1 llauna de tonyina en oli
    Tomàquet fregit
    Maionesa
    Aigua i sal

    Heu de cuore els ous amb aigua i una mica de sal durant uns dotze minuts.Després refredeu-los en aigua freda i reserveu-los fins que estiguin freds.
    Peleu els ous i talleu-los per la meitad.Heu de treure el rovell de l´ou i poseu-lo en un bol.
    Cal escórrer l´oli de la tonyina i poseu-la amb els rovells i una mica de tomàquet fregit. Amb l´ajuda d´una forquilla barregeu-ho tot fins obtenir una massa compacta.
    A continuació heu de farcir les meitats dels ous amb aquesta massa i poseu-les en una plata.
    Cobriu-les amb maionesa i decoreu-les amb unes tires de pebrot vermell escalivat.

  8. Rocío

    26 maig 14
    18:39 #

    salmorejo

    Ingredients:
    • Mig quilo de tomàquets ben madurs
    • quatre llesques de pa del dia abans
    • Un gra d’all
    • Dos ous durs
    • 100ml d’oli verge
    • Vinagre
    • Sal

    Elaboració:

    Talleu el pa a trossos i poseu-los en un bol, afegiu-hi els tomàquets sense pell i l’all i tritureu-ho tot.
    Quan ja teniu la barreja ben fina i sense cap grumoll, afegiu-hi els ous durs i torneu-ho a triturar.
    Saleu-ho i, sense aturar la batedora, afegiu-hi un rajolí de vinagre, un bon vinagre,però pel meu gust no ha de ser balsàmic,i l’oli a poc a poc fins que aconseguiu la textura cremosa que us agradi.
    Ara acompanyeu-lo amb ou dur trinxadet , taquets de pa fregit o quadradets de pernil salat, tant com et vingui de gust.

  9. Begoña Aguilar

    27 maig 14
    17:19 #

    FILETS DE POLLASTRE AMB SALSA DE PORROS

    Aquesta és una recepta fàcil i saludable, apta per a persones que fan dieta i sense haver de renunciar al plaer d’una bona salsa.

    Ingredients per a dues persones:

    6-8 filets de pollastre
    4 porros mitjans
    1 ceba tendra mitjana
    1 all
    1 got de vi blanc (si no en teniu, podeu fer servir vi negre)
    Sal (opcional)
    Oli d’oliva verge

    Acompanyament:

    2-3 tassetes de cafè plenes d’arròs (preferiblement vaporitzat)
    Aigua (3,5 tassetes d’aigua per 1 tassa d’arròs)
    Fulla de llorer

    Recepta

    En primer lloc, netegeu els filets de pollastre de qualsevol resta de greix, nervis, etc. I reserveu-los a temperatura ambient.

    A continuació netegeu els porros i reserveu-los; netegeu la cebeta de totes les parts sobrants i trinxeu-la a trossets menuts, afegiu-li l’all picat i fiqueu-ho en una paella amb dues cullerades d’oli, daureu-ho a foc suau. Seguidament agafeu la part blanca dels porros, trossegeu-los menudets i afegiu-los a la paella. Remeneu-ho de tant en tant perquè no es recremin l’all i la ceba. Quan els porros comencin a estovar-se afegiu-hi el got de vi, apugeu una mica el foc fins que s’evapori l’alcohol i afegiu-hi pebre mòlt i sal (opcional); remeneu-ho i retireu-ho del foc. Fiqueu-ho tot en el got de la batedora i tritureu-ho perquè agafi consistència de salsa més o menys fina segons el vostre gust i aboqueu-la novament a la mateixa paella.

    Mentrestant, poseu un cassó amb aigua, afegiu-hi una fulla de llorer i porteu-la a ebullició; aleshores afegiu-hi l’arròs i un polsim de sal, i deixeu-lo coure a foc mitjà i tapat durant uns 15 minuts aproximadament. Després retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar 5 minuts més (passat aquest temps l’arròs haurà absorbit tota l’aigua i estarà en el seu punt).

    Salpebreu el pollastre i fiqueu-lo en una paella preescalfada a foc viu perquè els filets es facin a la planxa. Quan aquests estiguin al punt, afegiu-los a la salsa i deixeu-ho que faci xup-xup durant un parell de minuts perquè es barregin els sabors.

    Finalment podeu emplatar o bé fent un llit amb l’arròs o bé decorant el plat amb fileres d’arròs alternant amb els filets salsats…i bon profit!

  10. Nuria Payo

    27 maig 14
    18:15 #

    MANDONGUILLES
    • 500gr de botifarra
    • 500gr de vedella
    • 3 alls
    • 1 ou
    • Fulles de julivert
    • 2 llesques de pa sense closca
    • Llet
    • 2 cebes
    • Tomàquet triturat
    • Farina
    Barregeu la botifarra amb la vedella amb les mans i aparteu-la. Talleu els alls i el julivert en trossos petits, afegiu-los a la carn.
    Fiqueu a la preparació anterior l´ou i barrejar-ho tot
    Poseu les llesques de pa amb la llet, quan ja hagi absorbit la llet, xafeu-les amb una forquilla i afegiu-les a la carn.
    Pessigueu la carn i feu petites boletes i passeu-les per la farina; quan estiguin fetes totes, poseu una paella al foc i fregiu les boletes.
    Quan estiguin cuites afegiu-hi el tomàquet triturat i les cebes, per el sofregit.
    Pots acompanyar-les d’arròs o macarrons.

  11. MARIA DEL CARMEN GONZALEZ

    01 juny 14
    10:38 #

    ESPAGUETI AL MEU ESTIL

    INGREDIENTS:

    1/4 de pasta d’espagueti
    2 pebrots verds
    1 ceba mitjana
    2 alls
    10 xampinyons
    8 tire de cansalada
    350 g de tomàquet fregit
    En primer lloc, poseu a bullir aigua a la olla amb sal i un rajolí d’oli.Una vegada estigui bullint afegieu els espaguetis.Passats deu minuts escorreu-los i reserveu-los en un safata.
    Seguidament talleu la ceba i els pebrots i els fiqueu dintre de la paella amb un raig d’oli.Remeneu-ho fins que estigui la ceba transparent.
    Talleu els xampinyons i els alls i incorporeu-los, a continuació talleu les tires de cansalada, aboqueu-les i barregeu tot.
    Més tard hi fiqueu el tomàquet fregit, orenga i farigola.
    Dexeu que faci xup-xup i aboqueu la salsa als espagueti, remeneu tot i a menjar.

    Talleu els xampinyons i els alls

  12. María José Arias

    03 juny 14
    13:22 #

    ARRÒS AMB LLET A L’ESTIL ASTURIÀ

    -Ingredients per a 6 persones:

    Un litre i mig de llet sencera
    200g d’arròs
    200g de sucre
    Un tros de pell de llimona
    1 branca de canyella
    1/2 cullera petita de sal
    70g de mantega sense sal
    Un rajolí d’anís
    Canyella en pols

    – Elaboració:

    1. Per començar, en una cassola poseu-hi la llet amb la branca de canyella, la pell de llimona, la sal i l’arròs, a foc suau i continu.
    2. Deixeu-ho coure unes dues hores i mitja. Amb una cullera de fusta remeneu-ho tot amb molta freqüència per evitar que s’enganxi.
    3. Tot seguit, retireu-ho del foc i traieu-ne la pell de llimona i la canyella.
    Després, afegiu-hi el sucre,l’anís i la mantega i remeneu-ho tot bé perquè els ingredients es dissolguin i quedi una barreja melosa i ben cremosa.
    4. Finalment, per emplatar-la, heu d’abocar-la en cassoles petites i heu de deixar-les refredar a temperatura ambient.
    Un cop fredes, espolseu-hi una mica de canyella i sucre per sobre i cremeu-la.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes