• Visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i visita lliure del Museu

    Divendres 21 de novembre al matí es va dur a terme la visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i la visita lliure del Museu d’aquesta ciutat.

    Visita guiada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i visita lliure del Museu

    Activitat de novembre del SLC de Sant Boi de Llobregat

    El Parc Arqueològic Mines de Gavà ocupa més de 4.000 metres quadrats. L’edifici evoca un cobert de qualsevol excavació arqueològica del món i  està presidit per una gran coberta que protegeix tant el Parc com l’excavació. L’estructura respecta les mines subterrànies actuals i hi permet futures excavacions.

    L’equipament s´estructura en dues grans zones. La primera amb el centre d’acollida, l’àrea docent i la zona de serveis, i una segona que acull l’àrea museogràfica, que es troba just a sobre de les mines prehistòriques subterrànies.

    El  recorregut es va iniciar amb un audiovisual sobre la variscita i la singularitat de les mines de Gavà. Tot seguit, vam conèixer aspectes de l’època neolítica (les eines i els estris que feien servir, les relacions socials, les creences i la cultura dels seus habitants) a través de tres laboratoris: medi natural, tecnologia i l’ésser humà. A continuació, ens vam endinsar en l’anomenada Mina Didàctica, una reproducció d’una mina que ens mostra la geologia, la tecnologia minera i els usos posteriors que van tenir les mines. Aquest jaciment fou descobert en la dècada dels anys 70 i és obert al públic des de l’any 1993.

    Finalment vam visitar el Museu de Gavà, que aplega bàsicament les restes de les Mines Prehistòriques de Gavà i de la cova de can Sadurní de Begues, les troballes ibèriques del poblat de Calamot de Gavà i els materials trobats a la línia d’ancoratge d’embarcacions romanes i medievals localitzats al jaciment de les Sorres, al delta del Llobregat, i d’època romana trobats en excavacions al nucli urbà.


        

         

       

      
    SLC de Sant Boi de Llobregat

    Enllaços relacionats
  1. Nilma

    24 nov. 14
    22:36 #

    Gracies, ha estat molt interessant!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes