• La guia dels aparells en català (mòbils, tauletes, lectors de llibres)

  Softcatalà presenta La guia dels aparells en català, un web que recull més de 150 aparells electrònics (mòbils, tauletes, lectors de llibres,etc.) que permeten treballar en català. També conté  informació relacionada, com ara la disponibilitat de text predictiu en català.Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies.
  La guia dels aparells en català (mòbils, tauletes, lectors de llibres)

  Softcatalà presenta aquesta guia col·laborativa

  L’objectiu d’aquesta guia és orientar els consumidors sobre els aparells (mòbils, tauletes, lectors de llibres, etc.) que es poden configurar en català.La guia d’aparells és col·laborativa. Tothom qui ho desitgi pot aportar la informació de qualsevol aparell o corregir informació incorrecta des del mateix web.

  Importància de configurar el català en els aparells

  Podem treballar en català a les TIC, com ho fem en altres àmbits. Fer-ho només depèn dels usuaris. Tenir configurat els aparells en català és molt important.

  Si l’aparell està configurat en català, els usuaris s’identifiquen com a catalanoparlants i les aplicacions que estiguin traduïdes apareixeran en català

  Si no tenim l’aparell configurat en català, les aplicacions no sortiran en català. Encara més, si l’aparell no permet configurar el català, com que les aplicacions depenen de la configuració del sistema, no les podrem posar en català, encara que estiguin traduïdes.

  Els fabricants d’aparells poden recollir dades de configuració què després determinen quines característiques avançades es poden oferir en català. Per exemple, text predictiu o reconeixement de veu. La mateixa informació la poden usar els fabricants de programari per determinar la popularitat d’una llengua i si paga la pena invertir-hi. De forma similar, si l’aparell és configurat en català, en navegar sol·licita continguts en català i fa augmentar les demanda de productes i serveis en català.

  Per tant, tenir el català configurat ens permet usar el català amb normalitat, com en altres àmbits, i ajuda a què més fabricants i proveïdors de serveis tinguin en compte el mercat català i s’ofereixin en la nostra llengua.
  SLC de Sant Boi de Llobregat

  Enllaços relacionats

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes