• Carpaccio de pinya amb crema catalana

    2.CARPACIRecepta del Jordi Pardo:

    Ingredients:

    -1 pinya natural (dolça i poc àcida)

    -una mica de margarina

    -sucre morè

    -500 ml de llet

    -4 rovells d’ou

    -25 g de maizena

    -75 g de sucre més el necessari per caramel·litzar

    -1 branca de canyella

    -la pell de mitja llimona

    (temps d’elaboració: 30 minuts)

     

    Elaboració:

     

    Prepararem la crema catalana. Primer reservarem mig vaset de llet freda i farem infusionar la canyella i la pell de la llimona en la resta de la llet sense que aquesta arribi a bullir, durant 10 minuts. Mentrestant, mesclarem bé els rovells d’ou amb el sucre i dissoldrem la farina en la llet. Col·locarem la llet ja tèbia i hi afegim la resta de la llet amb la farina i la mescla d’ous i sucre; tot això en un cassó a foc baix i sense deixar de remenar fins que s’espesseixi, però sense que bulli. Després ho deixarem refredar.

    Mentrestant, pelarem i tallarem la pinya amb el ganivet de serra de la manera més fina qeu puguem i n’eliminarem el cor.

    A l’hora de muntar el plat, col·locarem tres o quatre rodanxes de pinya sobreposades al plat i cobrirem la pinya amb la crema catalana. Afegirem sucre per damunt de la crema per poder-la cremar.

     

    Bon profit!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes