• Els noms de lloc de la Marina

  foto notícia 1Un centenar de persones va assistir divendres 13 de març a la presentació del llibre Els noms de lloc de la Marina. Toponímia de Sant Boi de Llobregat, a càrrec de l’autora, Griselda Encinas, tècnica del Servei Local de Gavà, que va tenir lloc a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi.

  La publicació, tal com va explicar la mateixa autora, és el resultat de l’estudi dels noms de lloc d’una part del terme municipal, concretament de la zona coneguda com la Marina, que és la part deltaica del terme municipal.

  A banda de l’exposició del contingut, Griselda Encinas va voler destacar també com ha estat el procés de recerca i va aprofitar l’ocasió per agrair a tots els informants amb qui va parlar durant la recerca que accedissin a compartir el coneixement que tenen de la zona. A més, va tenir paraules d’agraïment per a tots aquells qui, d’una manera o d’una altra, hi han col·laborat.

  L’acte, organitzat per Òmnium Cultural Baix Llobregat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i del Consorci per a la Normalització Lingüística, va comptar també amb els parlaments de Jordi Ribó, president d’Òmnium Baix Llobregat; Jaume Sans, president de la secció local d’Òmnium; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i Núria Vidal, del Servei Local de Català.

  foto notícia 2

  foto notícia 3foto notícia

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes