• Maria Carme Roca visita el SLC de Sant Boi de Llobregat

  Maria Carme Roca visita el SLC de Sant Boi de LlobregatMaria Carme Roca

  Xerrada de l’autora amb l’alumnat i el voluntariat

  Més de 90 persones, entre alumnat i voluntariat,  van assistir dimarts 26 de maig a la xerrada de Maria Carme Roca. L’acte va començar amb la projecció de diversos vídeos (presentació de l’autora, lectura de passatges dels llibres, etc.) protagonitzats per l’alumnat de diferents nivells. Després, Maria Carme Roca va parlar de les raons que la van portar a escriure, dels seus inicis en el món literari  i de les tres novel·les treballades a classe aquest tercer trimestre: Intrigues de palau, Nits de celobert i Amb ulls de guácharo.Les persones assistents van fer-li preguntes sobre la seva trajectòria literària, els personatges de les tres novel·les treballades a classe i les seves opinions sobre temes diversos. La xerrada va acabar amb la signatura de llibres per part de l’autora i una sessió de fotos.Volem donar les gràcies a l’alumnat que ha participat als vídeos projectats i  que ha dedicat una part dels seu temps a editar-los. I, per descomptat, a la Maria Carme Roca per la seva simpatia i la seva xerrada tan interessant.

    

   

   

    


  SLC de Sant Boi de Llobregat

  Enllaços relacionats
 1. joan salazar

  05 juny 15
  10:12 #

  La conferència-col.loqui de la Maria del Carme Roca em va samblar interessant i enriquidora.

  Interessant, perquè l’escriptora va fer una exposició de la seva metología de treball molt amena – descripcions que son habitualment avorrides – i farçides d’anècdotes divertides.

  Jo acabava de llegir “Intrigues de Palau” per indicació de la meva professora, i tenia molt fresc el relat i l’estic de l’autora. Es nota molt la seva doble condició d’escriptora i historiadora.

  Va parlar d’alguns dels seus llibres amb molta claretat narrativa i senzillesa de llenguatge. Vaja, que s’explica molt bé.

  També va fer molts comentaris de tipus personal. Comentaris molt enriquidors per comprendre al personantge com a ser humà, i la seva evolució com escriptora.

  Recordo – amb relativa sorpresa – quan va comentar l’edat en que va començar a escriure en català, ja que malgrat que el seu entorn familiar son catalano- parlants, l’educació de l’època era totalment en castellà.

  Amb independencia de la qualitat literaria i dels continguts dels seus llibres poguin interesar més o més, la M. Carme Roca té, segons la meva opinió, una gran capacitat de comunicación i sedueix facilment qui l’escolta quand parla.

  Hi posa molta passió i coneixament del que escriu.

 2. Núria Vidal

  09 juny 15
  8:35 #

  Gràcies, Joan, pel comentari. Algú més s’anima?

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes