• Maria Carme Roca visita el SLC de Sant Boi de Llobregat

  Maria Carme Roca visita el SLC de Sant Boi de LlobregatMaria Carme Roca

  Xerrada de l’autora amb l’alumnat i el voluntariat

  Més de 90 persones, entre alumnat i voluntariat,  van assistir dimarts 26 de maig a la xerrada de Maria Carme Roca. L’acte va començar amb la projecció de diversos vídeos (presentació de l’autora, lectura de passatges dels llibres, etc.) protagonitzats per l’alumnat de diferents nivells. Després, Maria Carme Roca va parlar de les raons que la van portar a escriure, dels seus inicis en el món literari  i de les tres novel·les treballades a classe aquest tercer trimestre: Intrigues de palau, Nits de celobert i Amb ulls de guácharo.Les persones assistents van fer-li preguntes sobre la seva trajectòria literària, els personatges de les tres novel·les treballades a classe i les seves opinions sobre temes diversos. La xerrada va acabar amb la signatura de llibres per part de l’autora i una sessió de fotos.Volem donar les gràcies a l’alumnat que ha participat als vídeos projectats i  que ha dedicat una part dels seu temps a editar-los. I, per descomptat, a la Maria Carme Roca per la seva simpatia i la seva xerrada tan interessant.

    

   

   

    


  SLC de Sant Boi de Llobregat

  Enllaços relacionats
 1. joan salazar

  05 Jun 15
  10:12 #

  La conferència-col.loqui de la Maria del Carme Roca em va samblar interessant i enriquidora.

  Interessant, perquè l’escriptora va fer una exposició de la seva metología de treball molt amena – descripcions que son habitualment avorrides – i farçides d’anècdotes divertides.

  Jo acabava de llegir “Intrigues de Palau” per indicació de la meva professora, i tenia molt fresc el relat i l’estic de l’autora. Es nota molt la seva doble condició d’escriptora i historiadora.

  Va parlar d’alguns dels seus llibres amb molta claretat narrativa i senzillesa de llenguatge. Vaja, que s’explica molt bé.

  També va fer molts comentaris de tipus personal. Comentaris molt enriquidors per comprendre al personantge com a ser humà, i la seva evolució com escriptora.

  Recordo – amb relativa sorpresa – quan va comentar l’edat en que va començar a escriure en català, ja que malgrat que el seu entorn familiar son catalano- parlants, l’educació de l’època era totalment en castellà.

  Amb independencia de la qualitat literaria i dels continguts dels seus llibres poguin interesar més o més, la M. Carme Roca té, segons la meva opinió, una gran capacitat de comunicación i sedueix facilment qui l’escolta quand parla.

  Hi posa molta passió i coneixament del que escriu.

 2. Núria Vidal

  09 Jun 15
  8:35 #

  Gràcies, Joan, pel comentari. Algú més s’anima?

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Intermedi-suficiència


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • Carles: EN CARNESTOLTES ES FA GRAN Ja hi tornem a ser. Fa quatre dies que vam poder escapar pels pèls de les Festes...
 • Encarna: Jo considero que el Carnestoltes és una festa divertida plena de color, on la imaginació és fonamental a...
 • Marvin: Carnestoltes és una festa que no només la poden gaudir els més menuts de casa, al contrari, és una festa de...
 • Natalia Castillo: Crec que els infants gaudeixen disfressant-se sempre i ja ho fan moltes vegades al llarg de...
 • Mónica V: TOTS IGUALS, TOTS JUNTS Penso que el Carnaval és una festa molt divertida pel seu caràcter social. Per això...

Núvol d’etiquetes