• Hem visitat el Palau de la Generalitat, el temple d’August i la catedral de Barcelona

  A les 10 del matí, les 30 persones del grup vam començar la visita guiada del Palau de la Generalitat. A la sala de conferències vam assistir a la projecció d’un audiovisual sobre la història del palau. Tot seguit vam visitar, entre d’altres, el Saló de Sant Jordi, la Sala Torres Garcia, la Sala Tàpies, la galeria gòtica, el Pati dels Tarongers i el Pati gòtic. La visita va acabar a la porta principal que dóna a la plaça de Sant Jaume on ens vam fer una foto de grup.

  Després vam anar fins al carrer del Paradís, a la seu del Centre Excursionista de Catalunya,  on es troben 4 columnes del temple d’August. Aquestes columnes fan uns 9 metres i són d’ordre compost. El temple d’August va ser un temple romà dedicat al culte imperial, era a la part central del fòrum, al cim del mont Tàber. És probable que la construcció del temple s’iniciés en època de Tiberi, que va ser qui va instituir el culte a August.

  Tot seguit vam anar fins a la catedral i vam passejar pel claustre i per l’interior. La catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona, seu de l’arquebisbat de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XIII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana. La façana, d’estil neogòtic, és moderna (segle XIX). L’edifici és Bé d’Interès Cultural i, des del 2 de novembre de 1929, Monument Històric Artístic Nacional.

  Va ser una visita molt interessant i agradable.

                
  SLC de Sant Boi de Llobregat

  Enllaços relacionats

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes