1. Antonio Olmedo

    01 març 17
    21:53 #

    Recepta del pa de pessic de iogurt.
    És ben fàcil de fer i es pren com a mesura el got de iogurt.

    Ingredients:

    Un iogurt natural o de fruites
    Dos gots de sucre
    3 mesures de farina
    Un got d’oli d’oliva
    Un sobre de llevat
    Ratlladura de llimona

    Preparació:

    Escalfeu el forn prèviament a 250 graus.
    En un bol poseu els ous i el sucre i remeneu-ho bé.
    Afegiu-hi l’oli d’oliva i seguiu movent-ho
    Un cop teniu la massa feta, hi afegiu la farina i el llevat.
    Unteu el motlle amb mantega perquè no s’enganxi i aboqueu-la.
    Baixeu el forn a 180 graus i deixeu-la de 35 a 40 minuts.
    Tindreu el pa de pessic llest quan punxeu amb un escuradents i surti net.
    El deixeu refredar sobre la reixeta i ja el teniu llest per menjar.

  2. Mari Carmen

    03 març 17
    14:52 #

    Ara cuinem: llenties fàcils i suaus.
    Ingredients
    • 2 branques d’api
    • 2 pastanagues
    • 300 grams de llenties ràpides (100 per persona)
    • 1 terrina de xoriço trinxat petit (150 grams aprox.)
    • Un rajolí d’oli, sal
    • Una grà d’all
    • Una culleradeta de mostassa a l’ antiga
    • Aigua

    Elaboració
    Per començar, renteu les branques d’api, peleu i traieu-hi les baines des de l’arrel fins a les fulles. Haureu de ratllar-les amb un ratllador i guardeu-les en un bol per després.
    Renteu les llenties amb aigua abans de tirar-les a l’olla.
    Renteu les pastanagues i talleu-les a trossets petitets.
    Agafeu una olla per fer un sofregit, poseu-hi l’oli i el grà d’all per que comenci a coure. Tireu-hi el xoriço trinxat petit i salteu-ho tot una mica. Passat 3 minuts afegiu-hi la verdura crua : l’api ratllat i les pastanagues tallades a trossets i remeneu-ho amb una cullera de fusta. Ho deixeu coure tot a foc mig , i de seguida afegiu-hi les llenties i torneu-ho a barrejar amb la cullera de fusta. Quan comença a xiuxiuejar i crepitar un sorollet a l’olla, es el moment perquè hi tireu l’aigua fins que cobreixi totes les llenties. Deixeu-ho coure tot de 30 a 40 minuts a foc mig. Corregiu-ho de sal a mitja cocció.
    Si l’olla es queda seca d’aigua podeu-hi tornar a afegir-ne mes . Tasteu-ho per si necessiteu corregir de sal. Apagueu el foc, i reserveu-ho.
    Abans de servir , afegiu-hi la culleradeta de mostassa a l’antiga li dona un toc boníssim.
    Bon profit

    Mari Carmen Pérez

  3. Mari Carmen

    03 març 17
    14:53 #

    no res m’he equivocat

  4. Bárbara Álvarez Gallardo

    05 març 17
    13:52 #

    POLLASTRE AMB SALSA DE MANDARINES I FRUITES SEQUES .

    – 1 Pollastre
    – 1 kg de mandarines
    – 50 gr de prunes seques
    – 100 gr d’ albarcocs o d’ orellanes
    – 150 gr e figues seques
    – Oli d’ oliva verge
    – Sal
    – Pebre
    Unes fulles de llorer
    Elaboració
    Talleu el pollastre a trossos .
    Espremeu el suc de les mandarines i aboqueu-loa un cassó, juntament amb les prunes, els alberrcocs secs i les figues seques.
    Feu-ho bullir, deixeu-ho coure 2 minuts i retireu-ho després.
    Escalfeu el pollastre en una paella fins que quedi ben dourat.
    Preescalfeu el forn 200º c.
    Col-loqueu el pollastre en una safata i cobriu-lo amb el suc de les mandarines amb les fruites seques, les fulles de llorer les farigoles i el pebre.
    Feu coure el pollastre al forn durant 15 minuts serviu-ho calent.

  5. Montse S'anchez

    05 març 17
    18:58 #

    SOPA DE LLENTIES PICANT

    Ingredients:

    1 tassa de llenties
    1 culleradeta de pebre negre molt

    1 fulla de llorer
    2 culleradetes de coriandre molt

    <tr2 cullerades d’oli
    1 culleradetes de comí molt

    1 ceba mitgana
    1 culleradeta de cúrcuma en pols

    1 cm d’arrel de gingebre fresc
    Mitja culleradeta de bitxo sec i picat

    1 patata grossa
    2 cullerades de coco dessecat

    2 tomàquets
    1 o 2 culleradetes de pasta de tamarinde

    200gr de col
    Coriandre fresc

    1 litre d’aigua
    Sal

    1 Dau de brou vegetal

    Preparació

    En una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, poseu-hi a bullir les llenties fins que estiguin tendres. Després coleu-les.

    Mentre les llenties bullen prepareu el següents ingredients:
    La ceba piqueu-la ben fina, el gingebre ratlleu-lo, la patata talleu-la a daus, els tomaques escaldeu-los, peleu-los i talleu-los a daus, la col talleu-la a tires fines.

    Escalfeu l’oli en un cassola, afegiu-hi la ceba picada, el gingebre rallat i la sal, deixeu-ho coure fins que agafi un color rosset.

    Després incorporeu-hi les patates i els tomàquets, deixeu-ho coure uns 5 minuts.

    Afegiu-hi les espècies i el coco, deixeu-ho coure tot uns 3 minuts.

    Ara és el moment d’afegir-hi les llenties, el dau de brou vegetal i l’aigua fins a cobrir-ho tot.

    Quan comenci a bullir incorporeu-hi la col i assaoneu-ho amb tamarinde.
    Deixeu-ho coure tot a foc lent fins que la col estigui cuita.
    Si cal, rectifiqueu-ho de sal.

    Serviu la sopa en un bol i guarniu-la amb fulles de coriandre fresc.

  6. Montse Sánchez

    05 març 17
    19:10 #

    SOPA DE LLENTIES PICANT

    Ingredients:

    1 tassa de llenties
    1 fulla de llorer
    2 cullerades d’oli
    1 ceba mitgana
    1 cm d’arrel de gingebre fresc
    1 patata grossa
    2 tomàquets
    200gr de col
    1 litre d’aigua
    1 culleradeta de pebre negre molt
    2 culleradetes de coriandre molt
    1 culleradetes de comí molt
    1 culleradeta de cúrcuma en pols
    Mitja culleradeta de bitxo sec i picat
    2 cullerades de coco dessecat
    1 o 2 culleradetes de pasta de tamarinde
    1 Dau de brou vegetal
    Sal
    Coriandre fresc

    Preparació

    En una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, poseu-hi a bullir les llenties fins que estiguin tendres. Després coleu-les.

    Mentre les llenties bullen prepareu el següents ingredients:
    La ceba piqueu-la ben fina, el gingebre ratlleu-lo, la patata talleu-la a daus, els tomaques escaldeu-los, peleu-los i talleu-los a daus, la col talleu-la a tires fines.

    Escalfeu l’oli en un cassola, afegiu-hi la ceba picada, el gingebre rallat i la sal, deixeu-ho coure fins que agafi un color rosset.

    Després incorporeu-hi les patates i els tomàquets, deixeu-ho coure uns 5 minuts.

    Afegiu-hi les espècies i el coco, deixeu-ho coure tot uns 3 minuts.

    Ara és el moment d’afegir-hi les llenties, el dau de brou vegetal i l’aigua fins a cobrir-ho tot.

    Quan comenci a bullir incorporeu-hi la col i assaoneu-ho amb tamarinde.
    Deixeu-ho coure tot a foc lent fins que la col estigui cuita.
    Si cal, rectifiqueu-ho de sal.

    Serviu la sopa en un bol i guarniu-la amb fulles de coriandre fresc.

  7. olga blasco

    06 març 17
    20:26 #

    FLAM D’OU

    Ingredients per a quatre persones:
    – 4 ous
    – 100 grams de sucre
    – 1/5 litre de llet fresca
    – Una cullerada sopera d’aigua
    – 6 cullerades soperes de sucre

    En un bol, bateu els ous fins que estiguin ben lligats. Afegiu-hi el sucre i la llet. Remeneu-ho tot fins que el sucre estigui dissolt.
    Preparació del caramel:
    En un cassó a foc lent, poseu-hi les 6 cullerades de sucre i la cullerada d’aigua. Removeu-ho fins que estigui de color taronja. Una vegada el caramel mostri el color i la textura desitjada, aboqueu-lo en una flamera. Tot seguit, afegiu-hi la preparació anterior.
    Escalfeu el forn a 180º amb una safata amb 4 dits d’aigua per tal de coure el flam al “Bany Maria”. Una vegada el forn estigui calent, introduïu-hi la flamera durant uns 20 minuts. Amb l’ajuda d’una broqueta, aneu punxant el flam i retireu-lo quan la broqueta surti neta. Depenent de la mida de la flamera, la cocció por ser més o menys ràpida.
    Retireu-lo del forn i serviu-lo fred.

  8. M.Isabel Santos

    08 març 17
    0:39 #

    MACARRONS AMB TOMÀQUET, BOTIFARRA I PERNIL

    INGREDIENTS:

    500 grams de macarrons
    400 grams de botifarra
    250 grams de pernil salat
    500 grams de tomàquet
    2 cebes

    ELABORACIÓ

    En primer lloc sofregiu la ceba tallada molt petita. Després afagiu-hi el tomàquet triturat.
    Deixeu-ho al foc durant 20 minuts.
    En una paella a part, poseu-hi la botifarra i el pernil. Quan estigui cuit barregeu-ho en la ceba i el tomàquet.
    Bulliu els macarrons 7 minuts i ja els podeu posar amb la salsa.
    Desitjo que us agradin molt.

  9. Dori Jiménez

    11 març 17
    13:54 #

    ELS MUSCLOS DE LA IAIA ANICA
    Ingredients
    1Kg. de musclos
    2 fulles de llorer
    1 llimona
    3 alls
    2 grans de pebre negre
    Un raig d’aigua
    Elaboració
    Primer heu de netejar bé els musclos, traient-ne totes les restes que porten, i els heu de passar per una mica d’aigua.
    A continuació heu de posar-los en una olla ben fonda amb les fulles de llorer, els grans de pebre negre, la llimona tallada en vuit trossos, els alls (sense pelar) i un raig d’aigua.
    S’han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà amb l’olla tapada.
    Quan estiguin tots oberts, heu de retirar-los del foc.
    Presentació
    Heu de servir-los calents , en una plata amb una miqueta de brou.
    Bon profit!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes