EL RECEPTARI DE L’S2…
Després de llegir les vostres receptes, ha arribat l’hora de compartir-les. I per fer-ho, les escriurem en el nostre blog i així demostrarem que som uns grans cuiners.
Després de llegir-les i de fer-les, ben segur que “ens en lleparem els dits”
Apa, doncs, a veure qui és el primer a escriure la seva recepta!
9 comentaris
Antonio Olmedo
01 març 17
21:53 #
Recepta del pa de pessic de iogurt.
És ben fàcil de fer i es pren com a mesura el got de iogurt.
Ingredients:
Un iogurt natural o de fruites
Dos gots de sucre
3 mesures de farina
Un got d’oli d’oliva
Un sobre de llevat
Ratlladura de llimona
Preparació:
Escalfeu el forn prèviament a 250 graus.
En un bol poseu els ous i el sucre i remeneu-ho bé.
Afegiu-hi l’oli d’oliva i seguiu movent-ho
Un cop teniu la massa feta, hi afegiu la farina i el llevat.
Unteu el motlle amb mantega perquè no s’enganxi i aboqueu-la.
Baixeu el forn a 180 graus i deixeu-la de 35 a 40 minuts.
Tindreu el pa de pessic llest quan punxeu amb un escuradents i surti net.
El deixeu refredar sobre la reixeta i ja el teniu llest per menjar.
Mari Carmen
03 març 17
14:52 #
Ara cuinem: llenties fàcils i suaus.
Ingredients
• 2 branques d’api
• 2 pastanagues
• 300 grams de llenties ràpides (100 per persona)
• 1 terrina de xoriço trinxat petit (150 grams aprox.)
• Un rajolí d’oli, sal
• Una grà d’all
• Una culleradeta de mostassa a l’ antiga
• Aigua
Elaboració
Per començar, renteu les branques d’api, peleu i traieu-hi les baines des de l’arrel fins a les fulles. Haureu de ratllar-les amb un ratllador i guardeu-les en un bol per després.
Renteu les llenties amb aigua abans de tirar-les a l’olla.
Renteu les pastanagues i talleu-les a trossets petitets.
Agafeu una olla per fer un sofregit, poseu-hi l’oli i el grà d’all per que comenci a coure. Tireu-hi el xoriço trinxat petit i salteu-ho tot una mica. Passat 3 minuts afegiu-hi la verdura crua : l’api ratllat i les pastanagues tallades a trossets i remeneu-ho amb una cullera de fusta. Ho deixeu coure tot a foc mig , i de seguida afegiu-hi les llenties i torneu-ho a barrejar amb la cullera de fusta. Quan comença a xiuxiuejar i crepitar un sorollet a l’olla, es el moment perquè hi tireu l’aigua fins que cobreixi totes les llenties. Deixeu-ho coure tot de 30 a 40 minuts a foc mig. Corregiu-ho de sal a mitja cocció.
Si l’olla es queda seca d’aigua podeu-hi tornar a afegir-ne mes . Tasteu-ho per si necessiteu corregir de sal. Apagueu el foc, i reserveu-ho.
Abans de servir , afegiu-hi la culleradeta de mostassa a l’antiga li dona un toc boníssim.
Bon profit
Mari Carmen Pérez
Mari Carmen
03 març 17
14:53 #
no res m’he equivocat
Bárbara Álvarez Gallardo
05 març 17
13:52 #
POLLASTRE AMB SALSA DE MANDARINES I FRUITES SEQUES .
– 1 Pollastre
– 1 kg de mandarines
– 50 gr de prunes seques
– 100 gr d’ albarcocs o d’ orellanes
– 150 gr e figues seques
– Oli d’ oliva verge
– Sal
– Pebre
Unes fulles de llorer
Elaboració
Talleu el pollastre a trossos .
Espremeu el suc de les mandarines i aboqueu-loa un cassó, juntament amb les prunes, els alberrcocs secs i les figues seques.
Feu-ho bullir, deixeu-ho coure 2 minuts i retireu-ho després.
Escalfeu el pollastre en una paella fins que quedi ben dourat.
Preescalfeu el forn 200º c.
Col-loqueu el pollastre en una safata i cobriu-lo amb el suc de les mandarines amb les fruites seques, les fulles de llorer les farigoles i el pebre.
Feu coure el pollastre al forn durant 15 minuts serviu-ho calent.
–
Montse S'anchez
05 març 17
18:58 #
SOPA DE LLENTIES PICANT
Ingredients:
1 tassa de llenties
1 culleradeta de pebre negre molt
1 fulla de llorer
2 culleradetes de coriandre molt
<tr2 cullerades d’oli
1 culleradetes de comí molt
1 ceba mitgana
1 culleradeta de cúrcuma en pols
1 cm d’arrel de gingebre fresc
Mitja culleradeta de bitxo sec i picat
1 patata grossa
2 cullerades de coco dessecat
2 tomàquets
1 o 2 culleradetes de pasta de tamarinde
200gr de col
Coriandre fresc
1 litre d’aigua
Sal
1 Dau de brou vegetal
Preparació
En una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, poseu-hi a bullir les llenties fins que estiguin tendres. Després coleu-les.
Mentre les llenties bullen prepareu el següents ingredients:
La ceba piqueu-la ben fina, el gingebre ratlleu-lo, la patata talleu-la a daus, els tomaques escaldeu-los, peleu-los i talleu-los a daus, la col talleu-la a tires fines.
Escalfeu l’oli en un cassola, afegiu-hi la ceba picada, el gingebre rallat i la sal, deixeu-ho coure fins que agafi un color rosset.
Després incorporeu-hi les patates i els tomàquets, deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Afegiu-hi les espècies i el coco, deixeu-ho coure tot uns 3 minuts.
Ara és el moment d’afegir-hi les llenties, el dau de brou vegetal i l’aigua fins a cobrir-ho tot.
Quan comenci a bullir incorporeu-hi la col i assaoneu-ho amb tamarinde.
Deixeu-ho coure tot a foc lent fins que la col estigui cuita.
Si cal, rectifiqueu-ho de sal.
Serviu la sopa en un bol i guarniu-la amb fulles de coriandre fresc.
Montse Sánchez
05 març 17
19:10 #
SOPA DE LLENTIES PICANT
Ingredients:
1 tassa de llenties
1 fulla de llorer
2 cullerades d’oli
1 ceba mitgana
1 cm d’arrel de gingebre fresc
1 patata grossa
2 tomàquets
200gr de col
1 litre d’aigua
1 culleradeta de pebre negre molt
2 culleradetes de coriandre molt
1 culleradetes de comí molt
1 culleradeta de cúrcuma en pols
Mitja culleradeta de bitxo sec i picat
2 cullerades de coco dessecat
1 o 2 culleradetes de pasta de tamarinde
1 Dau de brou vegetal
Sal
Coriandre fresc
Preparació
En una olla amb aigua, sal i una fulla de llorer, poseu-hi a bullir les llenties fins que estiguin tendres. Després coleu-les.
Mentre les llenties bullen prepareu el següents ingredients:
La ceba piqueu-la ben fina, el gingebre ratlleu-lo, la patata talleu-la a daus, els tomaques escaldeu-los, peleu-los i talleu-los a daus, la col talleu-la a tires fines.
Escalfeu l’oli en un cassola, afegiu-hi la ceba picada, el gingebre rallat i la sal, deixeu-ho coure fins que agafi un color rosset.
Després incorporeu-hi les patates i els tomàquets, deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Afegiu-hi les espècies i el coco, deixeu-ho coure tot uns 3 minuts.
Ara és el moment d’afegir-hi les llenties, el dau de brou vegetal i l’aigua fins a cobrir-ho tot.
Quan comenci a bullir incorporeu-hi la col i assaoneu-ho amb tamarinde.
Deixeu-ho coure tot a foc lent fins que la col estigui cuita.
Si cal, rectifiqueu-ho de sal.
Serviu la sopa en un bol i guarniu-la amb fulles de coriandre fresc.
olga blasco
06 març 17
20:26 #
FLAM D’OU
Ingredients per a quatre persones:
– 4 ous
– 100 grams de sucre
– 1/5 litre de llet fresca
– Una cullerada sopera d’aigua
– 6 cullerades soperes de sucre
En un bol, bateu els ous fins que estiguin ben lligats. Afegiu-hi el sucre i la llet. Remeneu-ho tot fins que el sucre estigui dissolt.
Preparació del caramel:
En un cassó a foc lent, poseu-hi les 6 cullerades de sucre i la cullerada d’aigua. Removeu-ho fins que estigui de color taronja. Una vegada el caramel mostri el color i la textura desitjada, aboqueu-lo en una flamera. Tot seguit, afegiu-hi la preparació anterior.
Escalfeu el forn a 180º amb una safata amb 4 dits d’aigua per tal de coure el flam al “Bany Maria”. Una vegada el forn estigui calent, introduïu-hi la flamera durant uns 20 minuts. Amb l’ajuda d’una broqueta, aneu punxant el flam i retireu-lo quan la broqueta surti neta. Depenent de la mida de la flamera, la cocció por ser més o menys ràpida.
Retireu-lo del forn i serviu-lo fred.
M.Isabel Santos
08 març 17
0:39 #
MACARRONS AMB TOMÀQUET, BOTIFARRA I PERNIL
INGREDIENTS:
500 grams de macarrons
400 grams de botifarra
250 grams de pernil salat
500 grams de tomàquet
2 cebes
ELABORACIÓ
En primer lloc sofregiu la ceba tallada molt petita. Després afagiu-hi el tomàquet triturat.
Deixeu-ho al foc durant 20 minuts.
En una paella a part, poseu-hi la botifarra i el pernil. Quan estigui cuit barregeu-ho en la ceba i el tomàquet.
Bulliu els macarrons 7 minuts i ja els podeu posar amb la salsa.
Desitjo que us agradin molt.
Dori Jiménez
11 març 17
13:54 #
ELS MUSCLOS DE LA IAIA ANICA
Ingredients
1Kg. de musclos
2 fulles de llorer
1 llimona
3 alls
2 grans de pebre negre
Un raig d’aigua
Elaboració
Primer heu de netejar bé els musclos, traient-ne totes les restes que porten, i els heu de passar per una mica d’aigua.
A continuació heu de posar-los en una olla ben fonda amb les fulles de llorer, els grans de pebre negre, la llimona tallada en vuit trossos, els alls (sense pelar) i un raig d’aigua.
S’han de coure al vapor durant 10 minuts a foc mitjà amb l’olla tapada.
Quan estiguin tots oberts, heu de retirar-los del foc.
Presentació
Heu de servir-los calents , en una plata amb una miqueta de brou.
Bon profit!