Arxiu per octubre, 2017

  • Alumnes de l’E3 i del B1 celebrem junts la Castanyada!

    Hem celebrat la castanyada conjuntament els alumnes dels grups E3 i B1 que coincidim els dilluns i els dimecres a la tarda.

    En primer lloc, els alumnes de l’E3 han explicat als del B1 per què es mengen castanyes, panellets, moniatos i quin és l’origen d’aquesta festa. Després els mateixos alumnes de l’E3 han cantat als companys del B1 la cançó La castanyera i, per acabar, tots junts hem vist un vídeo sobre el passat i el present de la Castanyada a Barcelona (vegeu entrada de més avall)

    Abans de menjar-nos els panellets, hem cantat i ballat tots junts la cançó de La Castanyera. I, després, hem vist l’episodi de Plats Bruts Tinc castanyes.

    Els alumnes del B1 agraïm moltíssim als companys que hagin fet l’esforç d’explicar-nos aspectes tan interessants d’aquesta festa que no coneixíem.

    Us deixem amb unes quantes fotos i un vídeo de l’actuació:

     

     

     

     

    Article complet

  • II Concurs fotogràfic a Instagram “I tu, jugues en català?”

    Per poder participar-hi caldrà publicar a Instagram fotografies que tinguin alguna relació amb el joc i la llengua catalana. També s’hi haurà d’incloure l’etiqueta #jugacpnl i descriure la fotografia amb una paraula o una frase en català. Les imatges han de ser d’autoria pròpia i cada participant podrà presentar tantes fotografies com vulgui.

    II Concurs fotogràfic a Instagram

    Hi haurà un total de tres premis que el jurat atorgarà a les tres fotografies guanyadores.

    Els premis són:

    Una estada en un alberg de Xanascat + un val de 50 € Abacus + un lot de jocs
    Un sopar per a dues persones + un val de 40 € Abacus + Un lot de jocs
    Entrades per al TNC + un val de 30 € Abacus + Un lot de jocs

    Per a més informació consulteu el web del concurs.

     

    Article complet

  • Hem anat a veure la pel·lícula La pell freda

    L’alumnat dels nivells Intermedi 1 i 3 del SLC de Sant Boi de Llobregat ha anat als cinemes Can Castellet a veure la pel·lícula La pell freda.

    Hem anat a veure la pel·lícula La pell freda

    Basada en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol, “La pell freda” és la història d’un home que arriba a una petita illa perduda a l’oceà fugint del passat. La seva primera sorpresa serà comprovar que l’únic habitant de l’illa no surt a rebre’l…

    Els encarregats de fer l’adaptació cinematogràfica d’aquesta novel·la de terror, aventures i ciència ficció de Sánchez Piñol han estat Jesús Olmo i Fron Sheean. Els drets de traducció d’aquest llibre s’han venut en 37 llengües i s’ha comparat amb obres d’autors com Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad i Howard Phillips Lovecraft.

    Director: Xavier Gens
    Intèrprets: Ray Stevenson, David Oakes, Aura Garrido, John Benfield, Iván González, Ben Temple
    Versió: doblada al català i VOSC
    Idioma original: anglès
    Qualificació: A partir de 12 anys

    SLC de Sant Boi de Llobregat

    Article complet

  • Primera xerrada a les aules del SLC de Sant Boi

    L’Equip d’Educació Viària de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat he fet la primera xerrada per a l’alumnat i el voluntariat del SLC.
    Primera xerrada a les aules del SLC de Sant Boi

    Aquesta primera xerrada ha tingut lloc dimecres 25 d’octubre per a l’alumnat del nivell Bàsic 1 i del nivell Elemental 3 de tarda.

    L’objectiu de l’activitat ha estat fomentar la comprensió i l’expressió oral, i crear un diàleg entre el formador i l’alumnat sobre temes d’interès comunitari com ara:

    • La contaminació acústica (la música, les reunions i celebracions al domicili, les obres i reformes).
    • La contaminació visual (roba estesa, antenes, aire condicionat, pintades).
    • Els conflictes veïnals (la policia de barri, el servei de mediació).
    • Factors de risc al carrer (canalla sola a la via pública, furts a la gent gran, consum de tòxics entre adolescents i joves).
    • Factors de risc a casa: incendi, inundació, estafes.

    Article complet

  • PER MOLTS ANYS

    AVUI A LA CLASSE DEL BÀSIC 1

    HEM APRÈS A DIR QUIN DIA ÉS EL

    NOSTRE  ANIVERSARI I EL GALUST

    ENS HA SORPRÈS AMB CAVA, SUCS

    I BOMBONS PER CONVERTIR LA

    CLASSE EN  UNA CELEBRACIÓ…

     

    PER MOLTS ANYS, GALUST!

     

    Article complet

  • S’ha estrenat en català La pell freda

    Ja s’ha estrenat l’adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol La pell freda. La podeu veure en català a diferents cinemes de Catalunya doblada al català o en versió original anglesa subtitulada.

    S'ha estrenat en català La pell freda

    La pell freda és una novel·la de gènere fantàstic amb la qual l’antropòleg barceloní Albert Sánchez Piñol va saltar a la fama com a escriptor el 2002, editada per La Campana. La novel·la ha tingut un èxit molt notable amb múltiples reimpressions, traduccions i venda dels drets. L’obra s’ha traduït a 37 llengües i l’edició en català ha venut més de 150.000 exemplars.

    Sinopsi de la novel·la

    Quan el van desembarcar a la platja amb una xalupa, el va sorprendre que l’únic habitant de l’illa no sortís a rebre’l. Però aviat descobreix que apareixen cada nit molts visitants misteriosos i amenaçadors. Des d’aquest moment, la seva vida -que haurà de compartir amb el brutal Batís Caffó i Aneris, la de la pell freda- es converteix en una lluita frenètica amb ell mateix i amb els altres, on es barregen els sentiments de rebuig i de desig, de crueltat i d’amor, de por i d’esperança.

    Us recomanem tant la pel·lícula com la novel·la.

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • Hem anat a veure l’obra Les dones sàvies

    Sortida al teatre organitzada pel SLC de Sant Boi de Llobregat.
    Hem anat a veure l’obra Les dones sàvies

    Hem anat a veure l'obra Les dones sàvies

    Diumenge 22 d’octubre, el grup format per alumnat i voluntariat del SLC de Sant Boi de Llobregat va assistir a la representació de l’obra Les dones sàvies, dins la programació Arts escèniques i música, temporada setembre-desembre de 2017, que organitza l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

    Sinopsi

    1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

    2017, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia.

    Us la recomanem!

     

    Article complet

  • Xerrada sobre civisme i educació viària per a l’alumnat i el voluntariat del SLC de Sant Boi

    L’Equip d’Educació Viària de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat farà una xerrada amb l’objectiu de fomentar la comprensió i l’expressió oral, i crear un diàleg entre el formador i l’alumnat sobre temes d’interès comunitari com ara: la contaminació acústica (la música, les reunions i celebracions al domicili, les obres i reformes), la contaminació visual (roba estesa, antenes, aire condicionat, pintades), els conflictes veïnals (la policia de barri, el servei de mediació), factors de risc al carrer (canalla sola a la via pública, furts a la gent gran, consum de tòxics entre adolescents i joves), factors de risc a casa: incendi, inundació, estafes.

    Xerrada sobre civisme i educació viària per a l'alumnat i el voluntariat del SLC de Sant Boi

    La xerrada està oberta a tot l’alumnat i voluntariat del SLC de Sant Boi de Llobregat.

    Dia: dimecres 25 d’octubre
    Hora: 17.30 h
    Lloc: aula 1

    Article complet

  • Hem visitat la Masia de Torre de la Vila

    Divendres 20 d’octubre al matí professorat, alumnat i participants al Voluntariat per la llengua vam visitar la Masia Torre de la Vila.

     

    La Masia de Torre de la Vila és el Centre d’Educació Ambiental i d’Estudi dels Residus de Sant Boi. S’hi fan moltes activitats d’educació ambiental per als escolars de Sant Boi i també és la seu de l’ADF de Sant Boi.

    Hem visitat la Masia de Torre de la Vila

    Josep Pons, tècnic d’Entorn Natural va conduir la visita per les instal·lacions de la masia i ens va explicar l’origen i la finalitat de cadascun dels projectes duts a terme. Amb ell vam veure a l’exterior de l’edifici l’hotel d’insectes, el jardí de les papallones, l’estació de pòl·len, els diferents tipus de plantes que conreen, les basses amb peixos, els sistemes d’aprofitament i recollida d’aigua de pluja (jardí de pluja), l’hort vertical, l’estany, les plantes aromàtiques amb què els escolars fan les herbes de Provença, i moltes altres coses. A l’interior, vam veure cases niu, cases de ratpenats, i d’altres projectes que duen a terme.

            

     

    Article complet

  • BÀSIC 3 COM ERA LA TEVA VIDA ABANS? I ARA?

    Al llarg d’aquest curs cada dia un company ens explicarà com era la seva vida fa uns anys i com és ara. Compararem en el temps diferents aspectes de la nostra vida, com per exemple: lloc de residència, persones del nostre voltant, estudis i feina, aficions, hàbits quotidians, aspecte físic i caràcter, etc.

    Aprofito per deixar-vos aquí uns apunts de la nostra pissarra perquè us poden anar bé per preparar-vos la vostra intervenció:

     

    La nostra companya Kseniia ha sigut la primera i ho ha fet molt i molt bé!

    La Sonia ha estat la següent. Enhorabona per l’exposició oral, Sonia!

    L’Abdellah ens ha parlat, per exemple, de la seva relació amb Palma de Mallorca

    I la Manue ens ha fet un passeig pel seu camí…

    La Victòria ens ha explicat el seu camí des de Moldàvia i el seu amor a Catalunya:

    I el Rafa ho ha fet també molt bé. I això que diu que estava molt nerviós! 🙂

    L’Ana ens ha explicat el seu camí per Astúries, Oviedo i Barcelona.

     

    I, parlant de camins, si voleu escoltar aquesta cançó de Sopa de Cabra, crec que us agradarà:

    Camins

    Avui hem tingut 3 exposicions! Hem batut el rècord! Així de contents estaven els protagonistes:

    I, per acabar, un triplet:

     

    MOLTES GRÀCIES PER COMPARTIR EL VOSTRE PASSAT I PRESENT AMB TOTS NOSALTRES.

    HO HEU FET MOLT BÉ!

    Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes