1. Angie

    22 gen. 18
    15:03 #

    La Camil·la va prendre una camamil·la excel·lent quan estava a la vil·la que té a Compostel·la.

    Va ser una novel·la perquè es pensava que tenia salmonel·la i al final, el que tenia era varicel·la i va prendre penicil·lina.

    Després va mirar una pel·lícula que semblava intel·lectual però era una imbecil·litat al·lucinant, sortien uns lil·liputencs, que eren col·legues en un col·legi de Brussel·les i quan parlaven feien molts gal·licismes. Pel mig sortia un goril·la pàl·lid, gran com una constel·lació i lleuger com una libèl·lula que menjava mortadel·la i es bevia tot el cava fet amb xarel·lo. També sortia un mol·lusc violoncel·lista metàl·lic que feia circumval·lació al voltant del goril·la com si fos un satèl·lit. En lloc de camamil·la millor haver-hi pres una til·la.

    Carlos, Raül, Joan, José Anto. Angie

    1. Sara

      22 gen. 18
      15:35 #

      Boníssim! Excel·lent! 🙂
      32

    2. Carles

      30 gen. 18
      14:41 #

      Demanant perdó per davant, m’he permés arrodonir l’escrit, a veure què us sembla…

      La Camil·la estava passant uns dies a la seva vi.la, prop de la vila de Compostel·la. No es trobava be i va decidir prendre una camamil·la de l’excel·lent collita pròpia. Tot plegat havia estat com una novel·la de terror: durant dies va prendre penicil·lina, pensant que patia una salmonel·la i a la fi, el que tenia era la varicel·la. Sort que en va sortir il·lesa.
      Més tard, un cop millorada i més tranquil·la, va decidir mirar una pel·lícula que havia sol·licitat a la biblioteca i que semblava intel·lectual, però va resultar una imbecil·litat al·lucinant. Era una col·laboració entre personatges inversemblants que volien protagonitzar una rebel·lió hel·lenística col·lidint amb el cinema d’autor de Bergman i al·ludint al de mitjans del segle XX de Chaplin. Sortien uns lil·liputencs, que eren col·legues de malifetes en un col·legi de Brussel·les i quan parlaven feien molts gal·licismes. Pel mig d’una passarel·la sortia un col·laborador seu, una mena de goril·la pàl·lid, vestit amb camisa de franel·la, gaudint una ombrel·la oberta. Era gran com una constel·lació i lleuger com una libèl·lula, devorava entrepans de mortadel·la i es bevia tot el cava fet amb xarel·lo que tenia a l’abast. A la Camil·la li va començar a tremolar la pupil·la. També sortia un mol·lusc violoncel·lista metàl·lic que feia circumval·lació al voltant del goril·la com si fos un satèl·lit. La seva tolerància tenia un límit. Davant d’aquella nul·litat, va sentir soledat i va decidir agafar un xiclet de clorofil·la pensant que en lloc de camamil·la millor haver-se pres una til·la o un got de tequila. Va parar aquella desfeta il·lògica i cavil·lant sobre aquell desastre va sortir a fer un volt per la seva parcel·la.

      Angie, Joan, Raül, José Antonio. Carles.

  2. Irina

    23 gen. 18
    3:04 #

    El Lluís, un intel·lectual gal·lès molt intel·ligent instal·lat a Barcelona a la Avinguda Paral·lel, portava temps il·lusionat fins a la medul·la amb la Camil·la, la seva col·lega de l’il·lustre col·legi de advocats de Campostel·la. La Camil·la era pusil·lànime i tranquil·la, amb pell pàl·lida i pupil·les cristal·lines com si fos un putxinel·li dels móns paral·lels o personatge de pel·lícules bèl·liques. Amb el Lluís mantenia una col·laboració protocol·lària sense expel·lir la seva il·lusió. Era sigil·losa. El Lluís guardava una il·lustració infal·lible dels seus sentiments i li va enviar una carta on li proposava un viatge de telenovel·la a una vil·la a Brussel·les. La Camil·la va rebre la carta amb alegria i es va quedar una mica descol·locada i al·lucinada amb la cal·ligrafia lul·liana” del Lluís, el seu discurs polisil·làbic i sobretot amb el futur idíl·lic a Brussel·les. La noia no va cavil·lar massa i molt aviat tots dos ja celebraven el moment excel·lent d’intimitat amb una copa de xarel·lo.

    1. Sara

      23 gen. 18
      20:00 #

      Aquí unes 40! Uau!

  3. Mónica

    23 gen. 18
    21:13 #

    Avui la Cami·la s´ha pres una til·la perquè no estava tranquil·la. Va tenir una col·lisió a una circumval·lació a Brusel·les amb un violoncel·lista molt intel·ligent que li va sol·licitar els papers de l’assegurança i el seu telèfon. La Camil·la va vacil·lar un moment i es va quedar pàl·lida i col·lapsada per l’atreviment del noi. Era tan il·lògic i al·lucinant que semblava una pel·lícula romàntica o una novel·la.
    Finalment van sortir junts i l’accident va acabar en idil·li. Ja parlen amb il·lusió d’instal·lar-se a una vil·la a Compostel·la amb parcel·la per produir un excel·lent xarel·lo.

    Encarna, Mª José i Mónica

    1. sginabreda

      23 gen. 18
      22:03 #

      Caram, la Camil·la no para, eh!

  4. Glòria

    29 gen. 18
    0:22 #

    Em dic Camil·la i visc a Compostel·la, la meva col·lega, la Marcel·la, és molt tranquil·la i li agrada la til·la i els entrepans de mortadel·la.
    Volem viatjar a Brussel·les per col·laborar en una novel·la idíl·lica, per fer un personatge intel·lectual i de cal·ligrafia excel·lent, també aprofitarem per anar al concert d’un famós violoncel·lista hel·lenic i després pul·lularem pels carrers de Brussel·les i no vacil·larem en fer la volta de circumval·lació tot taral·lejan una cançó.

    Luis, Mónica, Montse i Glòria

  5. Verónica Pérez Albarrán

    31 gen. 18
    10:06 #

    Festa de fi de curs

    Avui celebrem la festa de fi de curs i estic pàl·lida perquè tots els alumnes hem aprovat demostrant un excel·lent nivell intel·lectual i molta intel·ligència. Estem alegres i orgullosos de ser pupils i pupil·las de la Sara i ens sentim tots plegats un grup de intel·lectuals.

    Tot l’equip de l’escola ha tingut la meravellosa idea de regalar-nos com els seus més aplicats pupils i pupil·las el anar a veure una pel·licula al cinema.

    A més a més, a la festa que se celebra a l’academia tenim gent de tot arreu. El cambrer, que és de Brussel·les i molt xitxarel·lo, ha fet una infusió amb pol¨len, d’aspecte cristal·lí, que ens ha donat molta al·lergia a tot els alumnes; tant els més pusil·lànims, els més sigil·losos, els més ampulosos i els més excel·lents.

    Vicky, MªCarmen i Verónica

  6. Sara

    31 gen. 18
    13:46 #

    Uns textos al·lucinants!

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes