• Suficiència 1. “Lo impossible”

  En l’última sessió, vam estar corregint alguns “lo” incorrectes, però vam dir que n’hi ha un de correcte, com a article masculí singular, en algunes varietats occidentals del català. És per això que us enllaço una cançó del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries perquè escolteu una mostra d’aquest parlar occidental. Proveu de trobar algun lo correcte.

  Fandango dels adéus

  I com que no tot pot ser entreteniment també us afegeixo una bona tanda d’exercicis.

  “lo” correcte/ “lo” incorrecte (Activitat 5 i 6)

  Conjuncions  (a l’apartat de Conjuncions de coordinació, podeu fer les activitats 2, 3 i 4; després cliqueu a Remarques en l’ús de si no /sinó i feu les activitats 5 i 6; per últim, aneu a Remarques en l’ús de perquè i doncs i feu l’activ. 13)

  Puntuació

  Espero que no us esgoteu amb tanta feina, perquè m’agradaria que em féssiu algun comentari sobre com us ha anat aquesta primera unitat, si us heu sentit còmodes treballant sense llibre… M’aniria molt bé saber la vostra opinió per poder millorar. Espero les vostres crítiques constructives.

   

 1. Paquita Luna

  11 nov. 12
  19:36 #

  Normalment sempre he treballat amb llibres, però em sento molt bé ara sense, ja que l’informació que s’ens facilita és molt completa i tenim accés tant a regles gramaticals com a exercicis que és el mateix o més que és els que ens facilitaría el llibre.

 2. Inés Giménez Franco

  11 nov. 12
  22:30 #

  Jo ara puc dir que estic acostumant-me, perqué al principi em perdia buscant i trobant informació..i pensava que tot alló que em trobaba pel camí havia de llegir-lo, imprimir-lo i guardar-lo. Ja començo a controlar més que és el més important i quina informació és més útil i comprensible per mi. Penso que poc a poc ens anirá mitjor a tots, perqué alló que si hem de reconéixer és que és un aprenentatge més práctic i divers.

 3. Birgit

  11 nov. 12
  23:48 #

  Personalment no tinc problemes de treballar sense llibre. Disposem de moltes eines a internet i ara las fem servir de veritat. Disposem de més temps a classe per fer un repàs gramatical i exercisis. Com critica constructiva, manca una mica parlar més a classe i escriure.

  La Paquita té raó dient que l’informació facilitada és molt completa i que tenim accés a exercisis i regles gramaticals.

 4. maribel

  12 nov. 12
  11:02 #

  Bé, jo penso com lesmevas companyes, al pricipi costa (tans papers em feia un ambólic) però ja en trovo més còmode i és una manera, per mi, de utilizar l´ordinador.
  En resum, ja començo a trovar-me còmode sense llibres.

 5. nandreu

  12 nov. 12
  13:40 #

  Prenc nota dels vostres comentaris i suggeriments.He de reconèixer que a mi, al principi, també em va costar una mica. De classes sense llibre, sí que n’havia fet, però tampoc es tractava d’ofegar-vos amb fotocòpies, sinó d’aprofitar els recursos que hi ha a la xarxa. En aquest sentit jo també sóc una aprenent. Agraeixo molt els comentaris i espero que es vagi animant la resta de la classe. Necessito el vostre “feedback”!!!

  1. Sole

   12 nov. 12
   18:00 #

   Jo prefereixo no utilitzar llibre perquè com ha dit la Birgit disposem de moltes eines a internet i en soporte electrònic

 6. LOLA

  12 nov. 12
  19:08 #

  Jo al principi era una mica reticent però la veritat és que penso que sense llibre aprofitem més les classes, ens podem concentrar més en la teoria i recolzar amb les eines d’internet.
  Com la Birgit penso que estaria bé parlar una mica més a classe.

 7. Isa

  12 nov. 12
  20:02 #

  Personalment no trobo a faltar el llibre, crec que amb el que treballem a classe i els enllaços que ens vas enviant ja hi ha material suficient, o sigui que totalment d’acord amb les meves companyes. Estaria bé parlar més a classe, com bé suggereix Birgit.

 8. Jaume

  13 nov. 12
  14:37 #

  Personalment tampoc trobo a faltar llibres, crec que ningú trobarà a faltar material per treballar a internet, ja que n´hi ha i molt.
  quant les fotocopies a classe, penso que són bones per fer exercicis i tenir una guia de treball i es tan simple com separar exercicis de gramàtica.

 9. Joan

  13 nov. 12
  16:24 #

  Estic d’acord amb els meus companys. Però a nivell personal tinc problemes amb la xarxa de casa. Utilitzo moden USB inalambric de 500 MB poca cosa per mantanir estona internet, n’es lent i se’m penja sovint, per això utilitzo el del traball, però justament en aquets dies la faina no en deixa temps per entrar en el bolc. Aixi i tot intentare estar al dia.

 10. Carme Santiago

  13 nov. 12
  17:24 #

  Estic d’acord amb els meus companys, personalment l’experiència està sent positiva, pensava que sense llibre no ho podria fer però de moment ho porto bé.

 11. Mari Carmen Gutiérrez

  13 nov. 12
  17:52 #

  A mi m’agrada com estan anant les classes sense llibre. Crec que aprofitem més el temps.
  Des de casa utilitzo més els itineraris i estic intentant trobar temps per a dedicar-li al Parla.cat.

 12. Francisco

  13 nov. 12
  18:27 #

  Doncs jo prefereixo fer els deures al ordinador, sense paper, ecològicament (utilitzant la lògica, pensant en el que ens envolta) Des d’un punt de vista metodològic potser no és gran diferència un llibre, una fotocòpia o un itinerari – es podria trobar un camí comú- que després de tot, serien els mateixos exercicis. Però no parlo d’això. La diferència podria ser més didàctica, en el feedback immediat del digital o en el tangible de treballar en paper (llibre o fotocòpia). Potser l’equilibri, la mescla, la unió faci la força, però tampoc em refereixo a això.
  El meu punt és més simple que això. Si totes les classes del món utilitzessin el mínim paper – i millor paper reciclat – estic segur que pagaríem menys el petroli, tindríem menys centrals nuclears i i menys magnats. Potser tindríem més boscos, i qui sap si fins hi hauria menys crisi. El problema és que jo sóc el primer a oblidar-ho.
  (quin rotllo)

 13. Cristina Royo

  13 nov. 12
  20:33 #

  Jo, igual que els meus companys, m’estic acostumant a treballar sense llibre, he de reconèixer que m’encanten els llibres i de vegades el trobo a faltar (fins i tot la seva olor m’agrada). Però estic contenta de com imparteixes les classes, la informació que ens dones i els recursos que hi ha a la xarxa.

 14. María Luisa

  16 nov. 12
  15:46 #

  Neus, perdona el retard…
  Veig que, més o menys, tots coincidim. L’experiència sense llibres és nova per a tots, i ens porta a buscar l’informació per la xarxa, la qual cosa ens condueix a estudiar millor i més a fons cada tema. A mi, personalment, m’encanta investigar per internet! (Sóc una espècie de ratolí de biblioteca.) I també estic d’acord amb el Pancho. Si disposem de mitjans per evitar el consum indiscriminat de paper, estarem fent-li un bé al nostre planeta.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share