• 9a sessió Intermedi 3

  http://www.flickr.com/photos/45541705@N00/96629375

  Hola companys i companyes de classe!

   

  Us presentarem el dietari número 9 de la classe de dijous 8 de novembre. El professor d’aquesta classe va ser en Jaume. En aquesta ocasió, els nominats per fer el resum de la classe i escriure’n alguns comentaris personals som nosaltres: en Nanno i la Beatriz. El dietari de la classe precedent ha estat molt ben fet per la Marisol i l’Andrea. Vam començar la classe llegint-lo, com ja és costum.

   

  Després vam continuar amb les intervencions orals al programa de ràdio dels grups que faltaven.  El grup de treball va presentar els serveis socials (bombers). El grup estava format per l´Alicia, en Pau, la Mariana i l´Andrea K. A continuació vam presentar nosaltres (la Beatriz i en Nanno) el sector de la indústria. Com a punt final, va presentar l’últim grup: la Lola, en Joseba, la Pilar i la Raquel. Van explicar els arguments i propostes de millora de serveis socials i sanitat. En conclusió, tots els grups van fer-ho molt bé , amb un discurs variat i un estil personal.  Tots els participants han aconseguit el seu primer punt d´avaluació. Felicitats a tothom !!!

   

  Recordeu: cal que portar un Cd per fer-nos una còpia de les gravacions i així podríem escoltar-les, corregir-les i aprendre dels nostres errors de la participació al programa de ràdio.

   

  Després en Jaume ens va informar que el 21 de novembre hi ha una visita guiada a la casa del poeta Joan Maragall a Barcelona. L’horari és de 17.30 h a 18.30 h (o de dos quarts de sis a dos quarts de set).

   

  Les respostes correctes de la tasca pàg. 27 són:

  1. m´hi
  2. invertir-hi
  3. ho sóc (ets partidària ?)
  4. ho és
  5. en va tornar
  6. No, no s´hi treballa
  7. hi estan interessats
  8. si que l´és (l´exemple)
  9. Sí, sí ho són. (en són)
  10. parlar-ne (d’aquest tema)

   

  Seguidament, per acabar la tasca d´unitat 1 vam fer un resum de tot el que hem après (tasca pàg. 35)

   

  I.       Els complements i els pronoms

  Realitzar esquemes.

  Vocabulari sobre seguretat i riscos laborals. ( També podríem dir riscs però a       l’hora d’ escriure podríem utilitzar millor “riscos”).

  La comunicació verbal.

  L´ortografia de les vocals neutres.

  Les conjuncions copulatives ( i, ni, ) conjuncions adversatives ( però,          malgrat això, no obstant això, tot i això, sinó(que), o/ o bé) i          conjuncions          causals ( és degut a).

   

  II.      En general, cadascun estava content de la seva intervenció.

   

  III.     Els pronoms

  L´esquema

  La comunicació verbal + (no verbal)

  Opinió + argumentari

  Els connectors

  Els complements

  Els pronoms

  La pronunciació

  El vocabulari

  etc.

   

  IV.     Tot els temes anteriors amb més fluïdesa, assimilar-ho de forma més natural i        continuar el procés de aprenentatge.

  Creieu que podrem notar una millora per expressar-nos i que hem començat         a utilitzar tot això quan comuniquem amb altres persones?

   

  El proper dia començarem amb la Unitat 2 i tenim deures!

  Llegir i fer les tasques de les pàgines 38 a la 41.

   

  L’opinió personal de la Beatriz:

  Veig que s’acosta la data de la prova i no hem avançat gaire o és aquesta la sensació que tinc. El meu nivell d’angoixa del 1 al 10 està en el número 3 però tinc por que vagi avançant ràpidament cap al 10!

  D’altra banda, agraeixo als meus companys els comentaris que m’han fet de la meva intervenció oral. En prenc nota i els tindré en compte, gràcies!

   

   

  L’opinió personal d’en Nanno:

  Tinc també la sensació que ens falta encara un part important del llibre d’estudis i que el ritme per avançar amb la matèria no és suficientment alt per concloure bé tots els temes requerits per a l’examen. És veritat que hem estudiat diversos temes però podríem avançar una mica més per sentir-nos millor preparats per a la prova.

  JO m’ho vaig passar molt bé mirant com fèieu les exposicions orals. Us hi vau implicar  força, cosa que satisfà moltíssim a qualsevol docent. Sou  crítics, però molt respectuosos amb els companys. Llàstima que em vaig perdre les del primer dia. Recordeu els aspectes que vam comentar?

  Fins al 22!

   

  Jaume

  Per compartir amb vosaltres us facilito un enllaç a una cançó, “Pa amb oli i sal”, del grup de música “Blaumut”, del qual es va publicar recentment el vídeo oficial i que m’agrada molt. Espero que us agradi també.

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share