• Sessió 5a Suficiència 1

   

   

  A la sessió del passat dimarts vàrem començar, com de costum, llegint el dietari anterior. Aprofitant l’avinentesa, la Lourdes ens va apuntar com fer servir els itineraris d’aprenentatge, on podem trobar recursos, com ara la fraseologia, que ens seran útils dins la classe i per a la resta dels nostres dies com a catalanoparlants.

  També vàrem parlar de l’apadrinament d’errades. Tot i que encara no hem arribat a cap conclusió.

   

  A continuació, vam parlar de l’ús dels diferents tractaments formals dins la carta (vós, vostè i vostès) i de com evitar problemes pel que fa a la usança  del gènere. Fixem-nos en aquests exemples:

   

  vós

  vostè

  vostès

  us

  li

  els

  enviéssiu

  enviés

  enviessin

  anuncieu

  anuncia

  anuncien

  vostra

  seva

  seva

  respongueu

  respongui

  responguin

   

   

   

  A la segona hora de classe vàrem practicar l’accentuació amb l’exercici de “La càpsula del temps”. En aquesta activitat es tractava d’escollir les deu paraules que millor representessin les regles d’accentuació i ficar-les dins una càpsula per si algun ens del futur la trobés fos capaç d’esbrinar quines eren aquestes normes. Repassem-les:

   

  Això Fèrtil Esdrúixola
  Cabàs Estómac Contàveu
  Atén, comprèn Llibre  
    Maria  

   

  La resta de la classe la vàrem dedicar a acabar l’exercici de la carta. Cadascun dels membres del grup havia d’escollir una part de la carta i, després de redactar-la, en ajuntar-les, l’estil i el gènere havien d’estar en concordança.

   

   

      L’opinió de la Marisol:

  La classe del dimarts va estar molt bé, com sempre. M’agrada molt aquest tipus de classe ja que tots hi participem de debò, va ser una classe molt amena i, a més a més, penso que tots estem aprenent força pel que fa al tractament formal de la carta.

   

  D’altra banda, m’agradaria afegir que estic gaudint molt amb els curs de català i que estic molt satisfeta dels coneixements assolits, malgrat que penso que encara em queda molt per aprendre.

   

  És un plaer compartir amb vosaltres les dues hores del dimarts i dijous.

   

  Fins ara!

   

   

     L’opinió del Toni:

  En conjunt, les classes d’aquest curs es fan amenes, ja que cada unitat s’introdueix amb una activitat que ens obliga a practicar didàcticament allò que estem aprenent. Val a dir que els objectius s’assoleixen, la classe avança i la gent s’ho passa bé. Per tant, què més es pot demanar? Per acabar, m’agradaria comentar que els recursos a la xarxa que la Lourdes ens mostra són d’una gran utilitat.

   

  Ànims i endavant!

   

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share