Preparem el repertori de la cantada!
Ja hem acabat la unitat 2 i ara us toca preparar el cartell per anunciar la cantada conjunta de les corals. Recordeu que ahir vàrem decidir quina informació havia de contenir:
1. Quin acte es fa i per quin motiu
2. Quines corals hi participen
3. Quan (dia i hora) i on es farà
4. Quin repertori faran
5. Preu de l’entrada
Aquí teniu l’enllaç de l’havanera que vàrem escoltar ahir a classe, Mariner de terra endins, i també els de les cançons que teniu a les p. 29 i 30 del llibre.
Espero que les cançons us agradin i que us ajudin a decidir el repertori que hauran de fer les corals. Si voleu, podeu proposar alguna altra cançó. Això sí, penseu que ha de ser en català, eh?
HAVANERES:
CANÇONS POPULARS CATALANES:
CANÇONS INFANTILS:
7 comentaris
Yackie
10 febr. 13
14:03 #
Ja coneixia aquest gènere musical, per no sabia la importància d’aquestes corals i música per a la regió de l´Empordà. He investigat més opcions de cançons per al repertori del cartell, crec que hi ha més possibilitats i suggereixo que escoltin i escullin algunes cançons diferents a les del llibre.(youtube és una bona opció).
Crec que és una manera de conèixer més d’aquest gènere.
En el meu cas, he canviat la majoria del repertori, i totes en català…
Cesar
10 febr. 13
20:03 #
Les Havaneres són un dels géneres més bonics de la música catalana.
Hi ha moltes Havaneres, que diuen molt amb la seva lletra, però
hi ha una personalment, que la seva lletra es transforma amb sentiment, i això per a mi és molt important. Estic parlant de l’havanera El Meu Avi, la va composa Josep Lluis Ortega Monasterio, a l’any 1966, i és sense cap dupte, une de les cançons més maques i més dolces de tot el repertori
Cal recordar que la lletra del Meu Avi va mitificar el Català.
Alexis
11 febr. 13
16:20 #
La Havanera és en música un tipus de cançó originada a Cuba a finals
del segle XIX, amb ritme lent, i que pot ser cantada o només instrumental. S’ha demostrat que el seu origen és Cubà i que va ser portat aquí pels mariners espanyols.
Totes et volen transmetre amb la seva lletra inspiració i sentiment, però hi ha una que és titula La Bella Lola.
És una de les més antigues i de les que menys historia savem.
Qui són els seus autors? És Cubana o Mexicana? però una cosa si està clara, i és lo que puc sentir quan l’escolto, te passió en la seva lletra, la forma de descriure la bellesa d’una dona i el mar que passeja.
Està considerada una de les havaneres més boniques de totes les que s’han compost i per molts s’ha convertit en el càntic del mariner.
Jo convido a que tots s’animin com jo a experimentar aquesta sensasió de viure les havaneres.
Montse
11 febr. 13
20:56 #
Hola:
Jo no tinc tants coneiximents d, Havaneres, estic bocabadat…
Per fer el cartell he introduiex l´Havanera que vaig escoltar aquestas festas Nadalenças interpretada por la coral del poble de Llers, al costat de Figueres, en l´Esglesia i que es diu Cala Montgó.
Em va agradar molt. Crec que podreu escoltarla en aquest enllace pero com lo meu no hi es línformatica no se lo que us sortirá.
http://habacompo.blogspot.com.es/2010/01/lletra-de-lhavanera-cala-montgo.html
Fins demá.
Tere
12 febr. 13
15:58 #
Jo proposo altra Havanera, que és diu Lola la tavernera l’he introduït en el cartell que he fet. La seva lletra parla de com enamora a una noia.
Laura
12 febr. 13
17:49 #
Hola!
Veig que us heu interessat molt per les havaneres, eh? I que bé que ho hàgiu volgut compartir amb tots nosaltres!
Us felicito pels vostres comentaris.
Fins més tard!
Ciprian Bec
21 febr. 13
1:35 #
Hola,
Vinga …. Tinc que posar alguna cosa yo tambe. Com ja us vaig dir a classe, vaig escoltar una havanera y em vaig donar compta d’una cosa molt rapid: les havaneres no m’agradan… aixì de senzill. Pero … Sempre es possible que apareixi aqui mateix algun comentari meu sobre alguna havanera, encara que no m’agradan (ho tinc de repetir…jiji).
Doncs molt be. A mes, encara no he fet el cartell de les havaneres…. A veure si agun dia tindre temps per fer-ho….
Ens veurem avui a la classe..