• Intermedi 1. Com expressem l’obligació

    Feina

    www.flick.com/photos/chocolate_monster/54152561

     

    La setmana passada vau emplenar a classe aquesta graella TASCA FINAL UNITAT 3 per cloure la unitat 3 del llibre. Havíeu de fer servir estructures per expressar obligació.

    Avui  heu observat quines vacants hi havia a les diferents empreses i per dimecres heu de redactar un c/e per oferir-vos com a candidats a ocupar una de les vacants (ha de ser d’una empresa diferent de la vostra). Podeu demanar més informació, demanar una entrevista, parlar sobre el vostre currículum… (75- 100 paraules).

    Us afegeixo les solucions de l’ex. de la pàg. 96:

    A MANRESA

    PER A LES PERSONES

    EN UNA DE LES SALES

    A LA PLANA

    A L’EDIFICI

    PER A MEMBRES

    PER ON

    PER  ARRIBAR

    AL CENTRE

    PER PLANIFICAR

    I si voleu practicar més: Contraccions. Ús de les prep. A/EN i PER/PER A (Contraccions: activ.7,8 i 9; Ús A/EN activ.10; Ús PER/PER A activ. 11)

    I pel que fa als adv. acabats en -MENT: Adverbis acabats en -ment (Activ. 4).

    Avui hem descobert un altre accent: l’accent diacrític (pàg.  100 i 101 del llibre). És l’accent que fem servir per distingir dues paraules que s’escriuen igual però que tenen significats diferents. El podem utilitzar per accentuar alguns monosíl·labs, encara que normalment no porten accent, i també algunes paraules amb més d’una síl·laba que no s’haurien d’accentuar segons les regles d’accentuació.

    Accentuació. Accent diacrític (activ. 50, 51, 52, 53 i 54) i també podreu trobar una llista una mica més extensa de paraules amb accent diacrític (Cliqueu sobre la pestanya Teoria) I aquí hi trobareu exercicis una mica més divertits: Accent diacrític

    Bé, crec que ja n’hi ha prou. Com es nota que estem acabant el curs i vull aprofitar l’entrada per posar-vos molta teca!

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share