• Intermedi 1. Com expressem l’obligació

  Feina

  www.flick.com/photos/chocolate_monster/54152561

   

  La setmana passada vau emplenar a classe aquesta graella TASCA FINAL UNITAT 3 per cloure la unitat 3 del llibre. Havíeu de fer servir estructures per expressar obligació.

  Avui  heu observat quines vacants hi havia a les diferents empreses i per dimecres heu de redactar un c/e per oferir-vos com a candidats a ocupar una de les vacants (ha de ser d’una empresa diferent de la vostra). Podeu demanar més informació, demanar una entrevista, parlar sobre el vostre currículum… (75- 100 paraules).

  Us afegeixo les solucions de l’ex. de la pàg. 96:

  A MANRESA

  PER A LES PERSONES

  EN UNA DE LES SALES

  A LA PLANA

  A L’EDIFICI

  PER A MEMBRES

  PER ON

  PER  ARRIBAR

  AL CENTRE

  PER PLANIFICAR

  I si voleu practicar més: Contraccions. Ús de les prep. A/EN i PER/PER A (Contraccions: activ.7,8 i 9; Ús A/EN activ.10; Ús PER/PER A activ. 11)

  I pel que fa als adv. acabats en -MENT: Adverbis acabats en -ment (Activ. 4).

  Avui hem descobert un altre accent: l’accent diacrític (pàg.  100 i 101 del llibre). És l’accent que fem servir per distingir dues paraules que s’escriuen igual però que tenen significats diferents. El podem utilitzar per accentuar alguns monosíl·labs, encara que normalment no porten accent, i també algunes paraules amb més d’una síl·laba que no s’haurien d’accentuar segons les regles d’accentuació.

  Accentuació. Accent diacrític (activ. 50, 51, 52, 53 i 54) i també podreu trobar una llista una mica més extensa de paraules amb accent diacrític (Cliqueu sobre la pestanya Teoria) I aquí hi trobareu exercicis una mica més divertits: Accent diacrític

  Bé, crec que ja n’hi ha prou. Com es nota que estem acabant el curs i vull aprofitar l’entrada per posar-vos molta teca!

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share