• Suficiència 2. Exposem els temes

    Estiu

    www.flickr.com/photos/visualpanic/5017158966

    Bon dia a tothom,

    Tot el que és bo s’acaba algun dia, i aquesta setmana ha estat l’última del nostre curs.

    Dilluns vam començar revisant els exercicis de pronoms relatius que havíem fet a casa, un tema difícil que, després de tant practicar-lo, ja no ho és tant.

    Després la Neus ens va comentar alguns dels continguts del blog i vam revisar algunes pàgines web que tenen informació molt útil sobre les comunicacions orals.
    Com comunicar

    Per exemple, en aquesta pàgina s’analitzen punt per punt tots els aspectes que s’avaluen del llenguatge verbal, el no verbal, l’eficàcia i interès del tema, aspectes com la gestualitat, el volum i l’entonació, el vocabulari, la sintaxi, etc. Un cop assimilada tota aquesta informació ja vam estar a punt per dividir-nos en grups i continuar preparant les nostres comunicacions per al dimecres, ja faltaven només 48 hores per al gran dia.

    I finalment va arribar el dia tan esperat, el dimecres, quan per fi realitzaríem l’exposició oral dels nostres temes. Com era previsible, tots estàvem una mica nerviosos. Abans de començar, la Neus ens va informar de les dates de matrícula del següent curs, ja que encara no es pot fer la preinscripció, així que haurem d’estar atents de no oblidar-nos de la data. A més, hi va haver una notícia inesperada: el Dani estava de baixa i no vindria, per això el seu grup es va quedar sense un ponent, precisament el que tenia assignada la conclusió del tema. No passava res, Tere, Marisa i Carmen van decidir tirar endavant i intentar fer-ho el millor possible. Així doncs, vam iniciar les comunicacions: primer ho van fer l’Ana, el Carlos i la Laura, que van parlar d’un tema tan atractiu com és el Fengshui. Van utilitzar una presentació de powerpoint, la qual amb les seves imatges i música va contribuir a una explicació molt amena del tema.

    Després va ser el torn de la Yolanda i la Conso, que van parlar sobre un altre tema molt interessant, el Modernisme. També van fer ús d’un pp i van fer una exposició molt clara i detallada del seu tema.

    Després van parlar Tere, Marisa i Carmen sobre L’alcoholisme en els joves, tema complex i de gran actualitat que no obstant això van aconseguir transmetre d’una manera molt eficient, tot i la baixa abans esmentada. Finalment, Manuel i Teresa van fer una exposició extensa i instructiva del seu tema “Plantes Medicinals en la Història”.

    Un cop acabades les comunicacions, la Neus va realitzar els comentaris que va considerar oportuns, va esmentar els nostres encerts i errors i com corregir-los.

    I així va acabar el nostre últim dia de classe, alguns companys es van acomiadar fins passat l’estiu i altres, ens vam veure divendres en l’acte de cloenda organitzat al Castell.

    Adéu!

    Que tingueu tots un bon estiu!
    Us afegeixo les solucions dels últims exercicis:

    Solucions últims exercicis

    I també voldria dir-vos que és molt fàcil treballar amb vosaltres. Sempre esteu disposats a col·laborar en totes les tasques que us proposo malgrat que us costi. Felicitats per les vostres exposicions. Estaven molt ben estructurades, l’objectiu (informar) es va complir totalment, i cadascú sabia el que havia de fer. Es nota una bona planificació i un bon treball en grup previ.

    Us deixo una cançó ben alegre:
    Els catarres

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share