• 1a i 2a sessió Suficiència 1

     

    Bon dia,

    En primer lloc, benvinguts al curs de Suficiència 1 i benvinguts al bloc. 🙂 Espero que aquest espai ens serveixi per comunicar-nos, per resoldre dubtes i per practicar l’expressió escrita.

    En segon lloc, tal com vam acordar, faig l’entrada corresponent a la 1a setmana de classe. A partir de dimarts ja us tocarà a vosaltres. 🙂 Què vam fer, doncs, la setmana passada? Vam començar fent algunes activitats per conèixer-nos millor. Així, vam elaborar uns cartells  amb informació dels companys i també vam practicar els noms amb la pilota. Espero que demà encara recordem els noms…

    Vam acordar que marcaríem els errors dels textos per tal que vosaltres miréssiu de corregir-los. Així doncs, ho vam posar en pràctica amb els cartells de presentació dels companys. Vau seleccionar alguns errors i els vau explicar a la resta. Els més destacats són:

    des de (sempre separat)

    no li agrada gaire l’esport (i no molt)

    església (amb accent tancat)

    viu a Catalunya / treballa a Bellvitge (els noms de lloc s’introdueixen amb la preposició “a”)

    es (pronom) / és (verb ser) (+ informació en aquest fitxa de l’Optimot: es o és?)

    dona (senyora) / dóna (verb donar) (+ informació en aquest fitxa de l’Optimot: dona o dóna?)

    te (infusió o pronom) / té (verb tenir) (+ informació en aquest fitxa de l’Optimot: te o té?)

    També vam descobrir que en català hem de dir “fúting”. Per saber-ho, vam consultar-ho al termcat. Recordeu que els errors s’han d’anar a fegint a la graella. Si no vau venir, demaneu-me-la demà.

    Finalment, vam debatre el funcionament del dietari. Alguns vau proposar deixar una setmana de marge perquè les persones que l’havien de redactar dimarts tinguessin més temps. D’altres vau valorar que, si ho fèiem així, no serviria per posar-nos al dia quan no poguéssim venir a classe. Així doncs, vam dir que el cap de setmana ho pensaríem i que demà decidirem finalment com funcionarà.

    I crec que això és tot. Molt bona setmana!

    Lourdes

    Print Friendly, PDF & Email
  1. jordi

    07 oct. 14
    12:49 #

    el video molt txulo. 😉

  2. Lourdes Subirà

    07 oct. 14
    17:10 #

    Jordi,

    Gràcies. El que has proposat per a l’entrada de la 3a sessió també m’agrada molt. 🙂 Per cert, ja he arreglat l’enllaç de l’Optimot. Espero que ara sí que funcioni…

    Lourdes


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share