• Tertúlia literària a Castelldefels: El llibre de les bèsties

    faules

    El dijous dia 15 de desembre a les 19 h el Servei Local de Català de Castelldefels i la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado commemorarem l’any Llull amb una tertúlia literària especial: Faules del Llibre de les bèsties, adaptat per Pere Martí i Bertran i il·lustrat per Maria Espluga. Les persones que hi vulguin assistir poden passar a recollir el llibre per la Biblioteca (c. Bisbe Urquinaona, 17-21).

    Enguany se celebra l’Any Lull en commemoració del 700è aniversari de la mort d’un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana. No sols dels territoris de parla catalana, sinó de tota la tradició europea. Els seus amplis interessos van afavorir que fes aportacions remarcables en tots els àmbits del saber de la seva època, que van des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l’astronomia, la retòrica o la lògica. Al mateix temps, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana, i que inclou títols emblemàtics com el Blaquerna -amb el Llibre d’amic e amat-,  o el Llibre de les bèsties, adaptació que comentarem durant la tertúlia.

    Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share