• C2 8a sessió

    Obra de Toni Quesada

    30 d’octubre de 2018

    Estimats soldats del C2cast18,

    Aquesta setmana és el meu torn per resumir la classe anterior. Deixeu-me refrescar els nostres records. D’entrada, vam repassar la sessió anterior entre tots. Després, vam revisar l’acta de la classe anterior. Paràgraf per paràgraf. Crec que estem millorant a l’hora de revisar textos i, amb sort, seran  millors amb el temps. Per acabar l’acta anterior, vam mirar el cartell del Raül que va explicar que “tu ets un més, t’estem esperant”.

    A continuació, vam estudiar perquè, per què i per a què. Després d’haver fet dues pàgines completes d’exercicis, els nostres records es van afinar i  ara en coneixem les diferències.

    Perquè, indica causa i finalitat. Equival a ja que; a fi que.

    Per què, equival a per quina raó o per quin motiu; pel qual, per la qual, pels quals, per les quals

    Per a què, equival a per a quina finalitat serveix.

    Val la pena dir que  no vam oblidar jugar després d’una tasca difícil. Amb aquest joc, el Jaume ens va mostrar el que tenim en comú entre els companys de classe.

    Per concloure, vam  passar a un altre tema  i vam parlar sobre “Com ha de ser un bon text?” Tothom va dir-hi la seva i, després, el Jaume ens va fer un bon resum de quatres propietats textuals necessàries:  adequació, coherència, cortesia i correcció. Estudiant-los, vam revisar els textos de la classe anterior sobre el debat de pel·lícules i llibres. Dins dels grups, vam valorar els sis textos i vam decidir si s’articulen d’acord amb aquestes quatre propietats.

    Vam acabar la classe amb deures de Twitter, que el Jaume va donar-nos per obtenir cupons. Anem a guanyar la guerra del C2! Així que treballem!

    16112016_Exercicis PERQUÈ

    Tropa, si voleu repassar aquest contingut perquè no formi part de les files dels nacionals, cliqueu aquí.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share