Arxiu per maig, 2019

  • Suficiència 1 (12a i 13a sessió)

    Us deixo aquesta cançó que us servirà per repassar l’accentuació.

    També vam treballar la dièresi.
    La dièresi

    Si voleu recordar els diftongs:
    Els diftongs
    Per a la propera setmana heu de fer alguns exercicis d’accentuació i dièresi i un altre de verbs, concretament els verbs ser, estar i haver-hi.

    Ser i estar

    Bon cap de setmana!

    Share

    Article complet

  • Suficiència 3 (11a i 12a sessió)

    https://pixabay.com/illustrations/sport-athlete-track-runner-field-3677470/

    Encarem la recta final de curs amb els nervis propis d’abans d’un examen. Només us vull comentar que estic molt satisfeta amb la feina que heu fet durant aquest trimestre i els anteriors i que estic segura que podreu superar la prova.

    Aquesta setmana ens hem dedicat a aprofundir una mica més en la combinatòria de pronoms i també hem repassat els verbs.

    Els pronoms febles

    Si voleu practicar més els verbs:
    Temps verbals

    Per a la setmana que ve heu de fer l’últim article d’opinió del curs.

    https://pixabay.com/photos/children-win-success-video-game-593313/

    Bon cap de setmana!

    Share

    Article complet

  • Un abecé

    Aquest és el primer producte del projecte artístic #babel2

     

    Share

    Article complet

  • Què visitem?

    Aquesta és la ruta que us ha preparat el grup B3. Visitem la Barcelona esclavista. Si voleu escoltar les explicacions, cliqueu l’enllaç que hi ha a cada punt negre. Recordeu que la sortida és el 6 de juny a les 10 h.

    Share

    Article complet

  • B1 14a sessió

    Share

    Article complet

  • B3 14a sessió

    Hola, amics!

    Dijous passat només vam escriure una nota perquè érem sis persones. A continuació, vam llegir un paràgraf i hi vam escriure un títol. Vam fer d’estàtues i escultors. Vam parlar què sabíem abans i què sabem ara de l’esclavitud. Vam escoltar la cançó i vam assajar-la. I, després, la vam cantar.

    Agraïm la vostra col·laboració,

    Share

    Article complet

  • B3 13a sessió

    Hola, amics!

    Dimarts primerament vam compondre un resum del que vam fer la classe passada. A continuació, vam parlar del Dia Internacional de Record de les Víctimes del Comerç d’Esclaus i de la seva Abolició. És el dia 23 d’agost. Vam mirar un vídeo sobre l’esclavitud i vam crear preguntes relacionades amb el vídeo. A més, vam llegir el text de la història de l’esclavitud. Com a minuts de descans, vam jugar a un joc. Vam fer una tempesta utilitzant les nostres manes i els nostres peus.

    Agraïm la vostra col·laboració,

    Share

    Article complet

  • Suficiència 1 (10a i 11a sessió)

    Dimarts vam estar comentant les notícies que havíeu redactat sobre la tertúlia a què vam assistir.

    Vam corregir els exercicis de discurs directe i discurs indirecte. Si voleu practicar més:

    Discurs directe i indirecte

    Després vam fer un exercici de lèxic, concretament de frases fetes, en grups. Si voleu practicar més us recomano aquesta pàgina:

    Activitats de lèxic

    Dijous vam començar la classe preparant en grups la presentació oral del personatge que havíeu escollit per fer-ne la biografia escrita.
    Vam comentar aspectes fonètics:
    Sons i lletres

    I també van sorgir alguns dubtes lèxics: dada/data, trànsit/tràfic, provar/tastar…

    Per acabar, vam repassar l’accentuació. Aquest tema el continuarem la setmana que ve.
    Accentuació

    Fins dimarts!

    Share

    Article complet

  • Suficiència 3 (9a i 10a sessió)

    https://pixabay.com/photos/positive-be-positive-smile-smiling-725842/
    Aquesta setmana hem continuat treballant els pronoms febles. Vam parlar de la combinació ELS HI, que fem servir molt parlant i que moltes vegades resulta que és incorrecta.
    Si voleu saber-ne més:
    Els hi OPTIMOT

    ELS HI

    Dimecres a classe vam escoltar aquest àudio dues vegades:
    Àudio model prova

    Vau prendre notes per poder fer l’exercici que es titula Escoltar per escriure del model de prova. Primer llegiu-vos bé l’exercici i després escolteu l’àudio. L’enunciat diu escriu un comentari formal. Hauria de ser com un comentari en un blog o en un fòrum. No portaria títol, hi hauria una salutació i aniria signat.

    També vam començar a fer una mica de repàs de verbs.
    Recomanacions exercici verbs

    I també heu de fer els exercicis verbals que us he marcat.

    D’altra banda, vam comentar a classe l’esquema que havíeu fet de l’exercici Llegir per parlar. Us demano que graveu la vostra intervenció (per ex. amb el mòbil) i que me l’envieu per correu electrònic. La intervenció no s’ha de basar exclusivament en el text que heu llegit (sobre el gluten), sinó sobre les dietes de moda. De tota manera, heu d’incorporar alguna idea que considereu rellevant del text en el vostre discurs.

    Share

    Article complet

  • Suficiència 1 Tertúlia Nova collita

    APAREIXEN NOUS AUTORS A LES TERTÚLIES LITERÀRIES DE CASTELLDEFELS
    Pol Beckmann va presentar la seva primera publicació, titulada Novel·la.

    Les tertúlies literàries organitzades per la Biblioteca Fernàndez Jurado ara aposten per la inclusió d’escriptors novells. Així ho van poder comprovar els assistents al seu últim esdeveniment el passat dijous 16 de maig, en què Pol Beckmann, que encara que ja havia escrit contes, va presentar la seva primera publicació, titulada Novel·la.
    Les opinions dels assistents van ser diverses. D’una banda, hi havia qui va trobar la peculiar personalitat de l’autor un tret apropiat per a un escriptor. Mentre que, d’altra banda, alguns el veien massa nerviós i inexpert, fins i tot va haver-hi qui es va permetre donar-li alguns consells.
    Durant l’hora que va durar la tertúlia, el jove autor va contestar preguntes tant del llibre en qüestió com sobre la seva trajectòria personal.
    Algunes d’aquestes preguntes van estar relacionades amb el caràcter dels personatges, les possibles influències literàries de l’autor, la interpretació del final, l’elecció dels noms dels personatges, el tipus de llenguatge utilitzat i fins i tot la diferència de terminologia entre relat curt i novel·la.
    A causa de la trama de ficció de l’obra molts tertulians s’afanyaven a trobar relació entre el protagonista del llibre i el mateix autor, però a excepció del nom, el jove guanyador del premi Núvol de contes va desmentir qualsevol semblança entre ell mateix i el protagonista de la seva Novel·la.
    Des de la Biblioteca asseguren que seguiran impulsant el treball dels nous autors, encara que per a les dues pròximes edicions vindran escriptors més consolidats. I agraeixen l’interès mostrat pels veïns de Castelldefels en aquest format d’activitat literària, que esperen que se segueixi mantenint durant molt de temps.
    “Diarifels ”. Divendres, 17 de maig de 2019

    Tertúlia d’escriptors novells a la Biblioteca RFJ

    La passada tarda del 16 de maig es va fer, dintre del marc de presentació d’escriptors novells, la tertúlia literària del llibre Novel.la.
    Van participar-hi Pol Beckmann, autor de Novel·la, personal de la Biblioteca i públic de Castelldefels interessat per la lectura.
    Es va mantenir un interesant col·loqui sobre com es va desenvolupar el procés de creació. Va haver-hi un petit debat sobre quan es pot dir d’una obra que és un relat curt o quan és una novel·la, bàsicament en funció de la quantitat de pàgines.
    Primera experiència d’un autor novell al front d’una tertúlia. L’autor estava neguitós al començament, però el moderador i el públic assistent van anar fent les seves aportacions i tot va fluir més fàcilment per a Pol Beckmann.
    Així doncs, un acte cultural més d’aquesta Biblioteca que fa un treball importantíssim per donar impuls a la lectura i a la llengua.

    Diari de Can Notícies. Castelldefels, 20 de maig de 2019

    Aquí teniu dues notícies elaborades pels alumnes del curs Suficiència 1 després d’assistir a la tertúlia literària organitzada per la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels. La tertúlia va presentar un autor novell, Pol Beckmann, que ha publicat la seva primera novel·la.

    La valoració que han fet els alumnes d’aquesta activitat és molt positiva. De fet, alguns es van engrescar a participar en una altra tertúlia al mes de juny.

    Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

    Share

    Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share