• Bàsic 2 matí (1a, 2a i 3a sessió)

    Image by athree23 from Pixabay

    Aquesta setmana hem començat el curs Bàsic 2 amb alumnes que ja es coneixien del Bàsic 1 i alumnes de nova incorporació. En la primera sessió ens vam presentar. Per fer-ho vam utilitzar el recurs de l’estrella. A cada punta vam escriure una paraula que representés alguna cosa important per a nosaltres. Després, en parelles, vam intercanviar-nos les estrelles i vam preguntar al company o companya per què havia posat cada paraula. D’aquesta manera vam obtenir informació personal: lloc de naixement, aficions, família… A continuació, vam presentar en veu alta el company o companya que ens havia tocat.

    Aquesta activitat ens va servir per repassar alguns continguts del Bàsic 1.

    En la segona sessió vam practicar el present d’Indicatiu. A partir d’unes imatges amb accions vau anar conjugant els verbs que us tocaven. Vam repassar els models de les 3 conjugacions.
    Si voleu saber-ne més:
    Conjugacions verbals

    I també vam veure la diferència entre verbs que porten pronom i verbs que no en porten.

    A més vam parlar d’alguns recursos que podem trobar a Internet per estudiar català, per fer més exercicis, per buscar una paraula…
    Bibliografia

    Dimecres vam fer una ronda de frases en present d’Indicatiu per recordar l’activitat final de la sessió anterior. També es va preguntar per qüestions fonètiques. Si voleu saber-ne més:
    Forvo
    Els sons del català

    A continuació vam treballar el futur i el condicional. En grups i a partir d’unes imatges vau predir el futur als vostres companys i companyes.

    Exercicis futur
    Exercicis futur 2
    Exercicis futur 3

    Per dilluns teniu uns exercicis per practicar el verb VOLER i per treballar alguns pronoms.

    Bon cap de setmana!

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share