• 3a sessió Intermedi 3

    Bon dia!

    Ahir al vespre la Dolors i la Núria em van enviar l’entrada que han preparat per anar confegint el nostre Dietari d’aula. Es tracta de l’entrada corresponent a la classe del dia 16 d’octubre. Després de llegir-la, us he de felicitar per la feina feta. Felicitats! Aquí la teniu. Què us sembla? Oi que està molt bé?

     

    Dietari de la classe amb data 16/10/2012

     

    Avui la nostra mestra, la Lourdes, ha començat la classe fent un recordatori de tot el que vam fer a l’anterior sessió, amb l’altre professor, el Jaume.

    La Lourdes ha parlat sobre la forma de mantenir els 20 punts per l’examen i com hem decidit que remarcarem els errors. Serà amb un cercle i nosaltres buscarem el perquè està malament la paraula encerclada.

    Quan hem repassat els acords de les comissions, hi havia companys que no estaven gaire d’acord a perdre 5 punts per les faltes d’assistència. Per això els demanem que facin els seus comentaris al respecte, i els pengin al bloc.
    A continuació, hem parlat de la seguretat laboral i dels adjectius que estan relacionats amb els riscos laborals. Per això , hem fet un exercici en parelles, per aprendre adjectius, fent definicions de l’adjectiu, però sense esmentar-lo, perquè l’altra persona l’endevinés.

    Persona A

    1-Abrusadora: Molt calenta.

    2-Evacuació: Fer sortir.

    3-Lluminós: Dona llum i claror.

    4-Enlluernadora: Llum massa forta que molesta.

    5-Insà: Dolent per a la salut.

    Persona B
    1-Endreçat: Ordenat.

    2-Cautelós: Prudent, previngut.

    3-Resclosit: Mancat de ventilació.

    4-Estrepitós: Molt soroll o causa molta impressió.

    5-Gèlid:Molt fred.

     

    Després hem començat amb la unitat 1 del llibre de text fent la tasca 1 i completant l’activitat 1ª omplint els buits del fragment del guió d’un programa de ràdio amb els adjectius que hem après abans: Abrusadora, endreçat, evacuació, cautelós, lluminós, resclosit, enlluernadora, estrepitós, insà i gèlid.

    Més tard hem llegit l’activitat 2 on surt un fragment d’una conversa d’una persona, un oient, que truca a la ràdio, al programa “A la feina cap risc”, per expressar la seva opinió i així hem après tres coses sobre les oracions:

    1-Oració simple: “El meu sector laboral és força segur”.

    2-Oració composta:Unint dues oracions simples fent una oració composta. Les oracions les unim amb les conjuncions.

    3-Per últim aquesta activitat ens explica que cadascuna d’aquestes oracions tenen sentit independent de l’altra i s’anomenen oracions coordinades.

    Hem continuat aprenent les conjuncions a la pàgina 12, fixant-nos en el requadre de sota on explica alguns diferents tipus de conjuncions:

    Conjuncions copulatives:

    “i” : Afegeix informació a una altra informació.

    “ni” : Afegeix informació negativa a una altra informació negativa.

    Conjuncions adversatives: Introdueixen una informació que contrasta amb la informació anterior però fixant-nos en la puntuació.

    “Però” : La utilitzen normalment posant una coma al davant i es fa una pausa més fluixa.

    “Malgrat això”, “no obstant això” i ” tot i això” : Les utilitzen darrere d’un punt i coma (;), després la conjunció i al darrere una coma (,), i la pausa és més forta.

    “Sinó (que)” : Serveix per negar una idea i substituir-la per una altra.

    Conjuncions disjuntives: Serveixen per introduir-nos en una alternativa “o / o bé” .

    A continuació i per reforçar això de les conjuncions, hem completat el text amb buits de més amunt del llibre posant les conjuncions correctes.

    Després hem fet un altre exercici que ens ha donat la Lourdes on havíem d’escriure els noms dels nostres companys, les seves professions i el riscos laborals que pateixen. Així hem practicat l’expressió oral.

    Al final de la classe, la Lourdes ha escrit a la pissarra diferents professions i la pròxima setmana farem grups amb aquestes diferents professions.

    Ànims i cap endavant per aprendre cada dia una miqueta més de català.

    Dolors i Núria

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Benet

    18 oct. 12
    16:57 #

    Un treball molt fen fet,m´agradat molt ja que el resumen de la feina feta esta molt correcte i una persona (alumne-a) que no a pogut vindre a classe o tindra molt bé per sàpiguer la materia donada.

    Molt Bé, Dolors i Núria

  2. Benet

    18 oct. 12
    18:03 #

    resumen = resum


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share