• Sessió 13a Suficiència 3

    De wakefielddavid, extreta d’http://www.flickr.com/photos/31733144@N04/3058972390

     

    Vam corregir l’exercici d’ortografia. Vam repassar sobre com hem d’escriure les consonants p, t, c o b, d, g; les fricatives g, j (i africades tj i tg) i les m , n.  Per si us cal fer-hi una ullada

    Vam prosseguir amb el repàs. Després vam corregir les errades dels articles d’opinió. Els vam rifar per saber a qui hauríem d’escriure un comentari.

    Perles article d’opinio Perles article d’opinio Correcció

    DEURES

    Escriure un comentari contestant l’article que us va tocar. En cas que no vinguéssiu ahir, trieu un article d’opinió d’un company i deixeu-li un comentari expressant  la vostra opinió.  Recordeu:

    • què ha de contenir?
      • salutació
      • referència a quin article comentarem
      • comiat
    • com he de valorar el comentari?

    Dimarts comentem la dada biogràfica que heu triat del vostre autor.

     

     

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Pancho

    01 març 13
    18:10 #

    Correcció de link TED !!!
    En aquest sentit, el següent enllaç és molt interessant! val la pena veure-ho: For those who don’t like classic music (TED)

    http://www.youtube.com/watch?v=71w-oasL6iQ

  2. […] Sessió 13a Suficiència 3 Cliqueu l’enllaç per consultar la sessió. […]

  3. Anna Izquierdo

    04 març 13
    17:30 #

    Bona tarda,

    En relació a l´article de Mayca Pascual hi han punts els quals comparteixo i altres en els que no estic d´acord.

    En primer lloc,dic i crec de manera ferma que és una condició autòctona i exclusiva de la gent de les grans ciutats embrutar i saltar-se les normes del civisme i convivència allà on és trobin. Bosses de patates xips per terra, excrements de gossos sense recollir, papers per tot arreu, escàndol a la nit.

    En segon lloc hi ha moltíssima gent que no entenen el que vol dir aquestes simples paraules: civisme,integració social i educació.
    Desconeixen que al matí quan et creues amb el veí li has de dir bon dia, que s´han d´aixecar del seient del metro, tren,i de l´ autobús per deixar seure a una dona embarassada o senyor/a gran ó simplement algú que físicament en aquells moments ho necessiti, no posar els peus damunt d´un seient de mitjà públic ó solament esperar a que baixin els passatgers del metro/tren per a poder entrar ells.

    En tercer lloc,els pares i els mestres són totalment responsables de l´educació dels nens.D´aquesta
    manera no haurà mobiliari de carrer trencat, parets pintades amb graf-fitis, fonts plenes de cops així com papers i brutícia al costat d´una paperera doncs els adults són i seran l´espill dels adolescents.

    Per acabar sóc totalment partidària dels cartells que pengen en les cantonades dels carrers i arbres dels parcs de Castelldefels i Sitges.Tot i així la gent no té cura de les normes que és dicten i degut als favoritismes que avui en dia és gaudeixen les multes no s´arribant a pagar mai.
    Aquestes petites amenaces de les que parles Mayca són inevitables i precises a causa de l´actual societat en la qual vivim.

    Anna Izquierdo

  4. Bego

    05 març 13
    15:09 #

    Bona tarda!

    Soc la Begoña i faig el comentari sobre l’article del Rubén.

    Llegir el teu comentari, m’ha fet recordar la situació que vaig patir fa un any.Jo també en vaig quedar sense feina després de molts anys en el mateix lloc de treball.

    Al principi es molt complicat, es passa molt malament. La meva feina era una mica complicada :canvis d’horaris, treballava caps de setmana, festes , no disposava de gaire temps,sempre anava de boli.

    De sobte, hem trobo sense feina i amb tot el temps del mon i ara que faig?.

    Lo primer de tot l’actitud , sempre positiva, per tirar en davant i trobar activitats per omplir el vuit que queda , quan no treballa’s.

    Molts ànims per el teu company !

    Begoña

  5. Mayca Pascual

    05 març 13
    15:52 #

    Bona tarda,
    Haig de escriure sobre l’article d’opinió de l’Elena (Els Miserables).
    Un altre cop, per problemas amb l’ordinador i altras coses no el vaig pogut fer.
    Demà ho penjaré al blog.
    Salut a tothom!
    Mayca Pascual

  6. Mayca Pascual

    07 març 13
    13:18 #

    Bon dia,

    En relació a l’article d’opinió de l’Elena, titulat “Si t’agraden els musicals… no vegis LOS MISERABLES” , d’aquest musical no puc dir res perquè no he vist ni llegit aquesta obra, encara que m’ho imagino.

    El que sí vull dir és que en general, no m’agraden els musicals tret d’algunes excepcions:
    – Sweeney Todd
    – Sonriures i llàgrimes
    – Grease

    En realitat, estic d’acord amb l’Elena en que aquest gènere fa morir de lentitud qualsevol història. Com a ella, a mi les pel•lícules m’agraden que siguin dinàmiques i les meves excepcions ho confirmen.
    Pot ser la primera, “Sweeney Todd”, va ser un conjunt de tot: el guió, l’ambientació, els actors… Em va a captivar! Pot ser massa sanguinolenta per vosaltres? 🙂

    Salut!

    Mayca

  7. Mayca Pascual

    07 març 13
    13:23 #

    * Em va captivar!

  8. Jaume C.

    10 març 13
    13:16 #

    Hola, bon dia a tothom
    Pel que fa a l’article d’opinió de la Maria Gallardo referent al tema del carril bici, voldria comentar que estic d’acord en els arguments que ha exposat l’autora encara que penso que s’ha deixat algun fet que jo considero que és destacable.

    Per què a la ciutat de Castelldefels, havent apostat per un carril bici de llarga distància, fins i tot traient un tram de carril per a vehicles a motor, es veuen encara molts ciclistes pel mig del passeig marítim?
    L’estiu passat vaig presenciar l’accident, encara que lleu, de dues bicicletes en el passeig marítim i no circulaven pel carril el qual he fet esment a dalt i per tant no hi havia cap vehicle ni motocicleta implicats.

    Per acabar, tots hem de ser responsables i conscients quan conduïm, ja sigui cotxe, moto, bici, i que quan se’ns dona una oportunitat de circular per un carril amb un mitjà destinat per aquest efecte hauriem d’aprofitar-lo.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share