• C2 15a sessió

    Núm. Expedient: 01
    Subdirecció Operativa de la Policia
    Ref: #c2cast19

     

    RELACIÓ DELS FETS

    18.00: És l’hora i els exiliats entrem a l’aula com s’havia acordat amb el professor. Cada cop som menys. El professor ens pregunta què tal va anar la cibersessió. La gran majoria coincideix en les dificultats que comporta diferenciar el verb ser del verb estar i la dificultat de localitzar elsenllaços en el Twitter.

    18.15: És moment d’anar a dormir, moment en el qual els agents aprofiten per contactar amb el professor, transmetre les dades recopilades i escollir els nous agents. Per sorpresa meva, noto uns cops a l’espatlla dreta: soc el nou Agent X!

    18.25: Un cop escollits els agents, el professor ens mira amb cara maliciosa, comença a passejar per l’aula i a numerar els exiliats de l’1 al 5. A continuació, el professor indica que tots els exiliats amb el mateix número s’han d’agrupar. 

    18.30: El professor distribueix a cada grup un retall d’un informe anterior i comença la revisió. Es plantegen molts dubtes: la utilització dels guions , l’ús del verb ser i del verb estar. El professor diu que dijous ho repassarem.

    19.00: Un cop finalitzada la revisió, el professor diu, amb un somriure maliciós, “és l’hora del joc”. Comença a enganxar post-its al front dels exiliats. Un cop enganxats ens diu: “En el pòsit teniu el nom d’una persona. Heu de realitzar preguntes perquè els companys us responguin sí o no per endevinar qui sou”. Tots ens hem aixecat i ens hem començat a fer preguntes. El que desconeix el professor és la nostra gran capacitat de deducció. Tots hem descobert el nostre personatge amb rapidesa.

    19.10: El professor, en observar la nostra alegria per haver superat el repte  exitosament, decideix posar-nos a prova repartint-nos fulls amb exercicis de pronoms relatius. Els exiliats comencen a realitzar els exercicis amb poques garanties d’èxit.

    19.20: L’exercici ha estat un fracàs. Per empitjorar la situació, el professor ens posa un vídeo trampa sobre els pronoms relatius que deixa  tothom confús i desesperat. Hem vist el vídeo més de 5 vegades fent pauses entre vinyeta i vinyeta amb un resultat esfereïdor. 

    19.30:Corregim conjuntament l’exercici amb l’ajuda del professor i ens adonem que no tot està perdut; amb esforç podem aconseguir-ho.

    19.35: En observar les nostres dificultats, el professor es veu obligat a fer servir la seva arma secreta: els retoladors de colors. Fent-los servir, ha entrat en un estat de frenesí. Ha començat a omplir tota la pissarra amb el funcionament dels pronoms de relatiu per resoldre els dubtes dels exiliats. 

    20.00: Tots estem a l’espera de rebre més pàmies, però no hem tingut sort aquesta vegada.

     

    CONCLUSIÓ

    Ja som gairebé a la meitat del viatge. El grup està mostrant una forta convicció, una ment àgil i lúcida per eludir els reptes que ens hem trobat i que ens trobarem. 

     

    Agent X
    Veracruz (Mèxic), 19 de novembre de 2019

     

    relatius

     

     

     

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share