Bon Nadal i feliç any nou!

tióCom que ja s’acosten les festes de Nadal, us passo un parell d’enllaços que us poden interessar.

Sabeu què són les nadales? Són les cançons que cantem durant les festes de Nadal. En català en tenim moltes.  Aquí us en deixo una llista perquè les pugueu escoltar i cantar:

http://www.cpnl.cat/nadal/cancons.html

I l’altre enllaç és aquest tió virtual:

http://www.edu365.cat/nadal/img_nadal/cagatio.swf

Share

El meu dia preferit!

índexEl dia que més m’agrada de la setmana és el divendres perquè només treballo al matí i tinc la tarda lliure. Al matí, em llevo , em dutxo, esmorzo i a les 8 h  agafo el tren. Començo a treballar a les 9. Durant el matí sovint preparo classes, a vegades faig reunions amb els companys i de tant en tant envio correus electrònics. Plego a les 3 hA la tarda no treballo mai.

Després dino amb el meu marit i  faig la migdiada. A la tarda vaig a la piscina i després quedo amb el meu germà per veure el meu nebot. Al vespre quedo amb els amics. Sopem junts, xerrem i prenem alguna cosa.

I tu? Quin és el teu dia preferit? Què fas?

Share

La meva foto preferida!

IMAG0775Aquest matí hem visitat l’exposició de l’Associació Fotogràfica de Sant Cugat i heu triat una fotografia en grups i l’heu descrita amb tot el vocabulari que hem aprés per a descriure paisatges i persones. Després heu descrit la vostra pròpia fotografia als companys, ara és el moment de fer aquesta descripció de la vostra fotografia al Blog, i comentar les dels companys i companyes! Recordeu tot el vocabulari i les estructures que hem après!!

IMG_7269 IMG_7374

Share

Com són els hàbits dels japonesos?

Hola!

A mi m’agrada molt el Japó i els japonesos. Per tant, us escric com són els hàbits d’una família tradicional japonesa (de la majoria i des del meu punt de vista, és clar!).

Els homes japonesos es lleven d’hora, entre les cinc i les set del matí. Es lleven aviat i, sovint, van a dormir tard, és a dir, dormen molt poc! Per això, moltes vegades els trobem que dormen al tren quan van cap a la feina. Normalment, el seu lloc de feina és lluny de casa seva, per això es lleven tan d’hora. Esmorzen a casa o en alguna cafeteria. Els homes treballen tot el dia, comencen a les vuit del matí i, gairebé cada dia, tornen a casa cap a la una o les dues de la matinada. Gairebé sempre dinen i sopen fora de casa. Llegeixen bastant al metro o al tren perquè sovint la feina és lluny de casa.

Algunes dones treballen però la majoria s’estan a casa amb els fills. Preparen l’esmorzar, el dinar i el sopar de la família; ajuden els fills a fer els deures, netegen la casa, van a comprar. També queden amb les seves amigues i fan un cafè o dinen juntes.

Els caps de setmana, els homes queden amb companys de feina i juguen a golf. Però això està canviant, les famílies més modernes passen el cap de setmana junts i fan activitats amb els fills com anar a passejar o al cinema.

shin chan

Ara us toca a vosaltres!
Expliqueu-nos els hàbits dels habitants del vostre lloc d’origen, d’un país que us agrada o d’un planeta inventat =).

Ànims! És una bona pràctica per assimilar tota la feina que anem fent a classe.

Share