• Xerrada sobre Paco Candel a Sant Boi de Llobregat

   

  La Fundació Paco Candel ens ofereix un recorregut per la vida i l’obra de Francesc Candel.

  Xerrada sobre Paco Candel a Sant Boi de Llobregat

  Francesc Candel

  15 d’octubre a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany

  La Fundació Paco Candel ens ofereix un repàs de la figura de Francesc Candel amb el comentari d’un audiovisual el dimecres 15 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany ( passeig d’Eduard Toldrà, s/n – Ciutat Cooperativa)

  L’activitat  és gratuïta.

  Francisco Candel Tortajada va néixer el 31 de maig del 1925 a Casas Altas, Racó d’Ademús, al País Valencià, un poblet de muntanya, des d’on va emigrar quan era un nen de dos anys amb els seus pares. Va viure a les Cases Barates del grup Eduardo Aunós, que ja no existeixen i que inspirarien el seu gran llibre Donde la ciudad cambia su nombre.

  Va estudiar a una escola del temps de la República de la qual sempre ha conservat molt bon record. Aquesta experiència l’ha reflectida en un dels seus llibres, Les meves escoles, com també ha fet amb les vivències de la guerra civil: els bombardeigs que surten a Han matado un hombre, han roto un paisaje, o la crema de les esglésies de Port i Can Tunis a Història d’una parròquia iCrònica informal, sentimental i incompleta (1936-1986), que va ser l’inici d’una autobiografia.

  SLC de Sant Boi de Llobregat

  Enllaços relacionats

   

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Ernesto

  03 oct. 14
  19:12 #

  Hola a tots,

  Jo sóc Ernesto un admirador de Paco Candel des de fa molt de temps, gairebé podria dir que Candel va ser qui em va aficionar a llegir, ara sóc un lector empedreït. Vaig començar llegint “Donde la ciudad cambia su nombre” i em va agradar molt així que em vaig anar a la biblioteca i vaig llegir gairebé tot el que vaig trobar de Candel. Han matado a un hombre han roto un paisage, Els altres catalans, Hay una juventud que aguarda, Los importantes: Pueblo, Los importantes: Elite. etc. Guardo com un tresor a la meva biblioteca L’Obra completa volum 1 “A palo limpio” que inclou: Las conocidas palabras del autor, Donde la ciudad cambia su nombre, ¡Dios la que se armó! i El empleo. Faré tot el possible per assistir a aquesta xarrada i recomano a qui li agradi llegir que vagi perquè Candel era un escriptor senzill que parlava amb paraules senzilles i que tots entenem perfectament tant en castellà com en català.

  Una salutació per tothom i ens veien allà

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

 • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
 • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
 • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
 • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
 • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes