Al B1 aprenem els oficis amb una cançó
Quins oficis apareixen a la cançó següent?
El MAC és un museu nacional articulat en xarxa, format per les seus de Barcelona, Empúries, Girona, Olèrdola i Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i el Centre Iberia Graeca. També articula els equipaments vinculats a l’Arqueoxarxa, la Ruta dels Ibers i la Ruta de l’Art Rupestre. La seu de Barcelona és als peus de la muntanya de Montjuïc.
Divendres 23 de febrer, un grup d’alumnes i participants al VxL van visitar el MAC de Barcelona. De la mà del guia de la visita, l’Aaron, van observar una selecció de les peces més emblemàtiques del MAC (mandíbula de la cova del gegant de Sitges, conjunt funerari del neolític, recreació del dolmen del Collet de Su, etc.) i van aprendre un munt de coses. Va ser una visita molt interessant i educativa que us recomanem molt.
Can Castells Centre d’Art és un centre cultural de Sant Boi de Llobregat dedicat a l’art contemporani que vol potenciar l’aprenentatge artístic i convertir-se en un referent comarcal de l’art comunitari.
Dijous 8 de febrer l’alumnat d’Elemental 1 del SLC de Sant Boi es va desplaçar a Can Castells Centre d’Art per visitar l’exposició “Del temps i de l’ordre” de l’artista multicisciplinar Xavier Masero. Aquesta exposició repassava la trajectòria artística d’aquest pintor, ceramista i escultor que va estudiar a l’Escola Massana i va completar la seva formació amb Josep Guinovart i Paolo Vitali.
L’exposició mostrava una selecció de les principals obsessions creatives de Masero i convidava a conèixer la seva trajectòria artística formada per obres de tècniques molt diferents (pintura, escultura, ceràmica i videoinstal·lacions). Aquesta no és la primera vegada que l’artista exposava a la ciutat. El 2015 va presentar “La multiplicació dels peixos” a la peixateria del mercat de Ciutat Cooperativa de Sant Boi.
La primera part de l’activitat es va fer a l’aula la classe anterior a la visita, es va parlar de l’artista Xavier Masero i de l’art en general (gustos, preferències, museus, artistes, etc.). El dia de la visita es va fer una visita guiada a l’exposició.
El dia 21 de febrer és el Dia internacional de la llengua materna i va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Està destinat a difondre la importància del reconeixement i la pràctica de les llengües maternes del món, sobretot les minoritàries, moltes de les quals estan en perill d’extinció.
Per commemorar aquest dia convidem l’alumnat i el voluntariat del SLC de Sant Boi de Llobregat a participar en un joc molt senzill. Només heu de compartir amb nosaltres una paraula que us agradi molt de la vostra llengua. En farem un recull i el publicarem al nostre web. La participació és individual i podeu presentar un màxim de 3 paraules.
Podeu participar-hi de dues maneres:
Ho podeu fer del 20 al 28 de febrer!
Enllaços relacionats |
---|
Us deixo un vídeo que explica algunes qüestions gramaticals d’una manera ben entenedora:
Us deixo un vídeo relacionat amb la unitat que estem fent a classe (accions quotidianes). Després de mirar-lo podeu contestar les preguntes següents:
El SLC de Sant Boi de Llobregat convida el seu alumnat i voluntariat a visitar l’imponent edifici gòtic que allotja la Biblioteca de Catalunya i a conèixer també el seu funcionament, els serveis que ofereix i el seu fons bibliogràfic de prop de tres milions de documents.
La Biblioteca de Catalunya es troba a l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona. Es tracta d’un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya (construït entre els segles XV i XVIII).
La Biblioteca de Catalunya va ser fundada el 1907 al Palau de la Generalitat i el 1940 es va traslladar on és ara. El seu primer director va ser Jordi Rubió i Balaguer.
Dia de la visita: divendres 9 de març
Punt de trobada: a les 10.15 h davant del número 56 del carrer de l’Hospital de Barcelona.
Com arribar-hi des de Sant Boi: FCG fins plaça Espanya + Metro línia 3 (parada Liceu).
Cal fer la inscripció gratuïta del 19 de febrer al 7 de març a:
Administració
santboi@cpnl.cat
93 652 95 85 (de 10 a 13 h i de 16 a 18 h)
Enllaços relacionats