Braç de gitano
Recepta de la Rosa M. Murillo:
Ingredients:
_Un paquet de galetes Maria una mica torrades.
_Un pot de melmelada de préssec o taronja.
_Un got de llet.
_Un tros de margarina.
_Un got de conyac.
_Una pastilla o tauleta de xocolata per fondir.
_Virutes de caramel de diferents colors o de xocolata rallat.
Recepta:
Agafem les galetes i les mollem, només una mica, ficant-les en la llet i en el conyac, sense desfer-les.
Després les untem (o embadurnem) amb la margarina o la melmelada (segons volem el sabor).
Formen un braç amb el paquet senser. Afellint-hi, per sobre, un fil de llet i de conyac per amarar-ho (o xupar-ho) bé,
de manera que quedi com un bescuit i que a l´hora de partir-ho, doncs, poguem fer-ho en diagonal.
Mentrestant, en un casso fem bullir la tauleta de xocolata amb una mica d´aigua per desfer-la, perquè quedi feta
una crema.
Vessem la xocolata desfeta sobre el braç de gitano, afellint-hi les virutes de caramel de diferents colors o de xocolata
rallat per guarnir-ho.
I ja per acabar, deixem-ho refredar a la nevera perquè quedi cruixidor quan el tallem.
Notes:
He buscat el significat de “virutas” i en català al diccionari posa “encenalls”, no tinc clara aquesta traducció
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.