• La gran lliçó d’Erin Gruwell

    De les persones que formem el nostre grup, cap havia sentit parlar d’Erin Gruwell. Totes vam coincidir que el seu nom ens havia cridat l’atenció. Però, malgrat de no tenir cap informació d’ella,  quan vam començar a llegir sobre la seva vida ens vam sentir identificades amb ella i molt a prop de la seva manera d’entendre l’educació.

    És admirable que una professora jove i amb un esperit altruista s’enfrontés al gran desafiament d’ensenyar un grup de joves amb unes vides tan dures. Dit d’una altra manera, aconseguir motivar un grup d’adolescents en risc d’exclusió social no és una tasca gens fàcil i només una veritable heroïna ho pot aconseguir.

    Erin Gruwell ens apropa a conceptes com la tolerància, la pau, l’empatia i el treball en equip, valors molt necessaris en la societat actual i que moltes vegades es queden en un segon lloc en front d’altres valors més apreciats avui dia, com són la competitivitat, la realització personal i el sentit d’individualitat. Molta gent creu que per realitzar-se com a persona i tenir èxit cal estar en constant competició amb tothom, però això no és la realitat, és clar que no. Erin Gruwell ens mostra que, amb ajuda, tots podem assolir fites impensables. Com deia Miep Gier: “Tots som gent corrent, però tots podem encendre una llum en una cambra fosca”. Unes altres persones pensaran que no és lícit  canviar el currículum d’una assignatura per poder cridar l’atenció dels estudiants; tanmateix, no és això el veritable sentit de l’educació? No és això el que han fet els bons professors tota la vida?

    Per tant, la gran lliçó que ens dóna Erin Gruwell és que no hem d’escoltar les veu que em diuen no sinó que hem de recolzar-nos en aquelles que ens diuen sí.  A vegades sentim moltes veus que ens diuen que no, que no podem assolir les nostres fites; però si aconseguim formular un bon brindis, un brindis fort i en veu prou altra, aconseguirem silenciar aquestes veus i tocar el cel. Aleshores, brindem!

    Johanna, Lluïsa, M. Àngels, Montse F

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share