• Primeres sessions Elemental 2

  Bona tarda a tothom!

  Inauguro avui el dietari d’aula amb el resum de les tres primeres sessions. Què hem fet aquests dies? Doncs bé, en primer lloc, ens hem conegut. Vam fer una roda de noms amb adjectius: Lola lenta, Antonio aplicat, Carlos content, Esperanza extrovertida, Teresa treballadora… Recordeu quin era el meu? 🙂

  En segon lloc, vam parlar de quins eren els objectius que ens establíem a l’hora de començar el curs i quins compromisos adquiríem. Vam signar un contracte que, tal com vam quedar, inaugurarà el portafolis. Quan vam parlar de l’avaluació, la majoria vau coincidir que preferíeu portafolis que exàmens. Alguns vau demanar fer algun simulacre d’examen. Vam quedar que prepararíem alguna activitat d’aquest tipus a final de curs, però que l’avaluació es basaria en el portafolis.

  En tercer lloc, vam començar a treballar la 1a unitat. Abans, però, vam fer grups que es van especialitzar en una d’aquestes biografies: Rodoreda, Calders, Tísner i l’Agrupació de Cultura Popular. Les havíeu de llegir en veu alta, marcar els passats i preparar una explicació per als vostres companys. A continuació, vam fer nous grups (constituïts per un membre de cada grup dels anteriors) i vau explicar les biografies que havíeu llegit. Recordeu quines formes de passat apareixien?

  A continuació, vam recordar el passat llunyà i vam comentar el passat simple (que no era gaire fàcil). Vam insistir que no ens havíem d’amoïnar per aquest temps, ja que era d’ús poc habitual. Per tant, és més important saber-lo identificar per entendre’n el sentit que no pas saber-lo construir. La biografia de Pau Casals de la unitat 1 ens ha servit de mostra per veure com es poden combinar els dos passats.

  Dimarts, en acabar la classe, us vaig preguntar amb què us quedàveu. Vau fer unes cares… Crec que us va sorprendre la pregunta. Recordeu què vau respondre?

  fou = va ser

  esdevingué = va esdevenir

  esdevenir

  paladí

   

  Bé, aquest és el resum de les primeres sessions. M’agrada aquest grup. Estic segura que ens ho passarem d’allò més bé. 🙂 Aquesta tarda parlarem de qui continuarà aquest dietari. Us hi animeu?

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share