• 5a sessió Intermedi 1

  Bona tarda!

  Aquest matí hem començat la sessió repassant el que vam fer la setmana passada: usos de la coma, del punt, dels punts suspensius, dels dos punts i de l’abreviatura etc. Hem debatut força estona l’ús de la coma en el cas dels vocatius. Ho recordeu?

  Hola, Maria,

  Us deixo aquests enllaços perquè pugueu comprovar que en castellà també apareix aquesta coma:
  castellano actual (coma en los vocativos)
  castellano.org

  A continuació, hem revisat les dues notes que faltaven. No sé com ho hem fet però hem acabat parlant dels gentilicis (nom amb què s’indica el lloc d’on és una persona). Crec que ha estat perquè el Juan preguntava si Castelldefels s’escrivia sempre amb majúscula. Recordeu que Castelldefels s’escriu sempre amb majúscula (com Catalunya, Barcelona, Espanya, Gavà…) perquè és un nom propi. Ara bé, els gentilicis s’escriuran amb minúscula. Així doncs, castelldefelenc, castelldefelenca, gavanenc, gavanenca, tarragoní, tarragonina…

  Durant la segona part de la sessió hem continuat preparant la festa. És per això que hem fet una llista de tot el que necessitarem. Aquí la teniu:

  Hem quedat que intentareu separar per síl·labes les paraules de la llista. Dijous hi farem una ullada.

  Finalment, hem format grups i heu hagut de classificar algunes estructures indicant si servien per convidar, per cridar l’atenció o per expressar dia, lloc, hora… Aquesta és la classificació que hem fet.

  I això és tot. Fins dijous!

  Lourdes

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share