1. Víctor Díaz

  05 des. 13
  21:22 #

  COM HA ANAT?

  Primerament, crec que he adquirit nous coneixements de cadascun dels àmbit treballats en els ejercicis amb els xerpes; sobretot en àmbits co la fonètica o el domini i variants lingüístiques. D’altra banda, crec que hauria de millorar en fonètica i en les peculiaritats de les variants lingüísitques.
  Finalment, crec que en general no tinc molts dubtes d’allò que hem treballat fins ara i possiblement, em faria dubtar decara a la prova final, per exemple, com hauria de preparar-me per els exercicis de la prova pel marc socio-lingüístic.

 2. Victor Diaz

  06 des. 13
  16:52 #

  Per començar, crec que he adquirit nous coneixements de cadascun dels àmbits treballats en els exercicis amb els xerpes. Sobretot, en àmbits com la fonètica on els meus coeixements previs eren escasos. D’altra banda crec que hauria de millorar, principalment en fonètica i marc sociolingüístic.

  Finalment, no tinc gaire dubtes sobre allò treballat fins ara, potser podria esmentar la transcripció fonètica d’algún fenòmen relacionat amb diftongs.

 3. Anna Izquierdo

  07 des. 13
  22:31 #

  Jo crec, que he après a redactar complicadament un article d´opinió però malhuradament he de millorar les faltes d´ortografia i la puntuació.Dubto molt de la grafia amb la sonorització de les vocals i consonants.

 4. Conxi Jiménez

  08 des. 13
  10:09 #

  A aquestes alçades he après el tema en qual havíem de fer de xerpes (ho tinc clar tot i que hem queda saber els sons sense “xuleta”…je,je). Ara bé, per la propera escalada que faci de sherpa, m’agradaria millorar la forma en què li presento a la resta dels companys, amb més material de suport i un petit esquema. Dubto de l’assoliment que tinc dels altres temes, penso que tinc feina per a casa, per consolidar temari i treballar exercicis.

 5. Isabel Rayas

  08 des. 13
  22:29 #

  Sincerament, sí he après coses noves i he refrescat la memòria respecte a temes que tenia una mica rovellats. Penso que és un bon mètode de treball, encara que estaria bé poder fer un bon tancament de cada tema que es tracta, perquè ens pogués quedar ben clar allò que hem de tenir més present respecte el que s’ha tractat. He de reconèixer que també hi ha hagut moments en els que he anat una mica perduda!com ara mateix, hem de fer tantes valoracions de tantes coses que no sé si és això el que s’ha de fer…socoooors!

 6. Agustín

  09 des. 13
  13:46 #

  En primer lloc, penso que he adquirit bastant bé els continguts dels àmbits gracies a les explicacions dels Xerpes i del Jaume. D’altre banda els àmbits de fonètica i marc sociolingüístic encara em falta per repassar més el contingut. Finalment m’agradat com s’ha realitzat la primera unitat.

 7. Carles Imbernon

  09 des. 13
  18:04 #

  La primera unitat m´ha servit per retrobar-me amb temes que tenia oblidats, sobretot la fonètica i la sociolingüística. D’alguna manera, com vam plantejar a l’inici del curs, estic reaprenent, per tant els dubtes em venen d’arreu; caldrà posar-s’hi. Pel que fa a l’article d’opinió és positiu aprendre a estructurar els escrits i guanyar coherència, però crec que em cal millorar bastant en accentuació i en l’ús de pronoms.

 8. Angy Puig

  09 des. 13
  22:43 #

  Personalment, he intentat veure tots els continguts de la unitat 1 i també anar al mateix ritme que els companys, però he de dir que sento estar una mica fora de lloc. Anar a classe de català és un repte cada dia, confio que durant el curs podré arribar a l’altura dels meus companys.

 9. Dolors Bermejo

  10 des. 13
  9:51 #

  Aquesta unitat m´ha anat bé. Quan me’n recordo del primer dia de classe que no vaig poder fer el exercici de fonètica (per no saber fer-lo), doncs ara ja els faig. El que em queda es distingir els sons de les vocals obertes i tancades i algunes consonants, les errades que faig és per aquesta qüestió. No puc dir el mateix de les categories gramaticals, amb aquest tema m’he quedat igual que estava.

 10. fran

  10 des. 13
  13:42 #

  Personalment amb el treball en grup he après a que aprendre es pot fer d’una manera divertida i entretinguda ja que han estat unes sessions de grup molt divertides i enriquidores.
  Considero que m´ hagués agradat tenir més coneixements per poder explicar millor la meva unitat als meus companys ja que hi ha conceptes que no tinc clars o que els tinc oblidats.

 11. Montse Comas

  10 des. 13
  18:01 #

  He après a perdre la por als fonemes, i això ja és un gran què. Em cal, però, estudiar bé els continguts del marc sociolingüístic, una llosa molt pesant que crec que arrossegaré durant tot el curs i no sé si seré capaç de treure’m de sobre. Les excepcions en general són les que més em fan dubtar, i cada dia més, a l’hora de fer els exercicis.

 12. Laia

  10 des. 13
  18:51 #

  En el meu cas, considero que no he après cap coneixement nou perquè el tema de les categories gramaticals el coneixia i l’havia treballat anys enrere. Tot i així, crec que m’ha anat molt bé tornar-lo a revisar perquè gràcies a la teoria he pogut refrescar i aprofundir en alguns dubtes que em van sorgir quan vam començar els exercicis. Pel que fa a la resta de temes treballats sí que puc dir que he revisat i après coneixements nous sobretot pel que fa a la fonètica, ja que la tenia molt oblidada i no recordava la majoria de conceptes que els xerpes van comentar. És per això que crec que he de treballar-la molt més, perquè encara em sento dubtosa dels signes, els diftongs, els hiats etc. Sense els apunts no sóc capaç d’ensortir-me’n.

 13. lourdes carreras

  11 des. 13
  13:30 #

  Nous coneixements? mai no deixem d’aprendre alguna cosa. Sensació d’avançar poc respecte els continguts de les unitats, també. Cal estudiar més, sí: Però espero no acabar el curs amb la sensació que tinc bons nous coneguts( gent fantàstica i col·laboradora) però el llibre davant al maig per donar-li canya.
  Una cosa que no m’agrada és haver de parlar aquí. Crec que aquestes reflexions les hauríem de fer a l’aula i no en un espai fred i, a més, obert més enllà de la classe.
  Em dirà algun company que” estic cremada”…;) … Però si no dic el que penso em carrego de males vibracions.

 14. Pilar Cervera Jiménez

  11 des. 13
  14:50 #

  El meu objectiu eren els signes de l´alfabet fonètic ( vocals).
  He buscat informació i he fet el que he pogut, mai m´havien explicat res de fonètica.
  Amb el grup, al començament no enteníem res, no sabíem per on començar, jo també he faltat molt a classe i això es nota. Penso que no he assolit l´objectiu, tinc la sensació que hem d´estudiar molt més.

 15. Montse Bellot

  12 des. 13
  16:55 #

  El repte més important per a mi ,en aquesta unitat, ha set el de començar a escriure articles i resums, estic contenta per què a mesura que avancem en el curs em suposa menys esforç escriure un text , encara que veig que em falta molt per aprendre.

 16. Inés Giménez Franco

  13 des. 13
  22:12 #

  He après força coses però per fer memòria i ser pràctica podria enumerar un primer contacte amb els símbols fonètics, norme bàsiques i principals excepcions en el canvi de génere i nombre de substantius i adjectius, diferenciar e identificar les categories gramaticals de les paraules i el seu ús i, per últim, nocions básiques de les zones on es parla la llengua catalana, diferencies entre zones i dialectes d´aquesta llengua. Respecte tot això hauria de reforçar la fonètica, llegir i repasar la part de marc sociolingüístic, i la part que més inquietud em provoca és la fonética.

 17. Albert Martínez

  17 des. 13
  17:59 #

  Desprès de molts anys sense fer català amb aquest curs estic recordant coneixements i conceptes que havia fet durant batxillerat i aprenent alguns aspectes nous. La fonètica i els diferents dialectes era un tema on no havia aprofundit massa, però gràcies al curs estic millorant en aquests camps. Considero que és important un formació continuada perquè si no es practica de forma habitual les normes i conceptes adquirits s’acaben oblidant.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share