• 3a sessió Intermedi 1

  Bon dia,

  Ahir, com ja és tradició, vam començar la sessió recordant què havíem fet la setmana passada: nota, punts, comes i dígrafs. Déu n’hi do… A més, és clar de triar data, lloc i hora per a la festa final de curs.

  A continuació, vam revisar les notes que vau escriure a la Dilcia, l’Enrique i la tere per avisar-los de la data, el lloc i l’hora que havíem triat. Si no vau venir, aquestes són les notes: notes x revisar Com que no les vam acabar, vam dir que demà comentarem les 2 últimes. Ah! Recordeu que hi ha una alumna que ja ha aprovat el curs 😉 La Corina va detectar un error a la nota desordenada de la setmana passada. Glups! Vaig confondre veure i beure. Disculpeu.

  Veure (de visió)

  Beure (de begudes)

  A més, la revisió de les notes ens va permetre inaugurar la llista d’accents diacrítics. Així, vam comentar aquests casos:

  més (quantitat) / mes (part de l’any)

  Tinc gana. Vull més sopa.

  La festa de final de trimestre serà el mes de març.

  què (=quina cosa) / que (conjunció)

  Què vols? Què has dit?

  M’agrada que siguis puntual.

  Vam continuar preparant la festa i vam fer la llista de les coses que necessitarem perquè la festa sigui tot un èxit. Aquí la teniu.

  A continuació us vaig demanar que intentéssim separar les paraules anteriors per síl·labes.

  Hi ha algunes paraules que ens van costar una mica. Les recordeu? Truita, aigua, escombraries, fuet i taula. Si ens van costar és perquè hi havia 2 vocals en contacte. Per tant, vam comentar què és un diftong i quins diftongs hi ha en català.

  Vam acabar la sessió fent els exercicis 1 i 2 de l’apartat dedicat als diftongs del llibre. Demà corregirem l’exercici 2 perquè ahir no vam tenir temps de fer-ho.

  Fins demà,

  Lourdes

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share