• Dietari Intermedi 3 23/1/14

  carry onBona tarda a tothom,

   Avui la Irrene i la Isabel som les encarregades de realitzar el dietari corresponent a la classe de dijous 23 de gener de 2014.

  La Núria va començar la classe presentant-nos el bloc del Servei local de català de Castelldefels on hi havia penjat el primer dietari del curs realitzat per la Rosa i la Macarena. Va recordar la importància d’aquesta tasca ja que representa, conjuntament amb la resta de treballs complementaris, 20 punts de la nota final de la prova.

  Tot seguit, vam corregir els exercicis de la vocal neutra donant per acabada la unitat 10 del dossier i començant la unitat 11 “Treballem amb Seguretat?”. La Núria ens va parlar de Les conjuncions de coordinació (activitat 1 pàg.147) i per posar en pràctica tot l’après vam fer i corregir l’exercici 1 per parelles.

  Després, vam fer l’activitat 2 Els verbs de doble arrel (pàg.148). La Núria ens va explicar que en català, hi ha tres verbs de la segona conjugació que tenen doble arrel (s’escriu a o e): néixer (o nàixer), jeure (o jaure) i treure (o traure). Vam veure la seva conjugació i ens va donar la regla per poder aplicar-ho bé:

  • En les síl·labes tòniques s’escriu e.
  • En les síl·labes àtones s’escriu a.

  Tot seguit per parelles, vam fer i corregir l’exercici 1 per practicar aquestes normes gramaticals.

  Com a conseqüència d’aquesta activitat la Núria va haver de fer un repàs sobre els conceptes de síl·laba tònica i síl·laba àtona per aclarir molts dubtes que encara alguns de nosaltres tenim. Us recomanem revisar el tema 2 (pàg.8) La síl·laba i tema 3 (pàg.12) Les vocals a/e àtones del llibre que la Núria ens va enviar per correu electrònic “Curs de Llengua Catalana Nivell B”, que ens ajudaran a aclarir definitivament tots els dubtes.

  Finalment, la Núria va dictar unes paraules per practicar l’escriptura de la vocal neutra (a/e àtones). Aquestes paraules les hem de corregir nosaltres mateixos amb les normes d’ortografia que ja ens ha explicat i portar-les el pròxim dia.

  Recordar-vos que per a la classe de dimarts 28 de gener, hem de escriure una carta formal adreçada a l’alcalde o al regidor de cultura del Ajuntament, exposant les vostres propostes pel que fa a l’ús públic que ha de tenir la fàbrica de Can Croscat. Trobareu el model de la carta a la unitat 10 (pàg.141-143).

   

  Comentari de la Isabel: Penso que la prova final és molt important, però està generant un estrès generalitzat innecessari a tot el grup. Per a mi el més important és aprendre català amb ganes i il·lusió, és per això que, ara que estem a l’inici del curs, faig una crida a reconduir aquesta situació entre tots, inclosa la nostra benvolguda professora Núria.

  Comentari de la Irrene: trobo que aquest trimestre tenim molts deures en comparació amb el curs anterior. Sé que és una bona manera de forçar-nos a estudiar, però des del meu punt de vista, tenim poc temps per repassar tota la matèria per a l’examen final i fer els deures.

   

  Bon cap de setmana a tots i ànims!

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share