• 7a sessió Intermedi 1

  Bon dia,

  Ahir vam començar la sessió corregint els deures. A continuació, en grups vau decidir quins negocis muntareu. Són aquests:

  Us vaig passar un avís que havia patit els efectes del meu ordinador i que estava desordenat i sense accentuar: avís desordenat – sense accents Si no vau venior i voleu comprovar si l’heu fet bé, aquí el teniu: avís ordenat

  Després de comentar-ne les característiques en vau redactar un en grups. Finalment, us vaig demanar que marquéssiu tots els articles que hi apareixien i vam presentar la teoria de l’apostrofació.

  De deures vam dir que faríem l’exercici 12.1 del llibre.

  Fins demà,

  Lourdes

 1. Francisco Pernía

  07 febr. 14
  8:52 #

  Bondia, Lourdes,

  Tinc un petit dubte,vaig fer l’exercici del avís desordenat i vaig trobar la paraula ” la inaguració” , jo la vaig apostrofar i a la correció veig que es ” la inaguració”.A les notes de apostrofació veig que és El o La + vocal o Hac i és La quan la paraula es àtona,però aquesta es aguda,em pots explicar en què m’he equivocat.

  Salutacions

 2. lsubira

  07 febr. 14
  9:59 #

  Paco,

  És un bon dubte. La Montse va plantejar el mateix a classe. Efectivament, els articles EL i LA s’apostrofen quan a continuació hi ha una paraula que comença amb vocal o hac + vocal. Ara bé, en el cas de les paraules femenines (més complicades que les masculines), no s’apostrofa l’article LA quan la paraula que hi ha a continuació comença amb una i/u o hi/hu àtones (és a dir, no tòniques). És el cas de “la inauguració”. Com bé dius, és una paraula aguda i, per tant, la síl·laba tònica és l’última síl·laba de la paraula. Per tant, la resta de síl·labes són àtones. Això vol dir que “i” a “inauguració” és àtona. Per tant, l’article LA no s’apostrofa.

  Bon cap de setmana!

  Lourdes


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share