• Dietari I3 13/2/14

    libertad-pensar-actuar-L-1Avui hem començat la classe corregint els deures: l’exercici 2 de la pàgina 164.

    Hem comentat la problemàtica dels verbs velars que, encara que formin part del temari del curs següent, com que apareixia a l’exercici, la Núria ens ho ha explicat:

    Els verbs velars són tots els verbs que acaben en una “C” a la 1ª persona del present d’indicatiu. Aquests verbs s’escriuen amb “GU” en totes les persones del present del subjuntiu i de l’imperfect del subjuntiu

    jo bec (present d’indicatiu)

    jo begui               begués

    tu beguis              beguessis

    ell begui                begués

    Aquesta regla es pot consultar als itineraris d’aprenentatge.

    Tot seguit, a la pàgina 166, hem après uns quants exemples d’estructures i principis de frases que ens ajudaran a redactar un text d’opinió: per opinar sobre una temàtica, per mostrar acord/desacord, per marcar ordre, per distingir, etc…

    Després, ens hem juntat en tres grups i hem redactat un article d’opinió sobre el tema escollit a la darrera classe. Un portaveu de cada grup ha llegit l’article i els altres han hagut de detectar  quina era la introducció, la conclusió, els arguments exposats i les estructures utilitzades.

    Per finalitzar la classe, la Núria ens ha fet escoltar un àudio i hem contestat unes preguntes de comprensió oral. Convé destacar que la qualitat de l’àudio era  deplorable.

    De deures per al proper dia hem de redactar un article d’opinió escollint un dels temes desenvolupats pels altres grups. És important que aquest article estigui ben organitzat amb introducció, exposició d’arguments, conclusió i utilitzar les estructures de redacció apreses. Per al proper dimarts hem de portar impresa la unitat 14.

    Pel que fa a la meva opinió sobre el curs (Pascal) vull dir que les darreres classes són més amenes i participatives. El fet d’introduir dictats, àudios i el canvi de grups fa que el temps se’ns passi volant i sobretot ens obliga a participar més i parlar català, que d’això es tracta!

    Finalment, vull agrair la tasca de la nostra profe i tot l’interès que posa perquè ens ho passem bé tot i aprenent català.

    Pel que fa a la meva opinió (Lucia) ara m’agraden més les clases, les trobo molt dinàmiques sobretot  perquè canviem de grup i així ens comuniquen tots!

    Tambe penso que la Núria és una bona profe i molt agradable.

    Bon cap de setmana a tots,

    Lucía i Pascal

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share