1. Montse Comas

    22 febr. 14
    15:42 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    Aquesta filòsofa sosté que tots som únics i diferents, no només per naturalesa, sinó també perquè vivim experiències i prenem decisions al llarg de la vida que ens fan ser com som. Ella pensa que aquesta singularitat és bona per a les persones, però no ho és per a la societat capitalista en què vivim, i és per això que els governants i les grans multinacionals intenten uniformar-nos. La diversitat, diu, ens fa més feliços i ens completa com a persones.

  2. Víctor Díaz

    22 febr. 14
    16:34 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    La filosofa des d’una visió existencialista ens planteja la riquesa de l’individu com a cúmul d’experiències i decisions. Per Malabou, en oposició a una visió genetitzada o determinista de la condició humana, les persones són les seves vivències, les quals al llarg de la vida ens fan cada cop més únics i diferents. Així doncs, crec que ens planteja l’essència de la diversitat: tots som diferents perquè el nostre cervell, la nostra identitat i la nostra vida evoluciona i es transforma constantment com a conseqüència de les nostres pròpies experiències.

  3. Dolors Bermejo

    23 febr. 14
    18:06 #

    QUE PENSO D’AQUESTA PENSADORA A LA DIVERSITAT?

    D’una banda, estic totalment d’acord amb Malabou, quan diu que el cervell neix amb una herència genèrica, fet que canvia en el transcurs de la vida, a conseqüència de les experiències viscudes personalment cadascú i és per això que tots som diferents i únics.

    D’altra, ja no penso com ella, crec que els mitjans de comunicació i les multinacionals sí que intenten condicionar-nos, però això el podem escollir, jo crec que cadascú tria el que més li agrada fer.

  4. Agustín

    23 febr. 14
    22:07 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    Segons manifesta la filòsofa, les experiències i decisions que prenem a la nostra vida fa que un mateix sigui únic amb els seus actes, d’aquesta manera hi ha diversitat entre les persones.
    També la Sra. Malabou explica que el sistema capitalista no vol autonomisme entre la gent, sinó que tots siguem manipulables i d’aquesta manera tinguem la mateixa producció i el mateix consum.

  5. David

    24 febr. 14
    12:53 #

    Que ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    La filosofa, explica com l’esser humà neix amb una herència genètica que pot ser modificada amb les vivències personals del dia a dia i pot fer canviar les conductes establertes genèticament.
    Totes aquestes experiències aporten riquesa i determinen com serem en un futur.
    Planteja que avui les persones són educades per ser un més i no s’aposta per les persones úniques, en definitiva, la pensadora diu que s’ha de ser nosaltres mateixos i no com volen que siguem.

  6. ines gimenez franco

    24 febr. 14
    20:49 #

    L´opinió de Catherine Malabou és que tots som únics i irrepetibles. Encara que tinguem una part genètica que ens defineix, som el que som per les experiències viscudes i les eleccions preses.
    Des del seu punt de vista, per ser més persona, hem d´estimar-nos i valorar-nos amb les nostres particularitats i no deixar-nos uniformar per un sistema capitalista al qual convé gent amb por a ésser diferent.

  7. Montse Bellot

    25 febr. 14
    18:14 #

    Després de llegir aquest l’article de la filòsofa Catherine Malabou, hi han certs punts que no comparteixo.
    En primer lloc estic d’acord de que la paraula ajuda a curar traumes, això ja es sap desde Freud, però no estic d’acord en la justificació que dona la filòsofa Catherine en la que diu que: “ Al expressar un trauma en paraules tornes a traçar la sinapsis i així aconsegueixes que sigui cada cop menys profunda”, aquesta explicació la trobo incoherent ja que a mesura que repeteixes una experiència el que fas es reforçar la sinapsi i que et sigui més fàcil evocar aquest fet. Des de el meu punt de vista l’expressió d’un problema en paraules, afavoreix ser conscients de sentiments inconscients, obtenir punts de vista diferents i promoure assumir fets passats que no pots modificar. Crec que més aviat en el sistema neuronal es crearien noves sinapsis, enlloc de reforçar les velles.
    Comparteixo la idea de que en la nostra societat a efectes pràctics es tendeix a uniformitzar els gustos o pensaments de les persones, però m’agradaria pensar que nosaltres com a persones adultes tenim cert criteri i no crec que aquesta uniformització vingui totalment imposada desde per l’exterior . Opino que les persones dins la nostra individualitat som també ésser sociables i busquem formar part d’un grup, per lo que a vegades conscient o inconscientment ens uniformitzem nosaltres mateixos.
    Finalment, crec que “els extrems mai són bons” i opino que la qüestió es saber buscar l’equilibri entre la individualitat i la tendència a la grupalitat, que ens faci sentir bé i ens deixi créixer com a persones.

  8. Pilar Amat i Vallès

    25 febr. 14
    19:20 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    Ens diu que tothom neix amb una herència genètica i tot i això, el nostre desenvolupament serà modificat per la nostre experiència al llarg de la vida. També ens fa raonar amb nosaltres per tal de valorar-nos, tan individualment com col·lectivament. Hem de triar les noves conductes i vivències per créixer com a éssers humans i modificar el pensament i les conductes futures.

    El pensament i la formar de actuar ens farà ser més diversos i ens donarà més força perquè la nostra veu sigui escoltada i poder millorar el nostre entorn i el de qui ens envolta.

  9. Conxi Jiménez

    25 febr. 14
    19:37 #

    La filòsofa aporta un punt de partida clau: constatar que només el 5% de l’energia del cervell s’utilitza en activitats conscients, predictibles. Pel motiu esmentat, suposar que qualsevol sistema (capitalista o no) format per homes i dones amb cervell, pugui uniformar tota una societat plena de diferències no conscients, potser és inviable. La diversitat navegarà sempre sota les aigües del que es pretén sigui “políticament correcte”.

  10. Anna Izquierdo

    26 febr. 14
    22:23 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    La filòsofa, Catherine Malabou, en aquest article és contradeix en alguns punts i com ha dit la companya Montse Belloc, el raonament que té referent a la sinapsis és incoherent i no té clar del que està parlant.
    Jo crec i afirmo amb tota la fermesa que cadascú de nosaltres som irrepetibles i únics.Tenim ànima la qual ens fa ser especials, diferents, irremplaçables uns dels altres la qual cosa depen de nosaltres mantenir-nos en aquesta posició.

  11. Carles Imbernon

    27 febr. 14
    14:38 #

    Catherine Malabou ens obre la porta a concebre’ns com a éssers únics i irrepetibles, perquè ho som. Cadascú ha d’entendre’s com el cúmul d’experiències viscudes en funció de les decisions preses al llarg de la vida; això ens fa conscients de la nostra singularitat i enriqueix la diversitat. Tanmateix, aquesta visió contravé la uniformització a què ens aboca el sistema, que es dóna. Però no puc evitar fer-me la següent pregunta, tot recordant l’entrevista al pedagog Yaacov Hecht: és només una qüestió de singularitat i de potenciar les facultats que s’adverteixen d’una persona o, també, que els recursos disponibles per fer-ho no són suficients ni adients?

  12. lourdes carreras

    28 febr. 14
    13:32 #

    Penso que la pregunta que se’ns planteja conté, paradoxalment, la resposta, perquè en tant que aportació esdevé coneixement i enriqueix la diversitat.
    Darrerament penso molt en “1984”, la novel•la d’en George Orwell i aquesta entrevista m’hi ha fet tornar a pensar. Intenten que perdem la singularitat i que la nostra espiritualitat mori sota l’aclaparadora força del consumisme; però el nostre petit jo singular sempre treu la veu per un foradet i prova de dir: “Només tracto de ser persona”.
    El fet objectiu és que som diferents els uns als altres, perquè tenim ànimes distingibles i cervells únics, dins uns cossos que acostumen a tenir les mateixes peces però de diferents colors, mides i maneres. Tot en nosaltres lluita per trencar la cadena que ens vols lligar al soma opiaci del” món feliç”de Huxley, a l’acció sense reflexió. Aconseguirem desfer-nos-en sempre i quan – i crec que aquí tindríem discrepàncies amb la filòsofa- tinguem oportunitats.

  13. Angy

    02 març 14
    0:38 #

    “El sistema no necessita que siguem únics sinó, simplement, un de més”. La filòsofa, Catherine Malabou, defensa el contrari d’aquesta asseveració, el sistema vol crear persones en sèrie que no tinguin un pensament diferent, millor dit, que no pensin. Malauradament tot el que ens envolta fa que portem una vida més o menys monòtona -treball, consum…-. Hem de lluitar per la nostra llibertat, de pensament i d’obra. Realitzar-nos en allò que ens motivi, no per sentir-nos diferents a la resta, dir “diferents” no vol dir millor. Si cadascú de nosaltres trobara allò en el que poder desenvolupar les particularitats que com a persona individual tenim seríem més feliços i la societat en general es beneficiaria d’aquesta situació.

  14. Maria Pilar Gil

    02 març 14
    9:31 #

    La Catherine Malabou ens explica que el nostre cervell és el centre de la vida. Si el cervell mor, la persona també. Aquest òrgan fonamental en la nostra vida és un gran desconegut, sempre hem pensat que no s’aprofita la seva capacitat però sembla ser que sí, el que passa que només un 5% de la seva activitat és per tasques conscients. Cada decisió presa condiciona la resta de la teva conducta, i tots els actes que fem ens perfilen com a individu diferenciat de la resta, únic la qual cosa contrasta amb la societat que ens envolta que intenta tenir individus homogenis.

  15. Noemí

    02 març 14
    19:50 #

    La filòsofa Catherine Malabou argumenta que naixem amb una genètica donada però són les experiències que ens succeeixen al llarg da la vida les responsables de la nostra personalitat.
    És per això que cadascú és diferent i únic, tot i que la societat intenta globalitzar tothom i convertir-nos en éssers amb les mateixes inquietuds i peculiaritats.

  16. fran

    04 març 14
    12:01 #

    Per començar, la pensadora parla de la importància del cervell en la vida de les persones ja que es qui elegeix com serà la nostra vida.
    Per culpa dels patrons que intenta imposar la societat, volen que siguem tots iguals, ens volen marcar com hem d´actuar i fins i tot dominar. Per aquest motiu, serà la diversitat el que ens farà diferents i únics ja que ens enriquirà a nosaltres mateixos com a persona i a la resta que ens envolta.

  17. Albert Martínez

    04 març 14
    13:17 #

    QUE ENS POT APORTAR AQUESTA FILOSOFA A LA DIVERSITAT?
    La filòsofa Catherine Malabou afirma que cada ésser humà crea el seu jo interior a partir de les experiències i decisions viscudes al llarg de la seva vida, és a dir, cada persona és allò que viu. També exposa que el sistema actual exigeix que totes les persones tinguin i segueixin una conducta patró, per tal que una minoria es beneficiïn d’una gran majoria. Destaca que la diversitat és enriquidora, ja que cada individu pot aportar experiències úniques i les sensacions obtenides són úniques e intransferibles. Així doncs, valora la diversitat com un aspecte positiu i essencial a partir del qual podem arribar a viure una vida plena.

  18. Mireia Benito

    04 març 14
    18:23 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    Segons la pensadora, les persones som el resultat del conjunt de les nostres experiències juntament amb les nostres decisions. Aquestes alhora propicien o determinen conductes futures. Som el que hem viscut; un clar exemple és el d’un artista, ja que les seves obres d’art seran una síntesi i una reproducció de les seves vivències. Així, tots som diferents, però el problema és que la nostra societat capitalista està molt manipulada pel marketing que fan les empreses, que tenen com a objectiu homogeneïtzar-nos, perquè d’aquesta manera som molt més manejables. Per tant, créixer com a persones consisteix en ser cada cop més diferent als altres, perquè la diversitat és una gran font de coneixement i desenvolupament.

  19. Anna Balada

    04 març 14
    18:47 #

    Catherine Malabou ens posa de manifest que cada un de nosaltres som únics. I ho som gràcies a la suma de les experiències viscudes al llarg de la nostra vida. Aquestes experiències i totes les decisions que prenem és el que ens fa ser singulars i diferents de la gent que t’envolta.
    Per contra, el sistema capitalista té la necessitat de crear éssers humans en sèrie. És a dir, que pensin, consumeixin i que visquin segons els patrons imposats, anul•lant el poder de decisió i, en definitiva, la personalitat de cadascú.

  20. Laia

    04 març 14
    20:23 #

    QUÈ ENS POT APORTAR AQUESTA PENSADORA A LA DIVERSITAT?

    Segons la pensadora, naixem únics i durant la nostra vida anem sumant experiències i prenent decisions que acaben conformant el nostre “jo”. Tot i així, hem de tenir en compte que la societat capitalista en la qual vivim ens indueix a seguir uns patrons que ens allunyen de la originalitat i la exclusivitat. És per aquest motiu que la pensadora considera que la diversitat ens enriquirà i ens farà més feliços, tenint en compte que cada individu és únic i irrepetible.

  21. Jaume C.

    05 març 14
    22:42 #

    Què ens pot aportar aquesta pensadora a la diversitat?

    Segons la filòsofa francesa, Catherine Malabou, som únics i diferents a causa de les experiències viscudes i les decisions preses en les nostres vides.
    Si ajuntem diferents experiències i decisions ens aporten diversitat ( multitud de coses diverses.) Tot i així, segons la filòsofa, vivim en una societat capitalista amb un alt poder d’inducció cap a la homogeneïtzació per ser més manejables, és a dir, ser més tristos.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share