• S3__Dietari 14/05/14

  Benvolguts companys,

  Avui, dia 14 de maig, la classe de català ha estat molt intensa, es nota que estem molt a prop de l’examen i que tenim ganes de treballar.

  Bé, a continuació us mostrem el resum del que hem fet a classe.

  En primer lloc hem corregit les frases del dictat que vam fer a la classe anterior, amb paraules acabades en P/T/C i B/D/G.

  Tot seguit hem completat les formes verbals que faltaven en un text d’un correu electrònic, corresponent a l’activitat 3 de la pàgina 111 del llibre BARCANOVA (fotocòpia entregada per la Núria).

  Seguidament hem realitzat un exercici d’alguns verbs de la segona conjugació i hem repassat la formació de l’imperatiu. Com a nota important la Nuria ens ha indicat que el quadre explicatiu amb fletxes referent a la formació de l’imperatiu tenint present les terminacions del present d’indicatiu i present del subjuntiu (pàgina 112 del llibre BARCANOVA, fotocòpia lliurada per la Núria) es pot aplicar a la majoria dels verbs i això ens facilitarà la tasca.

  Després de l’atipada de verbs hem repassat les diferències entre les escriptures de “perquè”, “per què” i “per a què” mitjançant la realització d’un exercici a classe (pàgina 115 i 116 del llibre BARCANOVA, fotocòpia lliurada per la Núria).

  Per finalitzar, hem vist l’oració condicional (pàgina 96 del llibre del nivell C) i com usar els temps verbals. Estigueu a l’aguait que la Núria ha remarcat que això té moltes possibilitats de sortir a l’examen. No val a badar!

  I per últim reprenem els verbs realitzant un altre exercici (pàgina 97, exercici 1, del llibre del nivell C).

  Això ha estat tot per avui, recordar que per al dilluns s’ha de portar impresa la unitat 5, fer l’article d’opinió sobre un tema relacionat amb el trànsit i l’exercici 3 de la pàgina 97 del llibre del nivell C.

   

  Fins dilluns i que us sigui profitós el cap de setmana!

   

  Maria i Joan

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share