• S3__Dietari 19/05/14

  seguretat viàriaBenvolguts companys,

  Avui, dilluns 19 de maig, hem començat la classe fent entrega de l’article d’opinió que s’ha de publicar a El semàfor,en referència a la seguretat viària i a la conducció responsable, per tal de reduir els accidents de trànsit.

  És l’activitat final de la Unitat 4 “Per una conducció responsable”, que amb això donem per finalitzada.

  Tot seguit, hem fet la correcció de l’exercici que vam començar divendres passat, on havíem de triar entre una sèrie de verbs de la tercera conjugació, els que eren incoatius o purs. (Pàgines 97-98 del Nivell C)

  A continuació, la Núria ens ha repartit un full de morfosintaxi, amb els pronoms febles “en” i “hi”, on es parla de la substitució de complements per “en” i “hi” així com algunes remarques, com els complements de manera, predicatius o circumstancials. Podem trobar una ampliació de les explicacions al llibre del Nivell C, a la pàgina 107. Tot seguit hem fet un parell de exercicis on havíem de substituir els complements pel pronom feble corresponent, o bé omplir els buits amb el pronom.

  Com a nota a remarcar que ens ha fet la Núria, indicar que els diftongs “eu” i “iu” al final de verb es consideren com a consonant.

  Un cop acabada la correcció, hem estat comentant una estona el tema de la prova final, i com està estructurada, i hem recordat que podem veure models de proves homologades a la pàgina http://www.cpnl.cat/cursos-catala/manuals.html , així com enllaços a l’estructura de la prova, prova, model de correcció i models d’àudio. Ens haurem de posar les piles per tal de fer-ho el millor que puguem!

  Finalment, per acabar la classe d’avui, hem iniciat la unitat 5, “Mou-te amb nosaltres i la natura”, començant per l’activitat 2, on havíem de descriure breument una sèrie d’activitats que podien fer els veïns del barri, adequant-les a cada franja d’edat. Un cop feta, i en grups de tres o quatre, havíem d’escollir l’activitat que ens agradés mes, indicant els motius per haver-la escollit.

  I amb això, ha arribat l’hora de plegar i acomiadar-nos fins dimecres, on continuarem amb l’activitat frenètica per tal d’acabar el temari abans de la prova. Aprofiteu el dimarts!

   

  Josep Lluís

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share