1. Juana

  01 nov. 14
  13:05 #

  LA ECOPSICOLOGIA ESTÀ DE MODA

  Ara que està tan de moda l’ecologia, no podia faltar l’anomenada ecopsicologia. Segons els seus ideòlegs, seria aquella que ens ajudaria a comprendre la connexió d’integració de l’home amb el seu entorn natural. Critiquen a més –i no és la primera vegada- que l’explotació de la natura per part del capitalisme imperant ens condueix cap a una civilització que els anomenen “tòxica”. Tot això està molt bé, si no fos perquè, encara que sigui una idea assenyada, és molt difícil de solucionar.
  El problema radica en què, per tal de resoldre el problema de la contaminació ambiental, senyalen com a mesura canviar l’actual sistema econòmic capitalista. Però per fer això caldria lluitar amb plantejaments també de caràcter econòmic, és a dir, que les mesures mediambientals també resultessin beneficioses des d’un punt vista monetari. Cas contrari, la lluita es presenta àrdua i complexa. Per exemple, en l’actualitat existeix el protocol de Kioto, que és un acord de bones intencions per part dels governs per tal d’aturar l’índex de contaminació produït per les indústries. Els països signants estan obligats a pagar unes taxes en funció de la contaminació produïda, No obstant això, els Estats Units, el país amb major emissió de gasós de l’anomenat efecte hivernacle, no ha ratificat encara el protocol.
  Conscienciar a la gent de la necessitat de respectar al medi ambient és fàcil, però conscienciar a les empreses és difícil. I encara que les empreses estan formades per persones, una cosa és el que es predica, i una altra que es porti a terme. Si aconseguíssim tenir una col•laboració més global de la gestió de recursos, si els països no lluitessin entre sí per tal d’aconseguir beneficis econòmics, potser aleshores podríem començar a tenir esperança. En canvi, mentre els acords internacionals, com el del Kioto, no puguin portar-se a terme, la tendència de l’home depredador envers el seu entorn no s’aturarà.

  Juana Velasco
  (comentarista d’un diari, article d’opinió)


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share