• Elemental 2. Verbs de la 3a conjugació

    En primer lloc, us vull felicitar per les exposicions orals que esteu fent. Tal com vaig comentar a classe, el més important és la fluïdesa i que us acostumeu a parlar català en públic, així anireu agafant confiança i seguretat per parlar català fora de l’aula.

    Elemental 2 EO Gaby

    Elemental 2 EO Coralia
    Enhorabona a tots i a totes!

    A més a més, estem aprenent moltes coses que no sabíem sobre els productes que heu escollit. Us deixo les fotos de l’exposició de la Gaby sobre la farina de blat precuit i de l’exposició de la Coralia sobre el gofio canari.
    Podeu fer aquest exercici:
    Jo no sabia que…

    També vam escoltar l’àudio 27. pàg. 95 del llibre Passos 2 i vau fer aquest exercici:

    CO Unitat 3
    L’àudio el podeu trobar en el blog, a l’apartat de Recursos per a l’aprenentatge (Comprensions orals Elemental 2 Passos).

    Per acabar la sessió de dijous, vam jugar al joc dels vaixells per repassar el present de subjuntiu dels verbs de la 3a conjugació. Va ser una mica complicat perquè no hi ha cap norma per saber si un verb acabat en -IR es conjuga com DORMIR o com SERVIR. Us passo aquesta llista amb la primera persona del present de subjuntiu dels verbs que van sortir perquè sapigueu quin model de conjugació segueixen.

    SERVEIXI
    DORMI
    FREGEIXI
    LLEGEIXI
    ROSTEIXI
    BULLI
    FARCEIXI
    AMANEIXI
    ENROSSEIXI
    AFEGEIXI

    Fins la setmana que ve!

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share