• Intermedi 1 ( 9a sessió)


  cdn.pixabay.com/photo/2016/11/15/07/57/group-1825513_640.jpg

  El resum d’aquesta setmana és curt, ja que dimecres no vam tenir classe perquè era festiu.
  Així, doncs, dilluns vam recordar la qüestió del tractament formal i informal que donem al receptor o receptors dels nostres textos. A continuació, vam escriure en un full un tipus de tractament, per ex.: TU, VOSALTRES, VÓS, VOSTÈ o VOSTÈS. A sota, alguns verbs en la persona corresponent, els possessius adequats i els pronoms febles també adequats. Vam enganxar-nos el full al davant.
  Després, per parelles vam parlar amb el company o companya utilitzant el tractament que prèviament havia escrit en el full. Al final, l’activitat va servir per treballar oralment aquest tema i alhora per conèixer-nos una mica més.
  Seguidament, en grups vam observar dues invitacions: una formal i l’altra informal. Vam marcar en els textos les paraules que ens demostraven el grau de formalitat. Per ex.: pronoms febles, formes verbals…

  Per a la setmana que ve, heu d’escriure almenys una invitació del tipus que vulgueu o si teniu temps, podeu escriure una invitació formal i una altra d’informal.

  Si voleu saber quines són les característiques d’aquest text:
  La invitació
  Fins dilluns.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share