• C2 15a sessió

    Resum en pijama

    Comencem la classe i en Jaume ens pregunta a cadascú amb què ens vam quedar de la classe anterior. A continuació, es va fer referència a la utilitat d’expressions de lloc i de temps que en llengua catalana es fan servir ( com eines gramaticals connectores o de connexió) per millorar la descripció de fets.  Es poden utilitzar en una conversa  i en un escrit. També ens va explicar com fer un bon resum d’un text. Ens va dir que sols és necessari una quarta part. Un bon resum ha de ser breu, objectiu, coherent, fidel  i  rellevant.

    Es tindrà en compte evitar els paràgrafs frase o totxo i eliminar el  fals punt i a part. El Jaume ens va fer aixecar de les cadires i va dir que forméssim dues files, els que utilitzem pijama  i els que no l’utilitzem. En un moment de relax, vam haver d’ajuntar-nos amb la lletra A o B com nom representant, i separar-nos quan ens ho deia en Jaume.

    Com a tema pendent, va quedar per a dijous exposar les propostes que utilitzaríem per endevinar l’escala de cada grup: on es troben en el mapa, el més ràpid possible, i amb una ronda de preguntes i respostes. I ja per últim, en Jaume va formar grups. Cadascú va rebre un paràgraf d’una part del text. Havia de resumir-lo. Després, ens vam reunir un component de cada equip per ajuntar els diferents resums.

    Postal del Jordi

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share