• C2 22a sessió

  Els kiwis repel·lents

  Extreta d’ https://morguefile.com/photos/morguefile/5/kiwi/pop, autoria de xenia

  Tornar a la rutina després de les vacances sempre és dur, però si comença amb una sorpresa, ho fa més agradable. En aquest cas, va ser  la incorporació d’una alumna nova, la Meritxell.

  Per fer l’acollida a la Meritxell més càlida i facilitar que ens pogués conèixer una mica, en Jaume va proposar una activitat. Consistia a posar en un paper cinc característiques nostres, precedides de “jo soc”. A continuació,  vam ficar-lo a una bossa i cadascun dels alumnes va agafar-ne un. Amb la descripció que hi havia al paper havíem d’esbrinar de qui es tractava.

  El joc del dia va ser La macedònia; per poder jugar-hi, ens vàrem dividir en cinc grups:  les taronges, les pomes, els plàtans, els mangos i els kiwis. Quan tothom va tenir clar a quin grup pertanyia, el Jaume va començar-lo. Per deixar d’estar al mig, persona qui parava deia el nom d’una fruita. Els qui l’havien triada s’aixecaven i havien de canviar de cadira. La darrera persona que quedava dempeus parava. Si la persona que parava deia macedònia,però,  tothom s’aixecava, i era més fàcil, o no, trobar un lloc per seure-hi.

  Aprofitant que el nom d’un grup era els kiwis, en Jaume va poder fer una explicació de neologismes i barbarismes. Kwi es pronuncia com si, en lloc d’haver-hi una ve doble, hi hagués una ve baixa. Aquesta explicació va fer que un alumne fes un exemple amb una excepció, cosa que va fer que la classe rebés el nom d’: Els Repel·lents.

  Print Friendly, PDF & Email

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share