C2 10a sessió
Núm. Expedient: 01
Subdirecció Operativa de la Policia
Ref.: #c2cast19
RELACIÓ DELS FETS
18.OO h: Comença la sessió. Entrem tots a la sala i un tècnic està ordenant les cadires meticulosament –el que no sap és que no trigarem a desendreçar-les. És una sessió amb molt poca afluència de refugiats; segons sembla, han decidit celebrar la castanyada encoberta. Som només 14 refugiats. El professor ens pregunta què ens ha semblat la sessió anterior.
18.05 h: El professor ens fa tancar els ulls i posar-nos a dormir. Comença a demanar per l’agent X i després per l’agent Y. De sobte, noto com algú em toca l’esquena, així que aixeco el cap. M’ha tocat! Avui seré jo l’agent X! La veritat que m’ho imaginava: amb tan pocs refugiats tenia moltes probabilitats de ser l’escollit.
18.10 h: El professor ens agrupa en quatre grups. Reparteix fragments de la sessió anterior de l’agent X perquè els corregim, mentre escoltem el bolero Si tu me dices ven.
18.30 h: Ens planteja una pregunta: Com hem de llegir en veu alta? Per respondre aquesta pregunta ens ensenya dos vídeos de Youtube:
– Eines de lectura en veu alta: aspectes fonamentals https://www.youtube.com/watch?v=qVpUA4j-QJY
– Eines de lectura en veu alta: l’organització del text https://www.youtube.com/watch?v=w6YsFUXrBZA
Després de mirar els dos vídeos, aprofitant els grups que ja estan formats, el professor ens convida a plantejar-nos quins serien els conceptes que hauríem de valorar d’una lectura en veu alta. Després d’una posada en comú, decidim que són ritme, entonació, commoure/convèncer i èmfasi.
18.50 h: Escoltem un fragment d’una crònica radiofònica de Teresa Pàmies, concretament del minut nou al quinze:
https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/dies-de-radio/els-boleros-de-teresa-pamies/audio/1040844/
19.00 h: Ara ens toca a nosaltres puntuar la crònica que hem escoltat.
19.10 h: Arriba l’hora de jugar! Avui jugarem a un joc anomenat EL COCOTER, tracta de representar per grups una paraula imitant la forma de les lletres. Cada grup intenta fer-ho el millor possible, fins i tot hi ha grups que són capaços de representar en persona la “ç”!
19.20 h: Tornem a treballar amb la nostra crònica radiofònica. Aquesta vegada haurem de revisar-la individualment per afegir al final la cançó que vam escollir.
19.30 h: Sorpresa! Ara haurem de llegir la crònica en veu alta i mentrestant un altre company ens gravarà per poder avaluar-nos com vam fer amb la crònica de Teresa Pàmies que havíem escoltat abans.
19.50 h: Finalitzem la classe d’avui i el professor ens encomana deures pel cap de setmana. Haurem de descobrir: on es troba Seta? Què és? A quants quilòmetres es troba el nostre camp de refugiats de Seta? Per què ens trobarem a Seta?
A més, ens convida a enviar per correu electrònic la nostra crònica radiofònica que hem gravat avui a la classe.
19.55 h: Reclamem les pàmies que hem guanyat a la classe anterior, ja que necessitem aquests diners per poder sortir alguna vegada del camp de refugiats.
20.00 h: Finalitza la classe amb la cançó que sembla que formarà part de la nostra banda sonora del curs: Milionària de Rosalía.
CONCLUSIONS
Cada vegada ens trobem més a prop d’aconseguir la nostra llibertat. Haurem de continuar treballant de valent per guanyar pàmies i poder sortir d’aquest camp. El que no sap el professor és que farem tot el que sigui possible per tal de sortir sans i estalvis d’aquesta aventura.
Agent X
Regió de Llenguadoc-Rosselló
………………., 31 d’octubre de 2019
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.