Arxiu per març, 2021

  • T’agraden els jocs de taula? No et perdis JOCen10, el concurs pioner de tutorials de jocs de taula en català!

    Hi pots participar fins al 26 d’abril!

    Adreçat principalment a joves majors de 18 anys, el concurs busca la participació de persones interessades tant en els jocs de taula com en la difusió de continguts a través de les xarxes socials.

    Tal com explica en el vídeo promocional la youtubera Juliana Canet, la dinàmica del concurs consisteix a enregistrar vídeos tutorials que expliquin el joc de taula en català, durant deu minuts com a màxim. El joc de taula escollit ha de formar part del catàleg de jocs de les empreses col·laboradores del programa ‘I tu, jugues en català?’ El catàleg de jocs es pot consultar a /jocs/com-participar-hi/

    El concurs tindrà lloc del 29 de març al 26 d’abril. A partir del 3 de maig es podran veure tots els tutorials al canal de YouTube del programa ‘I tu, jugues en català?‘ que compleixin les bases del concurs (/jocs/concurs-joc-en-10/)

    El jurat estarà format per un representant del Consorci i especialistes del món del joc i de les xarxes socials: Oriol Comas, expert en jocs i director del Festival del Joc Dau; Ariadna Cid, presidenta de l’Associació Lúdico Cultural Stronghold; Juan José Peña, propietari de la botiga Kaburi Rol & Games; Clàudia Rius, periodista cultural i creadora de continguts audiovisuals, i Long Li Xue, youtuber. Entre els premis, destaca un IPad, una subscripció a Filmin.cat i vals de compra a les botigues de la cooperativa Abacus.

    L’acte de lliurament de premis del concurs JOCen10 tindrà lloc el 28 de maig de 2021, Dia Internacional del Joc. El primer i el segon tutorial guanyadors seran escollits pel jurat. El 3r tutorial premiat serà el resultat de la valoració del públic.

    Share

    Article complet

  • Bàsic 2 (dl. i dc. de 9 a 11 h) 15a i 16a sessió virtual

    Imatge d’Andrés Carlo en Pixabay

    Aquesta setmana hem continuat treballant el mode imperatiu.
    Dilluns vam veure com es forma l’imperatiu. Si voleu saber-ne més:
    El mode imperatiu

    Aquí teniu una presentació general dels verbs, que potser us pot resultar útil:

    Si voleu comprovar si domineu els verbs:
    Conjugar verbs

    Vam acabar de corregir els exercicis per practicar HI HA/N’HI HA.

    Dimecres vam corregir la recepta de la crema de sant Josep. Hi faltaven imperatius i algun pronom. Vam estar parlant que en els vostres països també es fan postres amb ingredients similars, però que reben altres noms. Quina gana, no?

    De deures per a la propera sessió heu de pensar una anècdota que us va passar en un viatge, en un restaurant, practicant esport… per explicar-la als companys i companyes.

    També heu d’escriure la biografia (70/100 paraules) d’una persona o personatge important per a vosaltres i heu de fer uns exercicis de repàs del passat, que us vaig enviar per correu electrònic.

    Fins dilluns!

    Share

    Article complet

  • Vols jugar amb nosaltres per commemorar el Dia Mundial de la Poesia?

    Bon dia,

    El 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-lo us proposem que participeu en un joc virtual de preguntes i explicacions de curiositats sobre l’obra del “príncep dels poetes”.

    Us animeu a jugar-hi? 

     

    Share

    Article complet

  • Bàsic 2 (dl. i dc. de 9 a 11 h) 13a i 14a sessió

    Imatge de Selver Učanbarlić en Pixabay

    Dilluns vam començar repassant l’entrada de la setmana anterior. Vam escoltar la cançó Jo mai mai i vam parlar de com podria acabar la història.
    Després, en grups, vau contestar un test amb preguntes del tipus: Has vist mai…? Vam observar que hi ha paraules que són negatives però que en oracions interrogatives, per ex., tenen un sentit positiu. Per ex., mai pot significar alguna vegada.
    Vam posar en comú les respostes i vam descobrir alguns “secrets” dels companys i companyes.
    Per acabar la classe vam comentar algunes frases, dites per dones, per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

    Dimecres vam iniciar la sessió parlant de com escrivim els pronoms febles i on els col·loquem. La veritat és que no tenia pensat treballar aquesta qüestió, però va sorgir el dubte a classe i després vaig elaborar aquest document. Col·locació dels pronoms i escriptura

    Espero que us sigui útil!

    A continuació, en grups, vau estar parlant de dones que us inspiren. Havíeu de dir perquè us inspiraven. Aquí teniu els personatges que van sorgir:
    Dones que inspiren

    També havíeu de fer uns exercicis de repàs de: HI HA/ N’HI HA. Crec que alguns grups no van tenir temps de fer-los. Només heu de fer els exercicis 1, 2 i 3. Els corregirem a classe dilluns.

    Per acabar, heu de contestar unes preguntes sobre la lectura de la família de Dalí.
    CL Els Dalí de Figueres

    Fins dilluns,

    Share

    Article complet

  • Commemorem el Dia Internacional de la Dona amb una llista temàtica a Spotify

    El Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Internacional de la Dona posant èmfasi especial en la música en català interpretada per dones o amb temàtica reivindicativa al voltant de la dona.

    Un total de 32 temes musicals protagonitzen la llista 8M del Consorci, que conté intèrprets destacades com Andrea Motis, Roba Estesa o Rosalia, entre moltes altres.

    El Consorci contribueix, així, a fer més present una mostra de la important aportació professional de les dones en el sector cultural, que en ocasions s’ha vist invisibilitzada o relegada a un segon terme.

    El compte CPNL a Soptify, creat el mes de febrer, ja compta amb prop de 1.300 seguidors; disposa de 17 llistes de temàtiques diverses i, en total, pot reproduir unes 900 cançons.

    A banda de la nova llista dedicada al Dia Internacional de la Dona, s’hi poden trobar llistes d’estils musicals concrets, peces per acompanyar en determinats estats d’ànim o per aprofundir en la cultura i la història del país

    Enllaços relacionats

    Share

    Article complet

  • Bàsic 2 (dl. i dc. de 9 a 11 h) 11a i 12a sessió virtual

    Imatge de Michal Jarmoluk en Pixabay

    Aquesta setmana hem continuat treballant els verbs en passat.
    Dilluns vam començar repassant l’entrada al blog de la setmana anterior. Després vam omplir els buits de la cançó Al mar.
    A continuació, en grups, vau completar unes frases utilitzant el passat perifràstic.
    Per acabar, vam repassar les contraccions.
    Les contraccions

    Dimecres vam posar en comú totes les frases que vau escriure dilluns en passat perifràstic.
    Després, en grups, vau completar dos exercicis per practicar el passat imperfet i el passat perifràstic. Ja us l’havia passat per correu electrònic.
    Per acabar, vam veure com es forma el participi dels verbs regulars i també alguns participis irregulars.
    Participis irregulars
    Passat perfet

    Per a la propera sessió heu d’escoltar aquesta cançó:

    I també heu de llegir aquesta biografia:
    Els Dalí de Figueres

    I per acabar heu d’escriure el vostre diari personal del cap de setmana:
    Diari personal

    Bon cap de setmana!

    Share

    Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share