• S3 primera sessió

    Hola!

    Amb aquesta entrada queda inaugurat l’S3 al bloc!

    Dimarts ens vam conèixer i ens vam presentar. Després, en grup, vam estar parlant de tot el que ens preocupa d’aquest curs i vam fer propostes sobre com volíem que fos l’avaluació.

    Les coses que ens preocupen són, entre d’altres:

    la fluïdesa, l’ortografia, la gramàtica, els pronoms, la prova… i passar-ho bé!

    Us vaig fer cinc cèntims de com seria el curs i pel que fa la prova us vaig passar l’enllaç al model d’examen perquè així ja el podeu fer. Aprofito per deixar-vos-el aquí.

    Vam acordar que l’avaluació estaria formada pel dietari  i per dues feines extres, que encara hem de determinar. Avui us passaré un calendari per decidir quan us toca fer el dietari i amb qui.

    L’última part de la classe la vam dedicar a la història sense final, recordeu?

    Primer la vam llegir en veu alta i després, en grups de 4, vam pensar possibles finals i els vam llegir als companys. Quan us vaig llegir el final “original” ens vam quedar una mica parats, no? Tan bonic que semblava tot… Us deixo tota la història, amb final inclòs, per si la voleu rellegir.Abans no s’espatlli la tarda_ història

    També vam dir que penjaríem al bloc els finals que havíeu redactat. Per tant, podeu afegir el vostre final com a comentari a aquesta entrada. També us vaig demanar que penséssiu quina creieu que és la moral d’aquesta història. Propostes?

    I fins aquí el primer dia.

    Ens veiem aquesta tarda!

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Alicia breilh

    17 oct. 13
    15:43 #

    Final que havíem redactat: La parella pensa que esta fent alguna cosa malament, s’han donat una altra oportunitat i tornan a probar.

    La Moral d’aquesta historia:
    Influencia de les pel.lícules en les persones: La imaginació fa que la parella espere molt mes de un peto como si fos una pel.licula.

  2. Juncal

    17 oct. 13
    15:53 #

    Aquest és el final del meu grup:

    “Després d’aquest petó, i alguns altres, van passar els anys i cadascú va fer la seva vida, un dia, per casualitat, es van trobar i en mirar-se van recordar aquell primer petó.

    I a la seva memòria, en aquell moment i en aquell lloc, si sonaven les campanes.”

    Crec que el missatge de la història és la sorpresa, els protagonistes, i nosaltres, estem esperant un final de pel · lícula però la vida no és així, la vida és improvisació i i d’això parla també el nostre final, La memòria si és com les pel · lícules, i posa música als records.

  3. Sole Camarena

    17 oct. 13
    16:31 #

    Final segons el nostre equip:

    Malgrat la sorpresa del resultat d’aquest primer petó, novament ho proven, en un altre intent espontani, per així trobar les sensacions no viscudes, deixant-se portar pel moment.

    Opinió personal:
    Penso que la moral d’aquesta història és molt materialista, deixant de costat els sentiments, i valorant únicament els resultats físics, que sense menysprear-los, si les satisfaccions són de cos i ment estem més prop de la plenitud.

  4. Gloria

    17 oct. 13
    16:40 #

    Final:
    Encara que l ‘experiència no hi va sortir com esperaven, tots dos, decideixen donar-se una segona oportunitat. Qui sap? Potser la propera vegada vagi millor.
    Comentari:
    Em sembla que estem massa influenciats per la “realitat” que les pel·lícules ens transmeten.

  5. Isabel Vaquera Cruz

    17 oct. 13
    17:14 #

    El final pensat pel nostre grup ja l’ha penjat la Sole.

    El final “real” de la historia m’ha semblat una mica trencador, respecte del to general del text. Tot i així, crec que el primer petó, i per tant, la primera aventura amorosa, ha de tenir aquell punt romàntic que en moltes pel.lícules surt potser una mica massa endolçat, però són aquests moments màgics els que perduren a la memòria.

  6. Pilar Turienzo

    17 oct. 13
    17:41 #

    Aquesta història representa un altre “mite del amor romàntic. Aquesta concepció de l’amor es basa en una sèrie de creences que tots tenim interioritzats com aquesta experiència poc menys que celestial o com el mite de la sexualitat, del matrimoni, de la gelosia, de la mitja taronja, etc. Cal reflexionar sobre aquestes creences, que fan de la relació de parella quelcom màgic i allunyat de la realitat, per tal que les i els joves s’acostin a les relacions amoroses amb espectatives realistes.
    Tots aquests falsos mites contribueixen a que la violència masclista es mantingui en el temps.

  7. ana

    17 oct. 13
    18:26 #

    Crec que aquesta història és de dos nois que es fan el primer petó.

    Final:

    És van adonar que no sentien pessigolles i van seguim juguan a cartes com si res .

  8. SONIA

    17 oct. 13
    18:57 #

    Aquesta història demostra que les coses no es poden predir. Que per molt que pensin que faràs en un moment donat hi ho tinguis a la teva ment assejat, els sentiments i les reaccions del teu cos i poden anar per una altre costat, això significa que algunes vegades anirà pitjor que com ho tenies pensat i d’altres millor

  9. Marisol

    17 oct. 13
    19:12 #

    El final del nostre grup és:

    Van passar els anys i cadascú va fer la seva vida, però quan recorden aquest primer petó, en la seva memòria, sí que sonen les campanes.

    Per a mi, el final d’aquesta història, m’ha fet sentir una mica de desil·lusió. Penso que una mica de romanticisme és molt necessari a la nostra vida.

  10. Maria Cristina

    17 oct. 13
    19:27 #

    Crec que tots els companys de classe són molt romàntics i pensàvem en un altre final per “Abans no s’espatlli la tarda”. Si més no, el títol de la història ens orienta cap a un altre punt de vista més directe i carnal.

  11. Manuel Fernández

    17 oct. 13
    22:04 #

    Aquest final m’ha deixat una mica fred. No m’ho esperava. Canvïa dràsticament l’estil romantic del texto de cop i volta per un altre molt més carnal. No està gens malament però crec que no encaixa molt. Al meins, jo ho veig així.

  12. Sonia Besora

    17 oct. 13
    22:12 #

    Final del meu equip:
    Malgrat la sorpresa d’aquell petó, novament ho proven de forma intuïtiva i espontània per trobar la sensació no viscudes deisant-se portar per el moment.

    Opinió personal:
    No m’ha agradat gens, m’ha sorprès el final , ja que semblava una història molt bonica d’una parella de joves inocents del seu primer petó dels nervis que ocasiona tot aixó etc.. i no a sigut així, sino tot el contrari deixant de ser una història bonica i romantica a passar a ser una història sense romanticisme i directe.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share