• S3 Dietari 22/10/13

    Bon dia a tots!!!

    Bé, aquí va la nostra aportació al dietari:

    En l’última sessió del dia 22/10/2013.

    A la primera part de la classe vam repassar una mica més l’estructura de l’article d’opinió en funció del que havíem fet el dia anterior; vam veure que per realitzar-lo es podien utilitzar mots que expressen causa, conseqüència, finalitat, comparació i oposició.
    Tots sabem que per redactar un article d’opinió, hem de mantenir una posició sobre el  tema en qüestió, ja sigui a favor o en contra.
    Vam realitzar, entre tots, el procés per arribar a crear-nos una opinió sobre un tema determinat, en aquest cas, l’ skateboarding…
    En grup, vam pensar 5 preguntes tipus entrevista, que després vam fer als nostres companys, amb la finalitat d’intentar recaptar el màxim d’informació possible.

    Quan vam tenir les respostes, les vam posar en comú, per poder arribar individualment a les nostres pròpies conclusions o, dit d’una altra manera, a la  nostra pròpia opinió.

    Va ser molt amè i ens va servir tant per a l’exercici, com per poder-nos conèixer una miqueta més.

    La Núria va acabar dient-nos que al final de la unitat faríem un article d’opinió.

     

    Fins aquí el primer bloc de la classe d’ahir.

     

    A continuació vam fer una activitat. Es tractava de completar els textos utilitzant paraules d’enllaç que serveixen per introduir arguments que expressen causa o motiu (perquè, ja que, atès que …), o finalitat o conseqüència (a fi que, perquè, per tal que…), tenint en compte la forma verbal adequada en cada cas (indicatiu o subjuntiu).

     

    A continuació, vam repassar els pronoms com a recurs per no haver de repetir literalment elements del text, i a més, vam recordar com substituir els complements directes pels pronoms febles. Per aplicar-ho, vam començar un exercici, que corregirem a la propera classe.

     

    I fins aquí la sessió de dimarts; repasseu, treballeu molt i ens veiem dijous!

     

    Moltes gràcies,

    Isabel i Sole.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share