• D 20a sessió

    A la darrera sessió , vam començar la classe i vam corregir l’exercici 2 de l’Àrea 2 . En aquest exercici s’havia de completar cadascuna de les frases omplint el buit amb una paraula de les tres que teníem com a resposta . De les tres possibles respostes, n’ hi hava dues que eren correctes i una que era la incorrecta .
    Després, en Jaume ens va dibuixar a la pissarra un símbol/senyal que consistia en una X gran a sobre d’una línia i ens va preguntar què podia significar aquest símbol . Finalmen, entre tots, vam deduir que el símbol volia dir que , encara que en el nostre grup hi havia diverses opinions sobre el tema de Ciutat morta , entre tots podem opinar i parlar del tema amb educació, sense barallar-nos i respectant l’altra part.
    A continuació, en Jaume ens va repartir una notícia d’un article del diari ” El Periódico” sobre l’ocupació de l’antic Palau del Cinema a Via Laietana i en què van projectar el documental Ciutat morta. Després ens vam col•locar per parelles i havíem de dir si aquesta notícia contenia la resposta a les preguntes obligatòries que ha de tenir una notícia. Aquestes preguntes són:
    – QUI
    – QUÈ
    – ON
    – QUAN
    – COM
    -PER QUÈ
    Posteriorment, ens vam agrupar en els mateixos grups de la sessió anterior, és a dir , en els grups de policies , juristes, polítics i periodistes. En Jaume ens va demanar que cada grup escrivís una notícia sobre un tema i en la qual es pogués donar resposta a les preguntes abans esmentades . Per fer la notícia havíem de seguir l’estructura que ha de tenir una notícia. Aquesta estructura és :
    – CAPÇALERA
    – TITULAR
    – SUBTÍTOL/ENTRADA
    – NOTICIA
    – DESENVOLUPAMENT
    El més important és que la capçalera, titular, subtítol/entrada i notícia generalment responen a les preguntes de qui, què, on, quan. I en el desenvolupament es respon generalment al com i al perquè.
    Cada grup va fer la notícia, però no va donar temps  que cada grup pogués exposar-la a la resta de la classe.

    D 20a sessió by Slidely Slideshow

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share