El meu personatge preferit del segle XX

Hergé (George Remi) va néixer el 22 de maig de 1907 a Bèlgica. Va treballar de dibuixant i il·lustrador, i va ser el creador del personatge de còmic Tintín, l’intrèpid reporter de Les aventures de Tintín.

Del 1914 al 1918 va fer els estudis primaris en una escola pública, on va destacar perquè ja feia dibuixos sobre la Primera Guerra Mundial als seus quaderns de classe. Va començar a publicar historietes el 1923. El personatge de Tintín va aparèixer per primera vegada el 1929 en una aventura a la Unió Soviètica. Tintín va protagonitzar un total de 24 històries. Va viatjar al Tibet, a l’antic imperi inca i, fins i tot, va arribar a la lluna.

Hergé va morir el 3 de març de 1983 a Brussel·les.

L’any 2011 Steven Spielberg va portar les aventures del famós reporter al cinema.

I a vosaltres, quin personatge del segle XX us agrada?

Share

El meu personatge preferit del segle XX

Hola! Us presento el meu personatge preferit del segle XX.

És la Nina Simone. Va néixer a Carolina del Nord, als Estats Units, el 21 de febrer de 1933, i va morir el 21 d’abril de 2003. La Nina va ser una gran cantant, compositora i pianista i va destacar en gèneres com el jazz, el soul, el gospel o el pop. La Nina volia ser concertista de música clàssica, però no va poder cursar els estudis necessaris. Va començar la seva carrera tocant en un bar de Philadelphia quan tenia vint anys i va publicar el seu primer disc el 1958. En la seva carrera, la Nina va gravar més de quaranta àlbums. A més de ser una gran cantant, també es va implicar en el moviment a favor dels drets humans. La seva personalitat i la seva música van ser molt importants i molt influents als Estats Units i a tot el món.

 

I vosaltres, quin personatge ens voleu presentar?

Share

Què li recomanes a…?

Avui hem acabat la unitat 4 amb recomanacions per als companys segons el seu caràcter, us proposo que les pengeu al bloc. I perquè no sigui dit, començo jo!

Jo li recomano la Vicky que s’apunti a classes de ioga, es relaxarà i li anirà molt bé per l’esquena, ja que degut a la seva feina es passa moltes hores dreta!

Share

Què fas cada dia?

Avui us explicaré quines activitats faig cada dia, i m’agradaria que vosaltres també me les expliquéssiu!

cada dia em llevo a dos quarts de vuit del matí, esmorzo, em dutxo i a un quart de deu vaig a classe de ioga. Després vaig al mercat i a comprar el pa. Dino a les dues del migdia i a les tres me’n vaig a treballar. La primera classe és a tres quarts de cinc i la segona a les set. Plego a les nou de la nit i gafo el trn per tornar a casa. Sopo a dos quarts d’onze, havent sopat miro una estona la tele o treballo una mica i cap a la una me’n vaig a dormir.

I tu, què fas cada dia?

 

Share

Què celebrem?

Ahir vau preparar una festa d’aniversari per a un dels vostres companys de classe. Com  n’hi va haver algun que no va venir, us proposo que pengeu la vostra proposta de festa aquí i així podran veure la festa que els organitzareu i el regal que els fareu!

I aprofitant l’avinentesa us penjo aquesta canço d’aniversari tan animada!

Share

Quina és la teva festa popular preferida?

Bon dia!

Aquí podeu explicar una festa popular o celebració típiques del vostre lloc d’origen.

La meva celebració preferida és  Sant Jordi. Crec que tots la coneixeu, se celebra el 23 d’abril. El dia de Sant Jordi és molt emocionant passejar pel centre de Barcelona o de qualsevol altre poble o ciutat de Catalunya. Els carrers i les places s’omplen de parades on es venen llibres i roses. La tradició diu que els homes han de regalar una rosa a les dones i les dones un llibre als homes. Tot i així, avui dia, gairebé tothom rep un llibre de part de la parella o d’alguna altra persona propera.

A les escoles s’explica la llegenda de Sant Jordi, que va matar el drac que volia menjar-se la princesa.

Aquí teniu l’enllaç a un vídeo que explica la llegenda de Sant Jordi:

La llegenda de Sant Jordi

Share

Anècdotes…i disbarats!

En aquesa entrada podeu penjar les anècdotes que vam explicar l’altre dia…si us en recordeu…

A mi em toca explicar la de la Cecília..

La Cecília volia anar de viatge a Finlàndia amb uns amics. Van comprar el bitllet i van anar a l’aeroport el dia de la sortida. Però resulta que s’havien equivocat de destinació final i van haver de comprar un altre vol!

Va ser així Cecília…=)?

Share

El dia de la truita

Avui hem celebrat a classe el dia de la truita, hem tastat quatre truites boníssimes!! I una s’ha endut un fantàstic premi que consistia en mitja dotze d’ous de gallina en llibertat!!

Ara és hora que compartiu les receptes amb la resta de companys i que comenteu que us han semblat les truites. Vinga va, qui s’hi anima??

Share

Festa d’aniversari

 

Hola!

Pengeu aquí les invitacions per a les festes d’aniversari que heu organitzat amb els companys de classe.

Recordeu que heu d’explicar on serà, què hi haurà per menjar i beure, qui hi assistirà, quin regal farem a la persona que fa anys i totes les altres activitats que heu pensat perquè sigui una festa especial.

Share